FIS Cup debutează la Poiana Braşov! Competiţia dedicată schiorilor din Europa, dotată cu premii de mii de euro. Detaliul important: ”E o chestie de sinceritate şi vrem s-o transmitem”

20 ian 2019 891 afişări Alte Sporturi
FIS Cup debutează la Poiana Braşov! Competiţia dedicată schiorilor din Europa, dotată cu premii de mii de euro. Detaliul important: ”E o chestie de sinceritate şi vrem s-o transmitem”

Sâmbătă, 19 ianuarie, la Hotel Teleferic din Poiana Braşov, a avut loc prima conferinţă de presă a concursului FIS Cup 2019, prima ediţie a acestui eveniment, ce se va disputa între 5 şi 6 februarie. De asemenea, tot în Poiana Braşov va avea loc şi Children Trophy, un concurs destinat tinerilor pasionaţi de schi alpin din Europa, între 19 şi 20 februarie.

La conferinţa de presă au luat parte: Dan Mihoc (preşedintele Federaţiei Române de Schi şi Biatlon), Mihai Covaliu (preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), Adrian Veştea (preşedintele Consiliului Judeţean Braşov), Roxana Cojocea (preşedintele Asociaţiei de Turism din Poiana Braşov) dar şi George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

”Municipalitatea este parte a acestui proiect, aşa cum ne-am înţeles, fiecare trebuie să facă câte ceva. Dacă vrei să faci o competiţie, chiar dacă nu ai infrastructură, o faci, teoretic, şi pe laptop. Municipalitatea asigură absolut tot ce înseamnă partea de infrastructură, logistică, structura de natură umană şi tot ce trebuie ca să funcţioneze şi să se desfăşoare aceste competiţii”, a spus Scripcaru la conferinţa de presă.

Adrian Veştea a amintit de concursurile pentru sporturile de iarnă desfăşurate, în ultimii ani, în Braşov: ”Deja cred că Braşovul are o carte de vizită. Cu toţii am organizat festivalul Olimpic al Tineretului European, un eveniment la care noi ne-am prezentat bine şi cred că am creat o imagine bună Federaţiei Române de Schi. De asemenea, în decursul timpului, ca şi partener al Federaţiei Române de Schi, am organizat Campionate Mondiale de juniori pentru sporturi nordice, care au creat o imagine bună României”.

Trofeul FIS Cup este dotat cu premii în valoare totală de 20.000 de euro. Locul 1 va fi răsplătit de organizatori cu suma de 2.500 de euro, locul 2 cu 1.500 de euro, iar ocupantul ultimei trepte a podiumului va primi 1.000 de euro. Participanţii vor fi nevoiţi să suporte costurile cazărilor, ce se vor ridica la 55 de euro de persoană, lucru diferit de partea juniorilor. Aceştia vor primi cazarea gratuită.

Tot în cadrul conferinţei de presă, promotorul evenimentului, Ştefan Ţânt, a dezvăluit care sunt costurile totale ale acestui eveniment: ”E o chestie de sinceritate şi vrem s-o transmitem. Cheltuielile totale, cu sprijinul primăriei, costurile totale se ridică undeva la circa 200.000 de euro, nu de lei.

Banii vin de la primărie, nu sub formă materială, sub formă de suport. Şi Federaţia Română de Schi e foarte implicată în treaba asta, sunt cronometrări, plăţi, arbitrii, e o organziare, vorbind de cele două curse. E vorba de fanioane, lucrurile sunt în mişcare”
.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.