Emil Boc vs. Gabriela Firea. Reacţia primarului din Cluj când a aflat suma ameţitoare pe care Bucureştiul o va investi într-o nouă Sală Polivalentă

16 mar 2019 17696 afişări Alte Sporturi
Emil Boc vs. Gabriela Firea. Reacţia primarului din Cluj când a aflat suma ameţitoare pe care Bucureştiul o va investi într-o nouă Sală Polivalentă

Emil Boc (52 de ani) priveşte cu încredere anunţul Gabrielei Firea, care a dezvăluit că Bucureştiul se pregăteşte să investească nu mai puţin de 138 de milioane de euro într-o Sală Polivalentă de 20.000 de locuri. Prin comparaţie, edilul Clujului a avut nevoie de "doar" 24 de milioane de euro pentru a ridica o Sală Polivalentă care poate găzdui până la 10.000 de locuri.

În ultimii ani, odată cu apariţia Sălii Polivalente din Cluj, oraşul condus de Emil Boc a devenit capitala sportului românesc, Clujului fiindu-i atribuite majoritatea evenimentelor importante. Conştientă că sportul este o ramură din care poate atrage un capital de imagine, Gabriela Firea a decis că este momentul ca Bucureştiul să răspundă cu o monedă asemănătoare, una mult mai scumpă. De la Cluj, ideea se vede cu ochi buni: "Salut realizarea Sălii Polivalente de la Bucureşti. Asta înseamnă că Romania va avea posibilitatea să organizeze mai multe competiţii de nivel european şi mondial, nu numai cele de la Cluj", a declarat Emil Boc, pentru fanatik.ro.

Dacă Firea are nevoie de o sumă uriaşă, 138 de milioane de euro, Boc susţine că i-au ajuns 24 de milioane de euro pentru a ridica Sala care, la nevoie, poate fi ocupată de 10.000 de spectatori: "Sala Polivalenta de la Cluj, după ultima modernizare, a costat 24 de milioane de euro. Nu cunosc proiectul de la Bucureşti ca să mă pronunţ cu privire la preţuri", a mai declarat fostul premier, pentru aceeaşi sursă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, că în Bucureşti va fi construită o sală Polivalentă care va avea aproximativ 20.000 de locuri, iar costurile se vor ridica la 138 de milioane de euro.

În prezent, cea mai mare Sală Polivalentă se află în Cluj, care are o capacitate de 9.300 de spectatori la meciurile de tenis şi baschet şi de 10.000 de spectatori la concerte, meciuri de kickboxing sau MMA.

Sportul românesc ar urma să beneficieze de o nouă Polivalentă, una care va fi construită în Bucureşti. Anunţul şi ultimele detalii au fost oferite de Gabriela Firea: "Vom avea, în sfârşit, o Sala Polivalentă, o sală multifuncţională în Bucureşti, după epopea pe care a trăit-o acest proiect. După cum ştiţi, a fost o licitaţie acum câţiva ani, care a avut nenumărate contestaţii şi, în final, a trebuit să o luăm de la capăt, pentru că acel contract a fost anulat. Avem astăzi de dezbătut indicatorii tehnico economici rezultaţi din studiul de fezabilitate realizat de Compania Durabilă a Municipiului Bucureşti pentru realizarea unei săli multifuncţionale cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 de mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană 380 de locuri. Înafară de sala în sine vor fi şi cinci terenuri de sport.

Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, pentru că e o capacitate nemaintâlnită până acum în România. Am solicitat tuturor federaţiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile. Costul estimat e de 138 de milioane de euro, iar timpul de execuţie e maxim trei ani", a declarat Primarul general a Capitalei, conform ziare.com. Sursa citată susţine că noua Polivalentă ar putrea fi contruită în jurul Arenei Naţionale.

De asemenea, PSD Iaşi anunţă că în comuna Miroslava, care are doar 12.000 de locuitori, ar urma să fie construită o noua sală, care va avea o capacitate de 15.000 de locuri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.