Bellu şi Bitang au redevenit antrenori ai lotului feminin de gimnastică. Adrian Stoica: "Sunt înapoi la treabă"

3 nov 2014 2078 afişări Gimnastica
Bellu şi Bitang au redevenit antrenori ai lotului feminin de gimnastică. Adrian Stoica: "Sunt înapoi la treabă"

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că tehnicienii Octavian Bellu şi Mariana Bitang "şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei" şi au redevenit antrenori ai lotului feminin.

Oficialul FRG a precizat că antrenorii nu au semnat alte contracte cu federaţia. "Ei sunt demult în poziţia de antrenori ai lotului naţional. A fost doar o etapă scurtă în care dânşii şi-au clarificat nişte lucruri şi sunt la lotul naţional de mult. După mondiale erau deja în treabă. Acum lucrează efectiv cu sportivele. Am discutat cu dânşii, nu există contracte separate, sunt într-o colaborare, nu neapărat cu contractul pe masă. E o problemă foarte veche între noi, pentru că federaţia are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care să-i împiedice să pregătească lotul naţional. Nu au avut alte doleanţe, oamenii şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei şi sunt înapoi la treabă. Nu e niciun fel de problemă", a declarat Adrian Stoica.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Octavian Bellu şi Maiana Bitang nu au pierdut niciodată contactul cu lotul naţional, chiar dacă renunţaseră la antrenorat. "Noi suntem în permanent contact cu dânşii, pentru că toată metodologia şi coordonarea lotului a rămas în atenţia lor. Dânşii s-au ocupat de pregătirea antrenorilor, chiar dacă dânşii nu au stat efectiv în sală să anteneze sportivele. Dar dânşii au coordonat lotul de gimnastică pe toată această perioadă. Au coordonat antrenorii şi înainte de mondiale. Nu au pierdut contactul cu lotul pentru că sunt coordonatori lotului. Acum dânşii merg în sală la Izvorani", a declarat Carmen Tocală.

Mariana Bitang declarase agenţiei MEDIAFAX, la jumătatea lunii septembrie, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoţi delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China). "După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut", a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX.

La Campionatele Mondiale de la Nanning gimnastele tricolore au fost însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan.

După alegerile din 29 mai pentru funcţia de preşedinte al COSR, câştigate de Alin Petrache şi la care a candidat şi Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică afirma că se gândeşte dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.

În 30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin e-mail.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.