Bellu, despre medalia de aur pe echipe la CE de la Sofia: "Nu am fost sigur că luăm aur, dar a ieşit foarte bine"

17 mai 2014 730 afişări Gimnastica
Bellu, despre medalia de aur pe echipe la CE de la Sofia: "Nu am fost sigur că luăm aur, dar a ieşit foarte bine"

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după cucerirea medaliei de aur pe echipe la CE de la Sofia, că performanţa se datorează absenţei ratărilor din calificări, astfel că "a ieşit foarte bine".

"A fost un concurs greu, am avut de surmontat nişte nerealizări din calificări pe care poate le-a văzut toată lumea. Nu au fost cele trei ratări de atunci şi a ieşit foarte bine. Nu pot să nu spun, şi Marea Britanie, Rusia, Germania, chiar Italia au fost foarte puternice, s-a văzut că rezultatele se schimbau tot timpul, de la o rotaţie la alta. Noi a trebuit să facem trei soluri foarte bune în a patra rotaţie ca să fim siguri de medalia de aur", a declarat Octavian Bellu pentru MEDIAFAX.

Antrenorul echipei României mai spune că nu a fost sigur de medalia de aur în timpul concursului. "Nu am fost sigur că luăm aur, dar după bârnă, al treilea aparat, aşa gândeam că dacă facem sol bun, nu scăpăm aurul", a spus Bellu.

În opinia sa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar ar putea cuceri medalii şi duminică, în finalele de la bârnă şi sol. "Nu vreau să fac calcule de azi. Iordache nu are o a doua săritură grea, doar prin jocul rezultatelor se poate clasa pe podium în finala de la sărituri. Apoi, la paralele, aştept un exerciţiu foarte bun din partea ei, dar cele din faţa ei au exerciţii cu note de plecare mari. Aparatele la care aşteptăm clasări bune sunt bârna şi solul, acolo Larisa Iordache ar putea lua medalii, nu spun acum de care, iar Diana Bulimar la bârnă. Orice medalie în plus ne bucură", a adăugat Octavian Bellu.

Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur, la Campionatul European de la Sofia, cea de argint revenind Marii Britanii, iar medalia de bronz, echipei Rusiei. România a obţinut următoarele note în finala pe echipe:

Sărituri – Ştefania Stănilă nota 14.666, Silvia Zarzu 14.633 şi Larisa Iordache 14.866

Paralele – Ştefania Stănilă 13.500, Diana Bulimar 14.133, Larisa Iordache 13.966

Bârnă – Diana Bulimar 14.533, Andreea Munteanu 14.933, Larisa Iordache 14.700

Sol – Andreea Munteanu 14.133, Diana Bulimar 14.225, Larisa Iordache 14.466.

Cu un total de 172.754 puncte, România a cucerit medalia de aur. Pe podium au mai urcat Marea Britanie (170.663 puncte) şi Rusia (169.329).

România va mai fi reprezentată la CE feminine în finalele pe aparate de duminică, de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol, respectiv Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Delegaţia României a obţinut anterior două medalii la junioare: bronz cu echipa şi argint, prin Laura Jurcă la individual-compus. Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii. La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.