A venit ziua decontului pentru tot sportul românesc! Gimnastica feminină a stabilit o altă contraperformanţă istorică: pentru prima dată în ultimii 44 de ani nu a luat o medalie olimpică

15 aug 2016 3372 afişări Gimnastica
A venit ziua decontului pentru tot sportul românesc! Gimnastica feminină a stabilit o altă contraperformanţă istorică: pentru prima dată în ultimii 44 de ani nu a luat o medalie olimpică
  • Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor nu au prins podiumurile olimpice la Rio, astfel că România a rămas cu o zestre de patru medalii la Jocurile Olimpice. Şi probabil că aşa va încheia şi întrecerile din Brazilia, doar dacă vreun luptător calificat nu va furniza vreo supriză până la final.

Marian Drăgulescu a avut o evoluţie în general curată în finala la sărituri, a făcut poate doar un pas la aterizarea primei execuţii, dar pur şi simplu a fost ghinionist. El a obţinut o medie de 15.449, la fel ca şi japonezul Kenzo Shirai, clasat pe locul 3, doar că niponul a avut execuţii mai bune. Gimnastul român nu a prins podiumul olimpic pentru că a avut două sărituri ca dificultate sub cei doi sportivi care au câştigat medaliile de aur şi argint. Problemele de sănătate care le-a avut înaintea Jocurilor Olimpice, care l-au împiedicat să pună la punct poate ceva mai spectaculos, poate că a fost un alt factor care a contribuit la acest rezultat.

”O finală foarte puternică, cu excepţia ucraineanului Radivilov care a încercat ceva nou, toţi ceilalţi şapte competitori şi-au făcut treaba extraordinar. Sunt puţin dezamăgit pentru că mi-am dorit mai mult de la acest concurs. Plec totuşi cu capul sus, am fost aproape de medalie, tot ce a ţinut de mine am făcut”, a fost prima reacţie a lui Marian Drăgulescu, oferită colegilor de la TVR.

În finala de la bârnă, Cătălina Ponor s-a clasat doar pe locul 7, după ce a fost notată cu 14.000, mult sub ce a realizat şi în calificări. ”A fost un concurs greu, am încercat să lupt, să reprezint România cum se cuvine. Au fost emoţii, au fost şi multe mesaje negative care m-au atins”, a spus Ponor la TVR, care rămâne totuşi triplă campioană olimpică.

În acest caz, decepţiile sunt mai mari. Nu neapărat pentru că Ponor nu a prins podiumul, se întâmplă să prinzi şi o zi mai slabă, ci pentru o altă contraperformanţă istorică a gimnasticii. După ce a ratat calificarea cu echipa feminină la Jocurile Olimpice, delegaţia tricoloră a rămas şi fără medalie olimpică! Acest lucru nu se mai întâmplase de 44 de ani! Din 1976, de la ediţia care i-a aparţinut Nadiei Comăneci, şi până în 2012 la Londra, unde am avut-o pe Sandra Izbaşa încoronată la sărituri, România a câştigat la fiecare ediţie cel puţin o medalie de aur.

Rezultele gimnasticii feminine sunt de fapt oglinda întregului sport românesc, pentru lucrurile care nu le-a făcut în ultimii ani, pentru compromisurile pe care le-a făcut în ultimii ani. Până la urmă este decontul care trebuie plătit! 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.