Avem argint viu

6 apr 2009 24 afişări Gimnastica
Avem argint viu Avem argint viu

România se întoarce de la CE de la Milano cu două medalii de argint, prin Ana  Maria Tămîrjan la bârnă şi Flavius Koczi la sărituri, şi un bronz, prin Gabriela Drăgoi, tot la bârnă.

Primul care a spart gheaţa pentru România a fost Flavius Koczi. Ambiţionat de ratările din ziua anterioară, reşiţeanul a făcut cel mai bun concurs al său la sărituri. Cu un total de 16,312, la doar 13 miimi de francezul Bouhail, clasat pe primul loc datorită săriturii ce îi poartă numele lui Marian Drăgulescu, Koczi şi-a adjudecat argintul. Daniel Popescu a venit pe cinci. La paralele, Cosmin Popescu - locul 5, iar la cal, D. Popescu - locul 7.

Tămîrjan, o medalie pentru moral

După ce ieri a scăpat printre degete medalia la individual compus, Ana Maria Tămîrjan a reuşit să se mobilizeze, dând dovadă de o mare putere de concentrare. Cu dureri la şold şi la gleznă, ploieşteanca a intrat la bârnă. Un exerciţiu cu puţine dezechilibrări, o aterizare stată, şi zâmbetul descătuşării către antrenoarea de la acest aparat, Liliana Cosma. „Gata, am dat tot ce am putut“, a spus ea. Nota de 14,750 i-a adus argintul, fiind devansată cu 25 de miimi de ucraineanca Y. Demyanchuk. La sol, Ana a ocupat locul 4, cu 14,075.

Izbaşa, primele CE fără medalie

Finalistă la sol, campioana europeană şi olimpică Sandra Izbaşa a terminat concursul pe locul 7, arbitrele neacordându-i un element, ceea ce a influenţat nota finală, 13,900. Decizia a fost fluierată minute bune de public, însă contestaţia făcută de antrenorul Forminte nu a schimbat punctajul. Aceasta e prima ediţie a CE, în ultimii patru ani, în care Izbaşa termină competiţia fără medalie.

Drăgoi a spart gheața

Finalistă la bârnă la JO, Gabriela Drăgoi a cucerit bronzul european la acest aparat. Deşi se pregăteşte doar pe două aparate din cauza unei accidentări la tibia stângă, buzoianca a reuşit o evoluţie curată pentru care a primit 14,650, a treia notă din concurs. Aceasta este prima medalie individuală a lui Drăgoi (16 ani).


"Concursul a venit poate prea devreme după JO, astfel că gimnaştii nu au prea avut chef de a concura" - Adrian Stoica, preşedinte FRG

5 medalii, 4 la fete şi una la băieţi, a cucerit România la ultima ediţie a CE individuale

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.