Amelia Racea: "Sunt fericită pentru medalie, am muncit nouă ani pentru ea"

4 mai 2010 39 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Amelia Racea: "Sunt fericită pentru medalie, am muncit nouă ani pentru ea" Amelia Racea: "Sunt fericită pentru această medalie, am muncit nouă ani pentru ea"

Gimnasta Amelia Racea a declarat, luni, la revenirea în Româniade la Campioatele Europene de la Birmingham, că a muncit nouă anipentru medalia de aur obţinută la această competiţie şi că reuşitaîi dă multă încredere.

"Sâmbătă seară, nu ştiam exact ce va fi şi totuldepindea de Ana (n.r. - Porgras) dacă poate să intre în concurs saunu. M-am bucurat foarte mult că mi s-a acordat o şansă şi amprofitat de ea la maxim. Ana mi-a spus să-mi fac treaba cât maibine şi fără emoţii. Sunt fericită pentru această medalie, ammuncit nouă ani pentru ea. De acum îmi doresc să fiu sănătoasă şisă pot să-mi fac treaba cât mai bine. Medalia de la europene îmi dămult mai multă încredere", a spus Racea.

Ana Porgras a declarat că Racea a obţinut o medalie foarteimportantă pentru România. "Îmi pare rău că am ratatfinalele, pentru că ştiam ce pot să fac. Până la urmă asta a fostsă fie, aşa a vrut Dumnezeu. M-am bucurat foarte mult pentru Ameliaşi sper că i-am dat şi eu puţin noroc. I-am ţinut pumnii şi aobţinut o medalie foarte importantă pentru România. Dacă aş fiintrat eu în concurs nu ştiu dacă aş fi reuşit să fac preamulte", a precizat Porgras.

Raluca Haidu, medaliată cu bronz la bârnă, speră să participe şila Campionatele Mondiale de gimnastică: "Mă bucur foartemult pentru medalia de la bârnă. Dacă executam elementele mai bineaş fi avut şanse mai mari să iau aurul, dar, pentru început, e bunşi acest bronz. Am mai multă încredere de acum şi sper să participşi la mondiale".

Delegaţia României care a participat la Campionatele Europene degimnastică feminină de la Birmangham a sosit la Bucureşti, peaeroportul Henri Coandă, luni seară, în jurul orei 23.30.

România a încheiat, duminică, participarea la CampionatulEuropean cu următorul bilanţ:

Junioare - medalie de argint pe echipe, medalie de aur la sol,argint la bârnă şi bronz la individual-compus (Larisa Iordache),medalie de bronz la paralele (Diana Bulimar)

Senioare - medalie de bronz pe echipe, aur la bârnă (AmeliaRacea) şi bronz la bârnă (Raluca Haidu), medalie de bronz la sol(Diana Chelaru).

Sursa:Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.