Fetele sunt pregătite pentru concursul de la Bucureşti!

5 iul 2012 1140 afişări Gimnastica
Fetele sunt pregătite pentru concursul de la Bucureşti! Fetele sunt pregătite pentru concursul de la Bucureşti!

România se pregăteşte pentru cel mai important concurs de gimnastică artistică pe care îl va găzdui după Revoluţie. Sâmbătă, 7 iulie, de la ora 16:30 (TVR1), la Sala Polivalentă în cadrul "Patrulaterului" se vor întâlni, într-un ultim concurs de verificare, echipa feminină de gimnastică a României, a Italiei, Germaniei şi Franţei. Podiumul de concurs a fost deja instalat, iar fetele au făcut azi un prim antrenament în sală, urmând ca mâine să aibă două repetiţii, de la ora 10:00 şi 16:30. Intrarea la competiţia de sâmbătă este liberă.

Înainte de concursul de la Bucureşti, câteva dintre fetele pregătite de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au explicat, pentru ProSport, ce înseamnă acest concurs pentru ele şi au transmis un mesaj special iubitorilor de gimnastică.

Sandra Izbaşa (campioană olimpică şi dublă campioană europeană 2012 , cu echipa şi la sărituri)
"Este o verificare de bun augur pentru noi, chiar înainte de Jocurile Olimpice. Sper să fie un public numeros pentru că vom prezenta noile exerciţii cu care vom merge la Londra şi avem nevoie de susţinerea tuturor. Va fi un concurs special pentru că va fi pe podium şi deja va arăta ca orice concurs mare. Sunt în grafic cu pregătirea şi îmi doresc să prezint noul sol, dar şi o săritură nouă pe care încă o mai lucrez. Sper ca sâmbătă să fie cât mai multă lume alături de noi"

Cătălina Ponor (triplă campioană olimpică, dublă campioană europeană 2012, cu echipa şi la bârnă, vicecampioană europeană 2012 la sol)
"Concursul de la Bucureşti este o verificare ca toate celelalte concursuri. Un test pentru a vedea în ce situaţie suntem, este un concurs destul de important pentru a face echipa, pentru a o construi, pentru ca antrenorii să vadă care este cel mai bun. Nu aş transmite un mesaj special publicului din Bucureşti însă mi-aş dori din suflet să fie în sală pentru că este logic şi normal să vină pentru a susţine o echipă olimpică care maxim într-o lună de zile va concura la Jocurile Olimpice. În plus, dacă ne gândim bine în această echipă olimpică sunt şi campioane europene şi mondiale şi olimpice şi lumea ar trebui să vină să le vadă"

Larisa Iordache (dublă campioană europeană 2012, cu echipa şi la sol, vicecampioană europeană 2012 la bârnă)
"Pregătirea pentru Londra merge bine, sper numai să rămânem sănătoase, să nu apară probleme. Concursul de sâmbătă e o verificare pentru Jocurile Olimpice, îmi doresc să fac toate aparatele, să prezint ce am nou pentru Londra, însă va depinde de ceea ce hotărăsc antrenorii. Faptul că vom avea concurenţă puternică e o motivaţie în plus pentru a-mi face cât mai bine exerciţiile. Nu am emoţii foarte mari pentru că deja va fi a doua oară când voi concura în Sala Polivalentă, poate un pic la gândul că vor fi părinţii mei în tribună. Sper ca lumea să vină să ne susţină pentru că vor vedea un spectacol frumos"

Diana Bulimar (campioană europeană 2012 cu echipa)

"Concursul de la Bucureşti e important pentru mine că îmi dă şansa să arăt ce pot şi astfel să mă bat pentru locul meu în echipa pentru Londra. Sper să fac un concurs bun, fără ratări şi să prezint noile exerciţii la care am mai adăugat câte o legare, două şi vreau să le fac exact ca la antrenament. Cred că o să fie o competiţie frumoasă şi sper ca lumea să fie alături de noi"

Diana Chelaru (vicecampioană mondială la sol 2010 şi vicecampioană europeană la sol 2011)
"Faptul că nu am prins echipa pentru Europene m-a motivat mai mult, am muncit mai mult, am devenit mai ambiţioasă. Faţă de anul trecut mă simt mai puternică psihic, mai motivată, mai îndrăzneaţă în elementele pe care le abordez şi mă bucur că am reuşit să mai cresc un pic la fiecare aparat şi să mai câştig la acurateţe. Îmi doresc ca sâmbătă să fac un concurs curat, fără ratare şi ca încet-încet să prind un loc în echipa pentru Londra. Gimnastica e un sport frumos, care place tututor şi de aceea îi invit pe toţi oamenii din Bucureşti să fie alături de noi, sâmbătă"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.