Drăgulescu scade ritmul antrenamentelor

16 iun 2008 12 afişări Gimnastica
Drăgulescu scade ritmul antrenamentelor

După aproape un an, Marian Drăgulescu a revenit oficial într-un concurs, în competiţia de la Sfântu Gheorghe, dintre România şi Spania, care a avut loc în weekend. Deşi a făcut trei aparate, „Marocanul” a fost departe de forma obişnuită, el suferind din cauza unei periostite.

„Nu este nimic grav, este o afecţiune a oaselor, care apare în urma modificării intensităţii antrenamentului sau după schimbarea suprafeței de pregătire. Am forţat puţin în aceste săptămâni, dar o să fie bine”, ne-a mărturisit Drăgulescu. Pentru a scăpa cât mai repede de aceste dureri, Marian a apelat la ajutorul unui medic din Arad. „Voi urma un tratament care îmi va încetini puţin pregătirea, dar am timp să recuperez. Sper ca la Naţionale să pot face exerciţiile la care mă gândesc”, a explicat sportivul în vârstă de 27 de ani.

„A fost grozav să concurez din nou“

Deşi a prezentat exerciţii simplificate la sol şi bară fixă, Marian se consideră mulţumit de pregătirea din această etapă. Cu atât mai mult, cu cât şi-a reluat antrenamentele de câteva săptămâni, după ce timp de două luni a stat departe de sală din cauza problemelor medicale. „Mă bucur că am trecut prin acest concurs. Este altceva decât un antrenament. A fost grozav să fiu acolo, să concurez din nou, și acesta este abia începutul”, zâmbeşte el optimist.

Aspirant la titlul olimpic la sărituri, cu o execuţie care îi poartă numele, Drăgulescu a făcut în concursul pe echipe, la Sfântu Gheorghe, o săritură simplă. „Pentru această etapă este destul. Mi-am recuperat săritura, o exersez la antrenamente, mai trebuie să câştig în siguranţă. Până la competiţia de la Ploieşti o să am suficient timp să o mai perfecţionez”, a declarat „Marocanul”.

articol scris de Mirela Basescu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.