Dublul din Satu Mare

24 iun 2013 972 afişări Alte Sporturi
Dublul din Satu Mare

După eşecul de la Jocurile Olimpice, echipa feminină de spadă a României a suferit modificări majore, dar a luat argintul la CE de la Zagreb. Loredana Dinu, Simona Gherman şi Anca Măroiu s-au retras, în timp ce Ana Maria Brânză a ales să continue. Schimbări au avut loc şi în colţul antrenorului, Octavian Zidaru succedându-i în funcţie lui Dan Podeanu (retras). Zidaru a asamblat într-un timp extrem de scurt o echipă tânără, cu Ana vârf de spadă, cooptându-le pe Simona Pop, Amalia Tătăran şi pe Maria Udrea. Un lucru inedit derivă din faptul că Simona Pop (23 de ani) şi Amalia Tătăran (19 ani) provin de la aceeaşi şcoală de scrimă. Cele două spadasine vin din Satu Mare şi ambele au fost remarcate de către antrenorul Csisar Francisc. Ambele  sportive au ales şahul pe planşă încă de la o vârstă foarte fragedă, nouă ani. Dacă Simona a fost „contaminată” iremediabil de la fraţii ei mai mari, Amalia a fost sfătuită să aleagă acest sport, după ce practicase patru ani de karate.

"Şcoala de scrimă din Satu Mare e foarte valoroasă şi am visat mereu la acest argint. Medalia ne obligă pentru Mondialul de la Budapesta şi vom viza podiumul şi acolo”, a declarat Simona.

3 medalii a cucerit România la CE de la Zagreb: aur la spadă individual – Ana Brânză, aur la sabie individual – Tiberiu Dolniceanu, argint cu echipa feminină de spadă


Articol publicat de Adrian EUGEN

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.