Gimnastele junioare Laura Jurcă, Andreea Iridon şi Anda Butuc, calificate în patru finale la CE

14 mai 2014 349 afişări Gimnastica
Gimnastele junioare Laura Jurcă, Andreea Iridon şi Anda Butuc, calificate în patru finale la CE

Gimnasta junioară Laura Jurcă s-a calificat, miercuri, în finale la individual-compus, sărituri şi sol, la CE de la Sofia, Andreea Iridon în finale la individual-compus, bârnă şi sol, iar Anda Butuc în finală la bârnă.

Laura Jurcă s-a calificat în finală la individual-compus, de pe locul 3, cu un total de 55.641 puncte, ea urmând să evolueze şi în ultimul act la sărituri (14.333) şi la sol (13.933).

La rândul său, Andreea Iridon a ocupat locul 9, cu un total de 53.965 puncte, urmând a evolua şi ea în finală la individual-compus şi la bârnă (13.933), în care va lua startul şi Anda Butuc (14.066). Iridon este finalistă şi la sol (13.966).

Echipa de junioare a României, în componenţa, Laura Jurcă, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica şi Andreea Ciurusniuc, a cucerit, miercuri, medalia de bronz la Campionatul European de la Sofia, cu un total de 164.972 puncte. Pe podium au mai urcat echipele Rusiei, medaliată cu aur (168.262 puncte) şi Marii Britanii (165.005 puncte), medaliată cu argint.

Joi vor intra în competiţie şi senioarele, în formula Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu.

În urma calificărilor se vor stabili cele opt finaliste în concursul pe echipe de sâmbătă, dar şi finalistele de la individual-compus (finala va avea loc vineri) şi pe aparate (duminică), în deschidere evoluând junioarele.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii.

Sursa: Mediafax Sursa foto: www.romgym.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.