Fantastic! Andreea Grecu şi Florentina Iuşco - aur mondial de tineret la bob feminin. Avanpremieră pentru JO de iarnă: Andreea Grecu şi Maria Constantin au prins lotul pentru PyeongChang

28 ian 2018 1558 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Fantastic! Andreea Grecu şi Florentina Iuşco - aur mondial de tineret la bob feminin. Avanpremieră pentru JO de iarnă: Andreea Grecu şi Maria Constantin au prins lotul pentru PyeongChang

România a strălucit la Campionatele Mondiale de tineret (U26) la bob, competiţie desfăşurată la St. Moritz, în Elveţia. Echipajul tricolor feminin, format din Andreea Grecu (pilot) şi Florentina Iuşco (împingător) a cucerit medalia de aur. Acesta este al doilea titlu mondial pentru România la CM de tineret, după cel cucerit în 2015 de echipajul Maria Spirescu – Viorica Ţigău. Florentina Iuşco (Marincu) este dublă campioană mondială de cadeţi, dar la atletism, în proba de lungime şi triplusalt (2013).

Echipajul românesc a încheiat cele două manşe în 2:18,46, devansând două boburi din Germania: Laura Nolte – Lavinia Pittschaft (2:18,77) şi Kim Kalicki – Lena Zelichowska (2:18,85).

În cadrul aceleiaşi competiţii, care a cuprins întreceri la două categorii de vârstă, U26 şi U23, în proba masculină de bob dublu, echipajul românesc format din Cristian Mihai Tentea şi Ciprian Nicolae Daroczi a cucerit medalia de argint la U23.

Cum nicio veste bună nu vine niciodată singură, pentru Andreea Grecu medalia de aur de la St. Moritz va fi dublată de o participare la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Sportiva de 24 de ani va face pereche cu Maria Adela Constantin, în proba de dublu. ”Am primit confirmarea de la federaţia internaţională. Am şi anunţat COSR de componenţa echipei. Ne bucurăm că tineretul merge bine”, a declarat pentru ProSport secretarul general al FR de Bob şi Sanie, Florian Ţicu.

La Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, Andreea Grecu va fi împingător, iar Maria Adela Constantin - pilot. Lotul României la JO va fi de 28 de sportivi.
 
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.