Campioanele europene au învins Marea Britanie

1 iun 2008 16 afişări Gimnastica
Campioanele europene au învins Marea Britanie Medaliată cu bronz european la sol, Anamaria Tămîrjan a reuşit un concurs bun în Sala Sporturilor din Constanţa.

Echipa feminină de gimnastică a României a învins, fără probleme, reprezentativa similară a Marii Britanii, în cadrul competiţiei bilaterale care a avut loc ieri după-amiază la Constanţa. România, reprezentată de Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămîrjan, Gabriela Drăgoi, Andreea Acatrinei şi Daniela Druncea a cumulat un punctaj de 238,600 puncte, Marea Britanie (pentru care au concurat Elizabeth Tweedle, Rebecca Downie, Rebecca Wing, Marissa Wing, Hannah Whelan şi Imogen Cairns) reuşind să adune doar 230, 400 puncte.


 „A fost un concurs bunicel, de care sunt mulţumit. Fetele s-au mobilizat foarte bine şi au încercat elemente noi. Ratările au fost puţine, per total trei, 2 la paralele şi una la bârnă, toate fiind la elementele noi introduse. Sunt speranţe că până la Beijing putem căpăta siguranţă în legarea lor în exerciţiu”, a declarat Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului.


Concursul de la Constanţa, primul după cucerirea aurului continental pe echipe s-a dovedit un test şi pentru fetele noi din echipă. „Cele care nu au concurat anul acesta au avut şansa să arate forma la care au ajuns, mă gândesc la Dana Druncea, la Andreea Grigore, la Andreea Acatrinei. Cât despre componentele de bază ale echipei, Tămîrjan a avut un concurs foarte bun, făcând exerciţiile cu noile elemente, săritură nouă, la bârnă două elemente noi, printre care coborârea, dar  şi un element nou la sol. Izbaşa şi Nistor au făcut un element nou la sol, care le va creşte nota de plecare cu 2 zecimi, lucrurile merg bine până acum”, a continuat  Forminte.


Fetele se întorc în Sala Olimpică de la Deva, unde îşi vor continua antrenamentele. Următorul concurs pentru echipa României va fi între 13 şi 15 iunie, în Marea Britanie. Adversarele campioanelor europene vor fi echipele Marii Britanii şi Braziliei.


ROMÂNIA punctaj total 238,600
SĂRITURI
  58,600 puncte
PARALELE  58,100 puncte
BÂRNĂ   61,950 puncte
SOL    59,950 puncte

 articol scris de Mirela Basescu


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.