A uitat durerea

7 apr 2009 46 afişări Gimnastica
A uitat durerea A uitat durerea

Medalia de argint la bârnă vine ca o victorie pe care Ana Maria Tămârjan (17 ani) a câştigat-o cu propriul organism, dar mai ales cu un sistem care bâjbâie după diagnostice şi tratamente.

Un an. Atât se va face luna viitoare de când Ana Maria Tămârjan se plânge de durerile care nu o lasă să lucreze la adevăratul ei potenţial. Un an în care a strâns din dinţi şi a luptat cum numai ea a ştiut, încercând să treacă peste verdictul dat: fisură de femur.

„Trebuie să fiu tare şi să lupt pentru amândouă”, erau vorbele Anei când a aflat că Adriana, sora ei geamănă, era nevoită să renunţe la gimnastică, din cauza problemelor la coloană. Pentru a-şi respecta promisiunea, Ana a făcut un efort extraordinar, concurând atât la JO, cât şi la CE sub efectul analgezicelor, pentru a mai diminua durerile. Deşi e departe de Deva, la Ploieşti, Adriana trăieşte durerea şi emoţiile surorii mai mari cu 15 secunde: „E ciudat, dar noi simţim la fel. Se întâmplă doar să ne gândim una la alta şi imediat se întâmplă ceva. Ne transmitem stările, grijile, totul!”. De aceea, nici nu se uită la evoluţiile Anei, pentru a nu-i transmite emoţiile, aşa cum s-a întâmplat şi acum, la CE.

I-a cedat piciorul la diagonala de la sol

Momentul revederii celor două gemene. Ieri, la aeroport. Surorile comunică fără cuvinte. Se privesc şi parcă îşi spun totul. Se îmbrăţişează, iar bucuria regăsirii le luminează ochii. Ana încearcă timid să explice: „La sol, la  diagonala pe care am ratat-o, în alergare mi-a cedat piciorul drept şi toată evoluţia a fost greşită. Durerile au devenit mai mari pentru că forţasem prea mult glezna stângă la aterizare. Trebuia să fiu tare, să mă adun şi să-mi fac concursul”. Adriana o prinde de mână şi zâmbeşte. Peste câteva luni îşi vor serba majoratul. Tot împreună."Am avut două fete talentate, pe una am pierdut-o, nu vrem să mai trecem o dată prin asta şi cu Ana" - Gheorghe Tămîrjan, tatăl gimnastei 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.