Dispozitivul minune

14 sep 2012 1459 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Dispozitivul minune Dispozitivul minune

Larisa Iordache trebuie să poarte în permanenţă o perniţă specială pentru călcâiul stâng. Ea trebuie să corecteze o problemă pe care o are de la naştere la picior


*Larisa ar mai putea participa la câteva competiţii de toamnă, Grand Prix-uri şi etape de Cupă Mondială

Noul ciclu olimpic Rio 2016 începe pentru marea speranţă a gimnasticii româneşti, Larisa Iordache (16 ani), cu o schimbare majoră. Controlul medical făcut la Viena nu a indicat vreo leziune la călcăiul unde a fost diagnosticată în timpul Jocurilor Olimpice cu fasciită, însă medicii i-au recomandat să poarte în permanenţă o talonetă de silicon pentru a întări glezna şi a distribui uniform presiunea pe picioare.

În sala de la Izvorani, Londra e istorie. Doar posterele gigant din care zâmbesc cu medaliile la gât Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa aduc aminte de performanţele olimpice din urmă cu o lună. Antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu sunt la lucru, la fel şi fetele care "atacă" rând pe rând, bârna. "Mai întinsă, Lari! Hai că poţi să controlezi mai bine", răsună vocea antrenoarei. Concentrată, Larisa Iordache desenează zeci de piruete pe bârnă pe care le leagă cu salturi. Două jambiere negre îi îmbracă picioarele, în timp ce câlcâiul stâng este "ascuns" într-un bandaj alb (foto mic). E acelaşi călcăi cu probleme care practic a scos-o din lupta pentru podium la Londra, după ce chiar înaintea competiţiei a acuzat dureri, fiind diagnosticată cu fasciită (nr. inflamaţie a membranei care înveleşte călcăiul).

7 senioare la Izvorani

O lună de pauză, controale medicale făcute în ţară şi la Viena, urmate de ok-ul doctorilor de a reveni în antrenamente. Însă "Pici" va lucra de acum înainte cu un suport special care vine să îndrepte o problemă de la naştere, aceea de a avea un picior mai scurt. "Acum Larisa este bine însă trebuie să poarte o talonetă de silicon pe talpa piciorului, ca să îşi întărească glezna. Toate aceste probleme sunt de la acea diferenţă de lungime a picioarelor cu care ea s-a născut şi atunci solicitarea vine mai mult pe un picior. Va face şi exerciţii prin care se poate echilibra această problemă, însă de acum înainte o s-o vedeţi cu un bandaj la picior care va ascunde taloneta", a explicat Mariana Bitang. În pregătire la Izvorani se mai află Diana Bulimar, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu, Dana Andrei şi Sandra Izbaşa, în timp ce Gabriela Drăgoi şi Diana Trenca s-au retras.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.