Cum arată emblema Europeanului de gimnastică de la Cluj. "Silueta e inspirată din zborul Nadiei"

26 aug 2016 2493 afişări Gimnastica
Cum arată emblema Europeanului de gimnastică de la Cluj. "Silueta e inspirată din zborul Nadiei"

După 60 de ani, România va fi, din nou, gazda unui Campionat European al gimnasticii artistice, care va avea loc în perioada 19 – 23 aprilie 2017, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, eveniment deosebit de important pentru gimnastica şi sportul românesc încredinţat României de către Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), scrie siteul FRG.

În acest context a fost realizată Emblema Campionatelor Europene 2017, care include doi gimnaşti în acţiune, culorile folosite fiind albastru, galben, roşu, cele care se regăsesc şi pe “Tricolor”, într-un concept modern care  pune în valoare valenţele gimnasticii artistice, dar şi cu o directă trimitere către  România ca ţară organizatoare.Autorul acestei Embleme, Victor Bălteanu, de la Krali Media Group, afirma că: Am încercat să respect spiritul şi frumuseţea gimnasticii, silueta feminină fiind inspirată de celebrul «zbor» al Nadiei Comăneci, în timp ce efortul băieţilor este subliniat prin evoluţia la unul dintre cele mai dificile aparate, la care s-au distins gimnaşti români de renume. Culorile sunt cele ale simbolurilor noastre naţionale, trimitere directă la faptul că ediţia din 2017 a Campionatelor Europene va avea loc în România...”

Anul viitor, evenimentul pilot din calendarul UEG şi al sportului continental, primul important după Jocurile de la Rio 2016, va fi, aşadar, Campionatul European de gimnastică artistică 2017, care va avea loc la Cluj, oraş care candidează şi la poziţia de “Capitală Culturală Europeană 2021”.
În 1955, la Frankfurt a avut loc prima ediţie a Campionatelor Europene, la start doar cu băieţii, pentru ca, în 1957, în sala Floreasca din Capitală să se desfăşoare cea dintâi rundă a Campionatelor Europene feminine, mereu reunind elita gimnasticii internaţionale, pe lista campionilor, şi nu numai, figurând nume de referinţă din acest sport, nume care au scris istorie. Ceea ce este de aşteptat şi peste câteva luni la Cluj, acolo unde se vor reuni din nou stelele gimnasticii continentale…
Ediţia continentală de la Cluj a gimnasticii, cea de a 7-a cu caracter individual (vor fi întreceri doar pentru individual compus şi aparate), va reuni peste 350 de sportivi şi va fi, cu siguranţă, un moment de cotitură în perspectiva următoarelor evenimente majore, care vor conduce spre Tokyo 2020.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.