Daniel Popescu se retrage

29 dec 2009 303 afişări Gimnastica
Daniel Popescu se retrage Daniel Popescu se retrage

Vicecampionul mondial din 2007 de la sărituri, Daniel Popescuvrea să renunţe de la începutul anului viitor la sportul deperformanţă. El se alătură astfel lui Răzvan Şelariu, Cosmin Maliţaşi Cosmin Popescu, foşti componenţi ai lotului olimpic masculin degimnastică, care s-au retras în cursul acestui an. "Înprimul rând am o vârstă şi apoi ultimul an competiţional nu a fostprintre cei mai buni ai mei. Colaborarea cu fostul coordonator allotului nu a decurs cum mă aşteptam şi de aici s-au strâns altedezamăgiri", a declarat pentru ProSport, Dani Popescu.

Aflat acasă, la Reşia, "Pompi" a mărturisit că deja şi-a depusdosarul pentru rentă viageră şi că despărţirea de forul despecialitate a fost amiabilă. "Am avut o discuţie şi cudomnul Stoica, dânsul m-a înţeles, ne-am despărţit pe caleamiabilă, chiar m-a încurajat, mi-a spus cuvinte frumoase pentru ceam făcut, mi-a oferit mai mult timp pentru a mă gândi. Am discutatşi cu cei de la COSR şi de la CS Dinamo şi de la 1 ianuarie voi fiscos din planurile lor", a explicat gimnastul în vârstă de26 de ani.

Stoica: "Vom vedea pe 4 ianuarie pe cine nebazăm"
Preşedintele forului de specialitate, Adrian Stoica crede căretragerea lui Daniel Popescu nu are nicio legătură cu retragerileanterioare şi că acesta a cântărit îndelung decizia."Plecarea lui nu are legatură cu numărul de retrageri dinacest an, cred că a cântărit cu maturitate această hotărâre, s-agândit la viitorul lui, pentru că acum gimnastica înseamnă mai multvoluntariat", a declarat oficialul FRG. De asemenea,acesta a declarat că la începutul noului an va discuta cu toţicomponenţii lotului: "Pe 4 ianuarie ne vom întâlni şi vomsta de vorbă. Atunci vom afla şi pe cine ne vom putea baza pentrucompetiţiile din acest an, cu echipa".

"M-am gândit la retragere încă de anul trecut, dar amsperat că lucrurile se vor schimba, că venea altcineva la lot, darnu s-au întâmplat foarte multe", Daniel Popescu

"Este o decizie dureroasă, până acum gimnastica a fostviaţa mea, este normal să stau în cumpănă, însă în acest momenthotărârea mea este în mare parte luată", DanielPopescu

Palmares Daniel Popescu:
argint: sărituri - CM Stuttgart 2007
echipa - CE Volos 2006
bronz : echipa - JO Atena 2004
echipa - CE Lausanne 2008

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.