Andreea Iridon - medalie de argint, Laura Jurcă - locul 5 la sol, la CE de la Sofia

18 mai 2014 242 afişări Gimnastica
Andreea Iridon - medalie de argint, Laura Jurcă - locul 5 la sol, la CE de la Sofia

Junioara Andreea Iridon a cucerit medalia de argint, la egalitate cu Amy Tinkler (Marea Britanie), iar Laura Jurcă s-a clasat pe locul cinci în finală la sol, duminică, la Campionatul European de gimnastică de la Sofia.

Laura Jurcă a primit nota 13.633, cu care s-a clasat pe locul 5, iar Andreea Iridon, cu nota 13.966 a câştigat medalia de argint, la egalitate cu britanica Amy Tinkler. Pe podium a mai urcat Catherine Lyons (Marea Britanie, 14.033), care a cucerit medalia de aur.

Astfel, concursul de junioare la CE de la Sofia se încheie pentru România cu următoarele medalii: bronz pe echipe, argint - Laura Jurcă la individual-compus, sărituri şi Andreea Iridon la bârnă şi sol.

La senioare, România are deja medalia de aur pe echipe, urmând ca duminică să mai fie reprezentată în finalele pe aparate de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol, respectiv Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia a fost obţinerea a trei-patru medalii. La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.