Băieţii sunt optimişti

2 apr 2009 11 afişări Gimnastica
Băieţii sunt optimişti no title

Aflat la primul lui concurs de anvergură la seniori, Cosmin Popescu (dreapta) e convins că dacă îşi va face exerciţiile la cal cu mânere şi paralele la fel de bine ca în sală, are şanse să treacă de calificări: „Sper să fie de bun augur această promovare a mea în echipa de Europene şi mai ales, îmi doresc să fac o surpriză frumoasă. Am emoţii, dar mă voi mobiliza cât pot de bine, vreau să prind finala la paralele ”.
Medaliat cu bronz la paralele, la Universiada din 2007 din Thailanda, acesta crede în şansele României la medalii în concursul masculin.  „De obicei competiţiile individuale sunt mai puternice decât cele pe echipe pentru că vin gimnaşti specializaţi pe un aparat sau două. Va fi o competiţie grea, eu sper şi îmi doresc  din tot sufletul să reuşim un concurs bun şi să ne întoarcem victorioşi acasă”.

Marius Berbecar (stânga), al doilea gimnast alături de Flavius Koczi care va face individual compus, este la a doua prezenţă la Europene, după ce a reprezentat România la ediţia din 2007, de la Amsterdam: “O să fie greu cu şase aparate pentru că am început un pic mai târziu pregătirea, însă vreau să fac individual compus pentru a acumula experienţă. Obiectivul cu care voi participa e acela de a-mi face treaba cât mai bine, cum am făcut în verificări, în sală, apoi vom vedea rezultatul”.
Aparatele forte ale sportivului legitimat la CSM Bistriţa sunt paralele şi săriturile, el având săritura Drăgulescu ca primă evoluţie. Mai mult, el speră într-o finală a românilor la sărituri:“E bine să ştii că ai concurenţă între colegi pentru că asta te duce la un progres mai mare, motivaţia e alta. Suntem patru băieţi care putem câştiga săriturile, oricare dintre noi, ceea ce cred că e super bine”.


Articol scris de Mirela Basescu
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.