Alexandra Piscupescu, locul 4 la Prato

21 iun 2010 168 afişări Gimnastica
Alexandra Piscupescu, locul 4 la Prato Alexandra Piscupescu, locul patru la Prato

România a participat cu două senioare la concursul de gimnasticăritmică desfăşurat sâmbătă la Prato (Italia), obţinând rezultatebune în perspectiva Campionatelor Mondiale ce vor avea loc întoamnă.

Alexandra Piscupescu s-a clasat pe locul patru, cu 106.025 puncte,fiind devansată de Evgenia Kanaeva, lider incontestabil aldisciplinei, şi de două reprezentante ale ţării gazdă, în timp ceAdriana Teocan a ocupat locul al 9-lea.

Progresul realizat de Alexandra, în acest an, este remarcabil, darmai are mult de muncă pentru a pătrunde în top 10 mondial. Ea areînsă un aliat foarte puternic, pentru că timpul e de partea sa.Dacă în urmă cu cinci luni, la primul concurs important de senioarela care a participat, Grand Prix-ul de la Moscova, gimnasta aobţinut 91,725 puncte, cu 22,125 mai puţin decât Kanaeva, acumdistanţa faţă de rusoaică s-a micşorat simţitor, la 9,95puncte.

Săptămâna trecută, la Grand Prix-ul de la Innsbruck, Alexandra s-aclasat a 14-a cu un punctajul de 101,400.

În august, cu o lună înainte de Mondiale, Alexandra îşi va măsuraforţele cu cele mai bune gimnaste în ultima etapă de Cupă Mondială,ce va avea loc tot în Italia, la Pesaro (27-29), un concurs la carese anunţă deja o participare record.

Ediţia cu numărul 30 a Campionatelor Mondiale de gimnastică ritmicăse va desfăşura la Moscova, în perioada 19-26 septembrie.

articol scris de FlorinAlboiu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.