Drăgulescu trage tare pentru Rio! "Mă antrenez la 6 aparate, dar am aşteptări de la 3 şi de la calificarea cu echipa la JO"

30 iun 2015 402 afişări Gimnastica
Drăgulescu trage tare pentru Rio! "Mă antrenez la 6 aparate, dar am aşteptări de la 3 şi de la calificarea cu echipa la JO"

Gimnastul Marian Drăgulescu, care a revenit la pregătiri în ianuarie şi speră să participe pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, a declarat, marţi, într-un interviu acordat UEG că se antrenează la şase aparate, dar aşteptările sale sunt de la trei şi o calificare cu echipa României la Rio 2016.

Cu opt titluri mondiale câştigate (câte patru la sol şi sărituri), dar şi nouă medalii de aur europene şi trei medalii olimpice în 2004 (una de argint şi două de bronz), Marian Drăgulescu a decis să revină la antrenamente în luna ianuarie, pentru a ajuta echipa României să se califice la JO din 2016.

"Merge foarte bine până acum, mă antrenez la şase aparate, dar am aşteptări de la trei aparate – sol, sărituri şi bară fixă, precum şi de la calificarea cu echipa la Jocurile Olimpice. Partea cea mai grea e să ajung din urmă toţi gimnaştii care au muncit din greu în aceşti trei ani în care eu am lipsit din gimnastică şi este foarte greu şi să învăţ noi elemente care implică riscuri serioase de accidentare", a declarat Marian Drăgulescu, într-un interviu acordat forului european de profil (UEG).

El mai povesteşte că a reluat antrenamentele în luna ianuarie şi că lucrează la o nouă săritură, "Drăgulescu 2", precum şi că a învăţat cel mai frumos şi dificil element la bară fixă inventat de prietenul său, gimnastul Igor Cassina.

Drăgulescu a făcut referiri şi la perioada de trei ani de inactivitate din marea performanţă: "Am antrenat copii cu vârste între 6-13 ani de la clubul meu, Steaua Bucureşti, iar cu ceilalţi antrenori de acolo am promovat trei copii la naţionala de juniori. Am activat doar ca antrenor, nu m-am antrenat, am simţit nevoia să iau o pauză şi să fac altceva".

Gimnastul a motivat revenirea sa în sala de antrenamente prin faptul că visul său este să cucerească o medalie de aur olimpică, singura care îi lipseşte din colecţie. De asemenea, Drăgulescu a mai spus că speră şi la o calificare în finala olimpică la bară fixă.

Despre echipa olimpică masculină a României, Marian Drăgulescu spune că aceasta a trecut prin mai multe evenimente în ultimii ani: "Generaţiile s-au schimbat, sunt gimnaşti tineri care acumulează acum experienţă în marile competiţii şi, cel mai rău lucru, în echipă au fost multe accidentări. Sper ca până la Mondialele din toamnă să prezentăm o formulă completă de echipă".

Marian Drăgulescu îşi doreşte pentru 2015 o calificare cu echipa la Jocurile Olimpice şi cel puţin într-o finală pe aparate. El mai spune că va concura "cu siguranţă" la Mondialele din toamnă, de la Glasgow, şi simte că poate aduce o contribuţie semnificativă echipei.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.