EXCLUSIV | Ponor se întoarce în sală. "Trebuie să se bată pentru un loc în echipă". Obiectivul multiplei campioane olimpice

16 ian 2015 4402 afişări Gimnastica
EXCLUSIV | Ponor se întoarce în sală. "Trebuie să se bată pentru un loc în echipă". Obiectivul multiplei campioane olimpice Foto: Bogdan Maran/ Mediafax

Triplă campioană olimpică la Atena în 2004 şi dublă medaliată olimpică la Londra în 2012, Cătălina Ponor (27 ani) revine în sala de gimnastică. Ea şi-a anunţat dorinţa de a se întoarce în pregătirea centralizată oficialilor Federaţiei Române de Gimnastică şi antrenorilor coordonatori ai lotului, Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Ponor urmează să fie evaluată, după care se va alătura lotului.

„Cătălina şi-a exprimat dorinţa de a fi reintegrată în activitate. Suntem în curs de evaluare a modului în care ea poate să facă faţă pregătirii pentru Rio şi noi, cei din federaţie, dar şi colectivul tehnic. Am avut câteva discuţii cu ea, însă Cătălina a păstrat permanent legătura cu doamna Bitang. Este o gimnastă matură, cu multă experienţă, nu cred că va avea probleme în a se adapta la Izvorani, unde s-a pregătit şi pentru Londra 2012”, ne-a declarat Adrian Stoica, preşedinte FRG.

Ponor şi-a confirmat statutul de fenomen al gimnasticii româneşti la Jocurile Olimpice de la Londra. Revenită în sport la o vârstă la care alte gimnaste spun de mult adio, 23 de ani, tripla campioană olimpică de la Atena a recuperat în doar doi ani de pregătire tot ce a pierdut în patru ani de pauză. În capitala Angliei, Cătălina a ajutat semnificativ echipa la trei aparate, a cucerit bronzul cu fetele, a obţinut argintul la sol şi a pierdut, la contestaţie, bronzul la bârnă.Astfel, cu doi ani înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, secanriul se repetă. ”Este o revenire importantă pentru gimnastica românească. Cătălina a fost şi continuă se fie un exemplu pentru gimnastele din România şi nu numai. Prezenţa ei în sală le va motiva şi mai mult pe cele mai mici şi astfel se va crea şi concurenţă. Să vedem însă dacă actualele componente ale lotului o vor lăsa să intre în echipă pentru că Ponor, la fel ca oricare altă gimnastă trebuie să se bată ca să obţină un loc în echipă”, a explicat Stoica.

  • 29 de ani va avea Cătălina Ponor la Jocurile Olimpice de la Rio

În plus, şi campioana olimpică de la ultimele două ediţii ale JO, Sandra Izbaşa se gândeşte să revină, ea urmând să ia o decizie până la sfârşitul lunii februarie. „Sandra încă mai cochetează cu ideea revenirii. Îşi caută motivaţia care să o determine să îşi reia pregătirea la înalt nivel. Nu vrem să punem presiune pe ea, îi vom respecta decizia indiferent care va fi aceasta ”, a spus oficialul FRG.

  • Lotul olimpic le are în componenţă pe Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anda Butuc, Andreea Ciurusniuc, Andreea Iridon, Laura Jurca, Andreea Munteanu, Ioana Nicoară, Ana Maria Ocolişan, Asiana Peng, Ştefania Stănilă, Andra Stoica, Diana Teodoru, Paula Tudorache, Cristina Vrabie, Silvia Zarzu.

Colectivul tehnic al lotului feminin este format din antrenorii principali Octavian Bellu şi Mariana Bitang, antrenorii Lucian Sandu, Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan, Adela Popa, Ioan Coroiu  şi coregrafii Maria Fumea şi Mariana Mezei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.