„E un nou început“

20 oct 2009 21 afişări Gimnastica
„E un nou început“
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Marian Drăgulescu a făcut să răsune de două ori imnul Românieiîn sala O2. Două titluri mondiale, la sol şi sărituri, care,adăugate la cele şase pe care le deţine, îi oferă un loc în lojacelor mai buni sportivi ai lumii. Extrem de modest, cu un zâmbettimid, făcând cu greu faţă asaltului zecilor de jurnalişti,"Marocanul" a vorbit, la venirea în ţară, despre noua viaţă însportul căruia i-a scris istoria.

Cum e să câştigi, la 29 de ani, două titlurimondiale?

Senzaţional. Este bucuria de a şti că te baţi cu cei mai tineri şimai buni. Liniştea că eşti acolo, în vârf. Mă bucur foarte mult, afost o surpriză pentru toată lumea care credea că am îmbătrânit şisunt şi eu acolo să fac act de prezenţă.

Ce înseamnă cele două medalii de aur?

Sunt fericit că am reuşit să sparg gheaţa. De trei ani visez la omedalie şi în sfârşit s-a întâmplat. În plus, cele opt titluricucerite până acum mă ambiţionează şi mai mult.

Unde a fost mai greu?

La sol, pentru că este mult mai riscant, sunt mai multe elemente,trebuie o acurateţe mai mare şi se poate greşi uşor. A fost cea maigrea medalie a carierei."Îmi era dor de podium"

Este un motiv să continui?

Într-adevăr, mă motivează enorm. Nu ştiu acum dacă va fi Londra2012, însă voi face gimnastică atât cât mă va ţine sănătatea şi îmiva face plăcere. Dacă va fi ca acum, voi merge şi la Olimpiadă. Îmiplace să cred că e un nou început pentru ce va urma.

Te-ai bucurat mai mult ca altădată...

Eram un pic mai fericit şi mai liniştit. Îmi era dor de podium, detoată acea atmosferă.

La sărituri ai fost relaxat...

Am mers la Mondiale cu multă încredere în mine. Dacă făceam ogreşeală la sol, probabil mă duceam cu teamă şi la sărituri şi erao altă istorie.

Când ai simţit că ai medalie la sărituri?

Mi-am dat seama că am şanse de podium la a doua săritură, care emult mai tehnică decât prima. Când am intrat în masa de sărituri,am simţit că va fi bine şi că pot prinde podiumul.

Organizatorii ziceau că "tre­buie să te cheme Drăgulescu sau să fiichinez să iei aurul"...

Serios? Nu ştiam. Mă bucură asta. Plecasem cu gândul să urc înambele finale, sol şi sărituri, şi să iau o medalie. Sincer, nu măaşteptam să fie două şi ambele de aur. Mă simt ca întinereţe.

Ce urmează?

Vor fi câteva concursuri, antrenamente, de mâine ne întoarcem însală. De sărbătorit o vom lăsa pe altă dată, timp estedestul.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.