Gheorghe Hagi, Ianis Hagi, Rică Neaga şi Petre Marin, la lansarea în Mamaia a spectaculosului Padbol, sportul practicat de Michael Laudrup şi Denilson

15 iul 2015 1436 afişări Alte Sporturi
Gheorghe Hagi, Ianis Hagi, Rică Neaga şi Petre Marin, la lansarea în Mamaia a spectaculosului Padbol, sportul practicat de Michael Laudrup şi Denilson

În week-end, la Mamaia, a avut loc lansarea "fenomenului" Padbol, pe plaja Iaki, locul unde sunt amplasate două terenuri speciale pentru practicarea acestui sport.

  • La eveniment au fost prezenţi Adrian Neaga şi Petre Marin, care au jucat contra pasionaţilor de sport din public, iar evoluţiile au fost aplaudate de pe margine de Gheorghe Hagi, Ianis Hagi şi de Răzvan Marin, fiul fostului fundaş lateral, actual fotbalist la Viitorul.

România se pregăteşte de Cupa Intercontinentală (Insulele Canare, noiembrie 2015) şi de Mondialul din 2016 (Uruguay). Totul depinde de cât de rapid se dezvoltă infrastructura, ca să fie terenuri în cât mai multe oraşe, unde să se  organizeze concursuri şi selecţii. De exemplu, în week-end se va deschide la Bistriţa, în parc. Sebi Moga, fost jucător şi antrenor secund la Gloria, îşi face teren de padbol în oraşul care a dat nenumăraţi campioni ai sportului românesc.

Elisabeta Gherghişan, licenţiat exclusiv Padbol în România, susţine că în curând padbolul va ajunge şi în alte oraşe mari din ţară şi că se află în discuţii avansate cu mulţi fotbalişti. Printre aceştia se află şi Adrian Neaga, care intenţionează să îşi facă teren. La Asociaţia Română de Padbol Elisabeta Gherghişan e vicepreşedinte, iar Cristian Bivolaru e preşedinte. Terenurile de la Mamaia sunt proprietatea Elisabetei Gherhişan, iar din toamnă vor fi mutate în Bucureşti, cel mai probabil în Herăstrău.

Padbolul a aparut in Argentina in 2008, se seamana foarte mult cu fotbalul-tenis, dar este mult mai spectaculos, datorita regulilor si peretilor de sticla, care trimit mingea inapoi si aduc mult dinamism jocului. Fosti sau actuali fotbalisti il joaca deja; printre ei: Michael Laudrup, Stefano Fiore si Bernardo Corradi. De asemenea, alte glorii ale fotbalului mondial au devenit deja ambasadori Padbol in tarile lor – campionul mondial Denilson e ambasadorul sportului in Brazilia.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.