Chelaru şi Buidoşo concurează la Barcelona

23 oct 2009 19 afişări Gimnastica
Chelaru şi Buidoşo concurează la Barcelona Chelaru şi Buidoşo concurează la Barcelona

Memorialul Blume, una dintre cele mai vechi competiţii dinEuropa reuneşte mâine, la start şi două prezenţe româneşti,Diana Chelaru (foto), la feminin şi OvidiuBuidoşo, la masculin. Concursul, ce are loc la Barcelona, sedesfăşoară sub forma unei competiţii de individual compus, astfelcă cei înscrişi vor evolua la toate aparatele.


După ce la Mondialele de la Londra a concurat doar la sol şisărituri, Diana Chelaru revine şi pe bârnă şi paralele."Sper ca Diana să se mobilizeze bine pentru acest concurs,ca şi pentru cele ce vor urma. Va avea un final de an cu multecompetiţii, pentru a aduna experienţă şi mai ales pentru a puteaprezenta în concurs ceea ce pregăteşte în sală, fără a ne mai fiteamă, că în condiţiile de stres ale unei competiţii, revine lagreşelile pe care am încercat să le înlăturăm înpregătire", a declarat antrenorul Nicolae Forminte.


În ceea ce îl priveşte pe Ovidiu Buidoşo, acesta se află la aldoilea concurs internaţional de anvergură în acest an, primul fiindîn luna mai, la etapa de Cupă Mondială de la Glasgow."Ovidiu a fost constant în pregătire, şi-a dorit foartemult să prindă un loc în lotul pentru Mondiale, şi drept răsplatăpentru cât de mult a muncit şi s-a străduit, am decis să nereprezinte la concursul de la Barcelona", a declaratantrenorul Nicuşor Pascu. Buidoşo a făcut parte şi din lotulRomâniei la Universiadă, competiţie la care echipa masculină aterminat pe locul 6.


Memorialul Blume, organizat pentru prima dată în 1969 este numitdupă unul dintre cei mai buni gimnaşti iberici, Joaquim Blume,decedat într-un accident de avion, în 1959, în care au pierit maimulţi componenţi ai lotului spaniol de gimnastică. Blume, campioneuropean la individual compus în 1957, avea 25 de ani în momentulîn care a decedat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.