Ce revenire! Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur la bârnă, în cadrul Cupei Mondiale de la Doha. Diana Bulimar - argint la sol

26 mar 2016 10657 afişări Gimnastica
Ce revenire! Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur la bârnă, în cadrul Cupei Mondiale de la Doha. Diana Bulimar - argint la sol

Cătălina Ponor, una dintre componentele lotului de gimnastică al României la World Challenge Cup de la Doha, a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în finala de la bârnă, la prima competiţie internaţională în care a concurat după retragerea din 2012.

În vârstă de 28 de ani, Ponor a fost prima şi în calificările la acelaşi aparat. Nota obţinută sâmbătă a fost 14,650, punctaj cu care a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului competiţiei. Pe podium au mai urcat Thauany Lee de Araujo (Brazilia, 14.150) şi Filipa Martins (13,900, Portugalia). Cătălina Ponor este cvintuplă medaliată olimpică.

Gimnasta a revenit la pregătiri în urmă cu un an, după trei ani de la retragere, dar în toamnă a suferit o intervenţie chirurgicală la tendonul lui Ahile, care a ţinut-o în afara pregătirilor câteva luni, interval în care a avut loc şi Campionatul Mondial de la Glasgow.

Tot sâmbătă, Diana Bulimar a cucerit medalia de argint la sol, cu o notă de 14.125. Didi a fost întrecută numai de elveţianca Giulia Steingruber, cu 14.700. În finala de la sol a concurat şi Dora Vulcan, clasată pe locul 7, 12.900.

La cea de-a noua ediţie a World Challenge Cup de la Doha, dotată cu premii totale de 50.000 de dolari, participă peste 100 de gimnaşi din 33 de ţări.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.