Gimnastele tricolore se pregătesc după ora Chinei

30 iun 2008 20 afişări Gimnastica
Gimnastele tricolore se pregătesc după ora Chinei Nicolae Forminte

De astăzi, lotul olimpic feminin, aflat pentru câteva zile la Izvorani, se antrenează după ora Chinei. Mulţumit de evoluţia fetelor la Ploieşti, antrenorul Nicolae Forminte (foto) spune că în ultima parte a pregătirii se va pune bază pe acurateţe şi siguranţă.

Cât de utile au fost Naţionalele?
Teoretic trebuiau să constituie un concurs de selecţie, însă a fost mai mult o verificare cu public.

Cum a fost concursul?
Obositor, pentru că am stat cu frica unor accidentări, mai ales că fetele au fost hotărâte să facă noile exerciţii.
M-a bucurat revenirea Andreei Grigore, dar şi evoluţia celorlalte, care sper să capete mai multă încredere.


Componentă de bază, Tămârjan nu a participat...
Pe Ana am menajat-o la Ploieşti. Are o întindere inghinală şi în acest moment nu ştim cât putem lucra cu ea. Zilele acestea va face un control la Spitalul Universitar să vedem şi alte păreri ale medicilor.

Izbaşa s-a accidentat şi ea...
Acum e bine, nu a fost grav, deja şi-a reluat antrenamentele. Avem nevoie de ea în această săptămână, la Roma, unde vom merge pe formatul de JO, și vom stabili deschizătoarele pe fiecare aparat.


Lotul va fi format din gimnaste valide

Pe ce vă axaţi acum?
Pe intensitate şi pe acurateţea exerciţiilor. Până la Beijing ne concentrăm pentru a căpăta mai multă siguranţă la elementele noi. Suntem în faza de retuşuri finale.

S-a schimbat ceva în antrenamente?

Ne pregătim după ora Chinei, deci antrenamentul de dimineaţă începe la 8:30, cu două ore mai devreme de cum era. Încercăm ca în jur de 10:00 să lucrăm deja exerciţiile, pentru că acolo, finalele pe aparate şi cele cu echipa vor fi jurul prânzului, pe la 12:00.

Cum se conturează lotul?

Mai avem un concurs în Italia și în Germania, apoi tragem linie şi vedem care sunt cele 7 fete. Echipa va fi formată numai din gimnaste valide, nu vom pleca acolo cu ideea că în cele 10 zile de acomodare dacă cineva are probleme, îşi va reveni. Nu ne permitem asta.

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.