Forminte "ciuruit"! Se întorc Bellu şi Bitang!

2 iun 2010 107 afişări Gimnastica
Forminte "ciuruit"! Se întorc Bellu şi Bitang! Forminte "ciuruit", se întorc Bellu şi Bitang

Deranjat de lipsa de încredere a oficialilor FRG, care au numitîncă un colectiv coordonator pe lângă el, Nicolae Forminte şi-aprezentat ieri demisia din funcţia de antrenor al lotului.Conducerea echipei i-a fost oferită lui Octavian Bellu şi MarianeiBitang, chemaţi iniţial să dea doar o mână de ajutor.

Gimnastica românească a trecut ieri prin cea mai agitată zi aultimilor ani. Demisii, speranţe, orgolii, şedinţe de câteva ore,totul încheiat printr-o mutare-şoc. După cinci ani în care s-aaflat la cârma lotului olimpic de la Deva, Nicolae Forminte a decisieri să plece. O hotărâre care a produs consternare în rândultuturor."Am decis să plec, pentru că nu îmi mai găsesc locul înproiectele pentru pregătirea echipei în vederea JO de la Londra2012. Atât timp cât federaţia a solicitat sprijinul domnului Belluşi al doamnei Bitang, consider că nu se mai are încredere în mine",a declarat, pentru ProSport, Nicolae Forminte.

Stoica,iniţiatorul
Cel mai titrat cuplu din gimnastica mondială, OctavianBellu-Mariana Bitang, s-a ţinut departe aproape cinci ani desportul care le-a adus celor doi cele mai mari satisfacţii. Deşiiniţial nu luau în calcul o posibilă revenire, în ultima lună,ambii şi-au arătat disponibilitatea de a ajuta echipa. "Pot să fiude ajutor, dacă mă solicită federaţia, acolo unde crede că pot fide ajutor", lansa un semnal Octavian Bellu la începutul luniitrecute, imediat după Europenele de la Birmingham. Astfel, cei doiantrenori au reintrat în atenţia forului de specialitate, care i-ainclus în noul colectiv coordonator. "Intenţia a fost de a corectanişte lucruri care nu mergeau la fete. Am considerat necesar săadunăm toate forţele, să cerem ajutor tuturor celor ce vor să fiealături de noi", a explicat Adrian Stoica, preşedintele FRG.

Bitang:"Dacă trebuie, revenim la Deva"
Astfel, Octavian Bellu, cel desemnat de Academia Recordurilor dreptcel mai de succes antrenor din lume (un bilanţ de 279 de medalii:106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz), şi Mariana Bitang s-autrezit în mijlocul discordiei. "Noi nu am făcut decât să răspundemsolicitării FRG, am venit să punem umărul. Regret reacţia puţinpripită a lui Nicu Forminte, nu am dorit să se ajungă aici, noidoar am vrut să facem ceva bun, să ajutăm", a declarat MarianaBitang. Aceasta nu exclude nici revenirea la Deva, pentru o maibună coordonare a lotului. "Vom avea nevoie de două-trei zile sălămurim lucrurile privind pregătirea. Dacă pregătirea o cere,revenim la Deva", a explicat consilierul prezidenţial.

Izbaşacontinuă
Odată cu demisia lui Nicolae Forminte, atenţia s-a mutat asupracampioanei olimpice din Beijing, Sandra Izbaşa. Aflată înrecuperare după o accidentare gravă, Sandra a fost motivată sărevină la pregătire de către fostul antrenor. "A fost o veste-şocpentru mine. Nu mă sperie să lucrez cu antrenori noi, am trecutprin multe şi mă pot adapta la toate condiţiile. Am încercat săvorbesc cu domnul Forminte, să se răzgândească, dar fără folos. Numă las, încerc să arăt o parte bună, iar o mână de ajutor ebinevenită", a spus Sandra.

"Nu cred că s-a întâmplat nimic spectaculos, decât ceea cetrebuia, cu excepţia orgoliilor unei persoane", Adrian Stoica,preşedinte FRG

27 demedalii au cucerit gimnastele din 2005, subconducerea lui Nicolae Forminte

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.