Fetele se pregătesc la Pârâul Rece

2 ian 2010 120 afişări Gimnastica
Fetele se pregătesc la Pârâul Rece Fetele se pregătesc la Pârâul Rece
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Timp de 10 zile (27 decembrie - 6 ianuarie) componentele lotuluiolimpic de gimnastică al României au schimbat sala de la Deva cupârtia din apropierea hotelului Piatra Craiului, de la Pârâul Rece,staţiune aflată la opt kilometri de Predeal.

După minivacanţa de Crăciun în care au stat acasă, împreună cucei dragi, fetele de la lotul olimpic de gimnastică s-au reunit laPârâul Rece pentru prima pregătire centralizată a anului 2010.Tradiţionalul cantonament de iarnă, folosit pentru a reîncărcabateriile pentru noul sezon competiţional, a fost de data aceasta,sărăc în zăpadă.

Săniuşdoar în primele zile

Antrenamente în aer liber, alergări de viteză, consilierepsihologică, toate combinate cu multă veselie şi distracţie,asezonate cu porţii bune de săniuş, însă acestea "gustate" numai înprimele trei zile când zăpadă încă mai bucura privirea tuturor.Bine înfofolite, cu căciuli în culori vesele şi ciripind voiose,cele 11 fete se luptă zilnic cu dealul abrupt pe care trebuie să îlurce contracronometru. Cele mai rapide la alergarea de viteză înpantă, Racea, Pătraşcu şi Haidu deschid plutonul, trâgându-leparcă, după ele, pe celelalte colege.

Consilierepsihologică în fiecare zi

Programul din cantonamentul de la munte este total diferit decel de la Deva, acum punându-se accentul pe readaptarea la efortdupă zilele libere. "Încercăm să le odihnim mai mult pe fete pentrucă în timpul anului nu vor avea prea mult timp pentru asta. Deaceea trezirea e în jur de ora 8, masa pe la 9, după care urmeazădouă ore de pregătire fizică, o parte făcută afară şi alta în salade forţă. După prânz, este odihna, apoi un program de stretching,urmat de o şedintă de consiliere psihologică, după care fetele suntlibere până seara", a explicat antrenorul Nicolae Forminte.

Regimspecial pentru Tămîrjan

Vicecampioana europeană la bârnă, Ana Maria Tămîrjan estesingura care are un program special de pregătire. Aflată încă înrecuperare după ce în urmă cu o lună a suferit o artroscopie lagenunchiul drept, micuţa ploieşteancă lucrează separat, repectândindicaţiile medicilor pentru a se reface mai repede.

Foto:

Rândul de sus (de la stânga la dreapta):Andreea Şpan, Gabriela Drăgoi, Cerasela Pătraşcu, Ana MariaTămîrjan, Dana Andrei,Amelia Racea
Rândul de jos (de la stânga la dreapta): AnaPorgras, Claudia Voicu, Loredana Sabău, Diana Trenca, DianaChelaru, Raluca Haidu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.