Zborul ologit al unei campioane! Drama cutremurătoare a gimnastei de lot național Shakira Cantaragiu: „Dacă o vedeți, plângeți de milă! Nu se mișcă, stă întinsă cu pampers și sondă și are mâinile pline de perfuzii” EXCLUSIV

Zborul ologit al unei campioane! Drama cutremurătoare a gimnastei de lot național Shakira Cantaragiu: „Dacă o vedeți, plângeți de milă! Nu se mișcă, stă întinsă cu pampers și sondă și are mâinile pline de perfuzii” EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Shakira Cantaragiu a suferit la începutul lunii decembrie o accidentare terifiantă, iar fetița care încă nu a împlinit 15 ani trece printr-o dramă cutremurătoare.

Internată în Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, micuța campioană se luptă să supraviețuiască și să poată, merge, cândva, din nou, normal.

O sursă din interiorul spitalului a povestit pentru ProSport chinurile inimaginabile pe care trebuie să le îndure acum copilul, iar detaliile sunt tulburătoare.

Drama gimnastei Shakira Cantaragiu: „Au nenorocit o copilă! Părinții plâng pe la ușile spitalului”

Pentru copii, această perioadă a anului este cea mai frumoasă. Toți îl așteaptă pe Moș Crăciun și se bucură de cadourile pe care le primesc. Sunt în sânul familiei, cântă colinde și râd. Există, din păcate, și copii pentru care viața este diferită. Este și cazul Shakirei Cantaragiu. O fetiță de 14 ani, plecată de acasă pentru a face performanță într-un sport care a adus glorie României la nivel mondial: gimnastica!

Shakira provine dintr-o familie simplă și visul ei a fost să le calce pe urme Nadiei Comăneci, Andreei Răducan sau Cătălinei Ponor. Înzestrată cu un talent evident, ea a fost selecționată pentru a face parte din lotul național de la Deva. Doar că visul frumos s-a transformat de mai bine de două săptămâni într-un coșmar.

ProSport a scris deja despre accidentarea horror pe care a suferit-o micuța sportivă. Persoanele care ne-au oferit informația inițială ne-au transmis că federația încearcă de fapt mușamalizarea cazului.  De ce? Impactul unei asemenea accidentări ar distruge și fărâma de atracție pe care o mai are acest sport pentru copiii din România? Sau există un vinovat între cei care o supravegheau pe Shakira în timpul antrenamentului, iar alături de acesta ar trebui să cadă mai multe capete, până la cea mai înaltă funcție din federație? Întrebări la care vom afla răspunsurile, mai devreme sau mai târziu.

Până atunci, facem publice noi detalii, de-a dreptul tulburătoare, despre acest caz. După apariția primului articol, o persoană din interiorul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara m-a căutat pentru a-mi confirma gravitatea accidentării și pentru a-mi oferi detalii despre dimensiunea reală a acestei drame.

Sub protecția anonimatului, sursa ProSport a povestit realitatea așa cum este ea: crudă și cruntă! „Fetita aceasta este într-o stare critică! Doctorii se întreabă cum s-a putut întâmpla așa ceva. Fetita are luxație la genunchi, artera poplitee strangulată. I s-a făcut bypass, este operată de la 10 centimetri de deasupra genunchiului, până la 15 centimetri deasupra gleznei!

Mai are multe operații de efectuat, tendoane, ligamente…  O să stea foarte mult în spital! Eu cred că au nenorocit o copilă cei care ar fi trebuit să o supravegheze!  Dacă vedeți cum arată, plângeți de milă! Nu se mișcă, stă întinsă cu pampers și sondă  și mâinile pline de perfuzii!

Tot personalul de aici, din spital, o iubește și are mare grijă de ea. Este singurul copil, spitalul fiind unul de adulți”, a dezvăluit o persoană din interiorul instituției.

Prima reacție a Carmencitei Constantin, președintele FRG: „Nu e atât de gravă accidentarea! A doua intervenție se va face la Viena, pentru că în țară nu există nicăieri soluția medicală necesară”

Președintele Federației Române de Gimnastică, doamna Carmencita Constantin, a infirmat, prin atitudinea dumneaei, faptul că forul pe care îl conduce ar vrea mușamalizarea cazului Shakirei Cantaragiu. E drept, însă, că dorește liniște pentru sportivă și o discreție cât mai mare pentru detaliile medicale. În plus, un lucru pe care l-am observat în interacțiunea pe care am avut-o este acela că evită foarte mult să folosească termeni de genul „vinovat” sau „anchetă”. Preferă să discute despre o analiză a episodului care a condus la accidentare și la ce este de învățat din această experiență dureroasă.

E o poziție firească pentru un președinte de federație, dar rolul presei nu este acela de a proteja o instituție, ci de a afla adevărul. A fost un ghinion blestemat al sportivei sau e vorba de neglijența antrenorilor care ar fi fost obligați să aibă grijă de ea? Dacă există un vinovat, acesta trebuie să plătească, pentru ca fiul sau fiica nimănui să nu mai treacă prin așa ceva!

Carmencita Constantin a dezvăluit ce se întâmplă cu Shakira Cantaragiu și ce va urma pentru micuța sportivă: „În primul rând, țin să precizez că am ținut tot timpul legătura cu familia Shakirei și cu cei care s-au ocupat de ea la spitalul din Timișoara. Din ce știu, accidentarea nu e atât de gravă pe cât îmi spuneți dumneavoastră. Nu aș vrea să discut, însă, prea mult despre termeni medicali, pentru că nu mă pricep atât de bine, nefiind doctor.

Ce putem comunica este faptul că a doua intervenție se va face la Viena, la o clinică unde am mai dus sportivi și cu care colaborăm. Soluția medicală de care are ea nevoie nu există nicăieri în România, mi-au spus și doctorii care au avut grijă de ea (n.r. Dacă nu e o accidentare atât de gravă, cum de România nu poate realiza această operație?). Ea va merge în Austria la începutul anului viitor și va fi însoțită de persoana care se ocupă de regulă de aceste situații, care știe toate formalitățile necesare”, a declarat Carmencita Constantin pentru ProSport.

Cadoul de la medicul Popoiu: „Un gest de o omenie rară”

Infernul prin care Shakira Cantaragiu trece în această perioadă a fost alinat doar de modul în care medicii și personalul de la Timișoara s-au purtat cu copila. Chiar și Carmencita Constantin a fost impresionată de atașamentul incredibil arătat față de pacient: „Vreau să vă spun că doctorii și asistentele de la Timișoara s-au ocupat într-un mod excepțional de ea. Aici nu vorbim doar de latura medicală, unde totul a fost la cel mai înalt nivel, aici vorbim și despre omenie.

Doctorul Popoiu (n.r. Călin Popoiu) s-a purtat cu ea așa cum nu îți este dat să vezi foarte des. I-a făcut cadou, de Crăciun, un laptop. Nimănui nu îi venea să creadă! Un gest de o omenie rară. Și doctorul Popoiu și doctorul Țăranu (n.r. Georgel Țăranu), cel care a operat-o, au făcut tot ce s-a putut pentru a nu-i lipsi nimic din ce avea nevoie”, a afirmat Carmencita Constantin.

Mama doarme în spital, ca să fie aproape de fetița ei?

În aceste clipe teribile, alături de gimnastă au fost mama și tatăl ei. „Părinții plâng pe la ușile spitalului, sunt niște oameni amărâți”, dezvăluie sursa noastră din interior. Foarte afectați de ceea ce a pățit copilul lor, acești oameni simpli se feresc să discute cu cei din jur despre cazul sportivei. „Le e teamă că dacă vor vorbi lumea nu se va mai ocupa de fetița lor. Și nu e vorba de doctori, ci de cei din federație”, punctează sursele ProSport.

Carmencita Constantin susține că personalul spitalului din Timișoara a dat dovadă de multă înțelegere și a ajutat-o pe mama Shakirei să fie alături de gimnastă: „Am înțeles că au făcut în așa fel încât să poată rămâne în spital, să doarmă, pentru a nu face zilnic naveta”, a mărturisit președintele FRG.

Pe de altă parte, sursele noastre din interiorul instituției medicale contrazic această ipoteză: „Nu doarme nimeni în spital. Părinții vin, din când în când, să îi aducă anumite lucruri de care are nevoie”.

Cum se va termina calvarul? „Nu știm dacă va exista o contraindicație pentru a continua sportul de înaltă performanță”

În mod evident, lunile care vin vor fi unele pline de durere pentru Shakira Cantaragiu, iar cel mai de nădejde ajutor va fi speranța. Speranța că la final, cu ajutorul medicilor români și austrieci și, de ce nu, al lui Dumnezeu, va putea merge din nou ca un om normal. Pentru că informațiile noastre spun că șansele ca ea să fie în continuare o gimnastă de performanță sunt minime.

„E greu de spus cum și când se va recupera. Avem exemplele unor gimnaști, cum au fost Groza și Larisa Iordache, care au avut operații și au revenit, cu destine diferite. Orice caz de natură ortopedică este special. Nu știm dacă va exista o contraindicație pentru a continua sportul de înaltă performanță. Vom vedea la momentul potrivit”, e de părere Carmencita Constantin.

„Doctorii au spus că va dura destul de mult până fata se va recupera. Ei fac tot posibilul ca ea măcar să meargă normal. Despre practicarea sportului de performanță, medicii nu pot spune nimic până nu o vor vedea că merge normal”, dezvăluie sursele ProSport din spitalul timișorean.

Există un vinovat? Carmencita Constantin păstrează diplomația care o caracterizează: „Vom analiza toate datele din acest caz pentru a vedea unde există breșe în procedura noastră și pentru a învăța din aceste accidentări. Există o comisie, cu oameni care nu sunt activi în federație, care nu au de ce să ascundă ceva. Ei vor trage concluziile”.

Aceasta este povestea tristă a Shakirei Cantaragiu și a zborului ei ologit. Să sperăm că nu definitiv.

Sursă foto reprezentativă: Emilia Nicolae

 

Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen