Iordan Iovcev, singurul gimnast care a participat la şase ediţii ale JO, s-a retras din activitate

24 feb 2013 272 afişări Gimnastica
Iordan Iovcev, singurul gimnast care a participat la şase ediţii ale JO, s-a retras din activitate

Bulgarul Iordan Iovcev, singurul gimnast din lume care a participat la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, s-a retras din activitate, acest eveniment fiind marcat de o ceremonie desfăşurată sâmbătă seară, la Sofia, informează AFP.

Cu o zi înainte de a împlini 40 de ani, Iovcev a prezentat câteva mişcări la inele, în aplauzele a aproximativ 12.500 de spectatori.

Câştigurile obţinute în urma organizării evenimentului vor fi folosite pentru dezvoltarea gimnasticii pentru copii.

"Am considerat mereu cariera mea drept o cale pe care trebuie să o urmez cât mai mult posibil. Am muncit mult, eram convins că pot reuşi şi poate am avut şi talentul care m-a ajutat să obţin succese", a declarat bulgarul pentru AFP.

El a precizat că nu s-a considerat niciodată cel mai mare sportiv al Bulgariei. "Cel mai mare? Nu, nu. Bulgaria are campioni olimpici la gimnastică, eu nu sunt astfel. Mi-ar fi plăcut să am o medalie olimpică de aur", a adăugat Iordan Iovcev.

Iovcev a participat pentru prima dată la JO la vârsta de 19 ani, în 1992. Opt ani mai târziu, el a câştigat la Sydney două medalii de bronz, la inele şi la sol. La Atena, în 2004, Iovcev s-a clasat pe locul doi la inele şi al treilea la sol. Anul trecut, în ciuda accidentărilor, bulgarul a participat la JO de la Londra, unde s-a clasat al şaptelea la inele.

"Sunt obosit şi nu vreau să mai simt această durere. Însă probabil că îmi va lipsi sportul", a adăugat el.

Iordan Iovcev a obţinut de-a lungul carierei 22 de medalii la campionatele europene şi mondiale. În prezent, el este preşedintele Federaţiei Bulgare de Gimnastică.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.