De râsul curcilor! Pe ce loc s-a clasat echipa feminină a României la Mondialul de gimnastică. Americancele au luat caimacul, cu vedeta Simone Biles vârf de lance

30 oct 2018 4350 afişări Gimnastica
De râsul curcilor! Pe ce loc s-a clasat echipa feminină a României la Mondialul de gimnastică. Americancele au luat caimacul, cu vedeta Simone Biles vârf de lance

Echipa feminină de gimnastică a Americii a obţinut medalia de aur, marţi, 30 octombrie, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Doha, Qatar, cu un total de 171,629 puncte. România s-a clasat pe un modest loc 13 în calificări şi a ratat prezenţa în finală.

La prima sa competiţie internaţională după Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, Simone Biles, care are 21 de ani, şi-a trecut în palmares al unsprezecelea său titlu mondial, notează AFP.

Echipa americană, alcătuită din Simone Biles, Grace McCallum, Morgan Hurd, Riley McCusker şi Kara Eaker, a fost urmată la mare distanţă de echipa Rusiei (Lilia Ahaimova, Irina Alekseeva, Anghelina Melnikova, Alia Mustafina şi Anghelina Simakova), care a adunat 162,863 puncte. Locul 3 i-a revenit Chinei (Chen Yile, Liu Tingting, Liu Jinru, Luo Huan, Zhang Jin), cu 162,396 puncte.

Aceste trei echipe s-au calificat la JO 2020 de la Tokyo.

Eechipa României a ocupat locul 13 în calificările feminine din cadrul Mondialelor la Doha Qatar, cu 153,763 puncte.

Denisa Golgotă este singura sportivă din România, care va evolua joi, întâi noiembrie, în lupta pentru medalii la individual compus, după ce s-a clasat pe 19 în calificări.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.