Bellu: "Vom vedea marţi dacă Forminte revine la lot"

28 iun 2010 21 afişări Gimnastica
Bellu: "Vom vedea marţi dacă Forminte revine la lot" Bellu: "Vom vedea marţi dacă Forminte revine la lot"

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnasticăOctavian Bellu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că esteposibilă revenirea fostului tehnician Nicolae Forminte încolectivul tehnic, o decizie urmând a fi luată marţi, după oîntrevedere la federaţie.

"Din ce ştiu, Nicolae Forminte va veni mâine (n.r. - marţi)la federaţie, iar împreună cu tot colectivul tehnic, adică eu,Mariana Bitang şi Anca Grigoraş, dar şi cu preşedintele federaţieiAdrian Stoica vom purta discuţii şi vom vedea ce este de făcut.Trebuie analizate toate problemele, dar eu am mai spus şi altădată: este loc pentru toată lumea. Trebuie folosite toateresursele, chiar dacă obiectivul major este obţinerea de medaliiolimpice, peste doi ani", a spus Bellu.

El a afirmat că în cel mai scurt timp trebuie rezolvate problemelede sănătate ale sportivelor. "În timpscurt trebuie rezolvate problemele de sănătate ale sportivelor,care au trenat, dar şi adăugate elemente care să ridicecomplexitatea exerciţiilor. Până la Mondiale mai sunt 3-4 luni,mare lucru nu se poate face în timp atât de scurt, dar nu e înregulă nici să ne prezentăm acolo doar să facem act de prezenţă.Trebuie competitivitate. Nu se pot întâmpla miracole pânăatunci", a precizat Bellu.

Octavian Bellu a făcut referiri şi la actuala echipă feminină aRomâniei: "S-a tot spus de schimbul de generaţii, acesta afost valabil cam tot timpul, iar principiile în gimnastică sunt camaceleaşi. Nu schimbul de generaţii e prima problemă. Nu cunosc bineechipa, am văzut fetele la Internaţionalele României şi latelevizor, la Europene. Unele sunt în recuperare fizică dupăaccidentări, altele lucrează normal, vom vedea. Mai ştiu dinantrenori, ne cunoaştem cu câţiva, sper că vom lucra bine împreună,cu toţii".

Până la Campionatul Mondial din această toamnă, gimnastele au înprogram participarea la două concursuri de verificare, plus la douăetape de Cupă Mondială.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au revenit la conducerea lotuluiolimpic feminin la începutul acestei luni, după cinci ani de laplecarea de la Deva şi formează colectivul tehnic împreună cu AncaGrigoraş. Decizia federaţiei de a-i rechema la lotul feminin nu afost pe placul fostului antrenor, Nicolae Forminte, care a declaratcă şi-a dat demisia din această cauză.

După o lună, Nicolae Forminte a precizat că a avut timp de gândireîn concediu şi că doreşte să revină la pregătiri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.