Ana strânge din dinţi!

30 mar 2010 32 afişări Gimnastica
Ana strânge din dinţi! Ana strânge din dinţi!

Medaliată cu bronz mondial la paralele, Ana Porgras este unadintre componentele de bază ale echipei pe care România se va bazala Europenele de la Birmingham (26 aprilie - 2 mai). Visul de aural micuţei gimnaste este însă ţesut pe multă durere şi sacrificiu,ea luptându-se din nou cu probleme de sănătate.

La sfârşitul anului trecut, imediat după Mondialele de laLondra, Ana suferea o accidentare la bârnă, în timpul unuiantrenament. Un element ratat, o cădere urâtă, care s-a lăsat cucâteva coaste fisurate. Nu a trecut bine peste acel moment, că, înurmă cu câteva zile s-a accidentat iarăşi. Tot la bârnă. "Am făcutun cloş la cap şi am simţit că m-am întins. Mă doare, dar încerc sănu iau în seamă. Este mai greu când fac sfoara, pentru că esteexact piciorul pe care îl duc în spate", explică ea trist. Sepregăteşte la patru aparate, insistând mai mult pe bârnă, aparatulei cel mai drag, iar lacrimile pe care şi le şterge pe furiş şigrimasele de durere la vreun element mai solicitant spun totuldespre suferinţa micuţei.

Ajutatăde tehnica de top din medicină
Cum repausul este un lux pe care gimnastele nu şi-l permit, înajutorul Anei a venit medicina modernă. Astfel, pe interiorulcoapsei stângi, o fâşie de un roşu aprins se lăţeşte parcă pepiciorul subţire la fiecare pas pe care îl face. Un bandaj kinesio,care protejează şi ajută în acelaşi timp şi la recuperare. "Am avutnoroc cu aceste benzi kinesiologice, care ajută la poziţionareamuşchiului în postura corectă pentru recuperare şi grăbeştevindecarea, în plus face durerile mai suportabile", spuneantrenorul Nicolae Forminte.

"Lucrez la cam 60% din potenţial, astfel că la Europenevoi prezenta tot exerciţiile de anul trecut", Ana Porgras,gimnastă România

"La Europene vrem să ne apărăm titlul pe echipe şi îmidoresc să prind cât mai multe finale", Ana Porgras,gimnastă România

16 ani are Ana Porgras

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.