CAT, pisica americană! Cum se descurcă Ponor în SUA

8 ian 2010 183 afişări Gimnastica
CAT, pisica americană! Cum se descurcă Ponor în SUA CAT, pisica americană! Cum se descurcă Ponor în SUA

Face parte din cercul stelelor apreciate mai mult afarădecât în România: Nadia, Năstase, Hagi, Patzaichin şi lista poatecontinua. După aproape şase luni de antrenorat în Statele Unite,Cătălina Ponor (22 de ani) s-a reîntors în România, unde a petrecutsărbătorile de iarnă. Cochetă, zâmbitoare şi tonică, fosta maregimnastă a acceptat să vorbească pentru ProSport.

Colegele şi puştoaicele o strigă "Cat"... "pentru că nu potpronunţa numele meu", ne explică tripla campioană olimpică de laAtena, plecată în SUA pentru a antrena la Academia TeodoreiUngureanu. În ultimele trei săptămâni însă, Ponor a fost apelatădin nou "Cătălina" pentru că şi-a petrecut vacanţa în România, darse va întoarce într-un oraş de lângă New York, pentru a predatainele gimnasticii. "Mi-aş dori tare mult să pot duce o gimnastăspre un titlu olimpic. Avem în lot acolo o tânără speranţă, SabrinaVega, care la 14 ani este deja în lotul Statelor Unite. Cred că vaajunge o mare gimnastă", spune Ponor.

Ar puteacâştiga de şapte ori mai mult în SUA
Munca înSUA înseamnă şi câştiguri mai consistente. Peste Ocean, venitullunar al Cătălinei ar putea fi cam de 7-8 ori mai mare decât alunui antrenor din România, al cărui venit nu depăşeşte 800 de lei."Banii obţinuţi în ultimele cinci luni îi voi investi pentru amobila casa de la Constanţa", ne mărturiseşte fosta mare gimnastă,care nu este tentată să rămână momentan în România. Ţară în caresistemul îşi driblează elegant valorile din sport, după ce, chiarîn luna Crăciunului, foştii sportivi nu și-au văzut toți banii:"Ultima oară am luat jumătate din renta pe o lună. Știu că e criză,dar cei care iau asemenea decizii, mă întreb dacă îşi taie şi dinsalariile lor".

"Nu am timp acum de o relaţie serioasă. Mă preocupă în momentul defaţă doar activitatea profesională"

"Am mâncat acasă la Teodora, care face multe mâncăruri româneşti.Nu m-am apropiat de produsele lor, care sunt pline de"E"-uri
"
Cătălina Ponor

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.