BICICLEŞTI!? Drăgulescu, octuplu campion mondial: "Aş veni cu bicicleta în fiecare week-end pe Bulevardul Kiseleff. Când e trafic: accelerez şi pun frână, accelerez şi dau de o bordură!"

26 oct 2013 440 afişări Gimnastica
BICICLEŞTI!? Drăgulescu, octuplu campion mondial: "Aş veni cu bicicleta în fiecare week-end pe Bulevardul Kiseleff. Când e trafic: accelerez şi pun frână, accelerez şi dau de o bordură!"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Marian Drăgulescu, vicecampion olimpic şi octuplu campion mondial la gimnastică, e o prezenţă care a dat greutate zilei de sâmbătă a campaniei BICICLEŞTI iniţiată în Capitală de Gandul.info şi ProSport. Un eveniment la care bolizii n-au avut invitaţie, pentru că porţiunea dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei a devenit culoarul de sprint al iubitorilor de mişcare, al pasionaţilor de ciclism sau al temerarilor care şi-au înviorat retina an de an urmărind Turul Franţei sau... Turul României.

Deschis mereu provocărilor şi pasionat de o paletă largă de discipline sportive, actualul antrenor de la CSA Steaua n-a pedalat în gol în ziua în care soarele a încălzit puternic asfaltul perfect de pe Bulevardul Kiseleff. Printre peste 1000 de suflete care au ghidonat, în intervalul 12:00 - 18:00, biciclete de toate soiurile, Drăgulescu (33 de ani) a făcut pregătirea de week-end în şa ! "Nu exista o teamă de posibile accidentări cu bicicleta când mă aflam în activitate, aveam voie să pedalăm. Dar eram atât de obosiţi după antrenamente, încât preferam să ne păstrăm rezervele de energie. Mai încingeam câte o miuţă doar şi mai apelam la vechiul Pegas în vacanţe", a aruncat o privire în trecut fostul lider al lotului de gimnastică.

"Mersul pe bicicletă e izvor de sănătate"

Şi pentru că mai toţi campionii îşi diversifică metodele de a se menţine în formă şi după retragere, Marian obişnuieşte să mai fenteze traficul din Bucureşi fie cu scuterul, fie pe biclicletă. "Apreciez iniţiativa ProSport şi Gândul pentru că eu mă lovesc de toate obstacolele în trafic atunci când nu sunt la volan. Pe bicicletă accelerez şi pun frână, accelerez şi dau de o bordură, accelerez şi mai sar din şa. Şi tot aşa! Asta i se întâmplă fiecărui rutier în aglomeraţia din Capitală... Iar când dai de un cadru precum cel de pe Kiseleff, din acest week-end, parcă te încarci cu energie pentru o întreagă săptămână. Pentru că mersul pe bicicletă înseamnă izvor de sănătate, relaxare, voie bună şi e generator de chef de viaţă", a clipit vesel omul care şi-a pus amprenta pe gimnastica mondială.

Pe ce traseu ar stabili octuplul campion mondial un Tur al Bucureştiului, ce biciclete i-au marcat copilăria şi ce crede Marian despre corectitudinea protagoniştilor din ciclismul mondial sunt câteva subiecte pe care le veţi putea citi în ediţia tipărită a ProSportului de luni. Campania BICICLEŞTI, iniţiată de gandul.info şi ProSport, continuă şi duminică, pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, între orele 11:00 - 18:00.

- Marian e triplu medaliat la JO 2004: argint la sol, bronz cu echipa si bronz la sărituri

- Bucureşteanul a rămas în istoria gimnasticii mondiale nu numai prin stilul său spectaculos şi prin uşurinţa cu care făcea toate aparatele, dar şi prin faptul că a dat numele unei sărituri pe care a inventat-o: săritura "Drăgulescu"

- cele 8 medalii de aur la CM: sărituri şi sol (Gent 2001), sol (Debrecen 2002), sărituri (Melbourne 2005), sol şi sărituri (Aarhus 2006), sol şi sărituri (Londra 2009)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.