De legendă! Patzaichin: povestea pagaiei rupte!

8 feb 2010 3332 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
De legendă! Patzaichin: povestea pagaiei rupte! no title

Unul din marii eroi ai României sportive este fără îndoială,Ivan Patzaichin. Pe lângă cele 7 medalii olimpice şi alte zeci detitluri naţionale şi internaţionale, legendarul sportiv are şipoveşti incredibile, care i-au asigurat respectul şi admiraţia de-alungul timpului.

Una din medaliile sale de campion olimpic, cea de la Munchen 1972are semnificaţii puternice pentru ceea ce a însemnat acest ompentru România şi pentru sportul din ţara noastră. Pentru a secalifica în finală, românul a trebuit să concureze cu pagaia ruptă.Şi nu pentru câţiva metri, ci pentru mai mult de 500 demetri!

Povesteşte chiar fostul mare campion: "În serii,regulamentul prevedea ca în primii 25 de metri, cursa să seoprească dacă se rupea o pagaie. Eu am ridicat-o deasupra capului,dar arbitrii poate n-au văzut, deoarece s-a rupt longitudinal. Înmomentul acela, barca mea a alunecat şi am continuat cursa. Pentrumine, important era sa menţin directia şi să nu mă răstorn, pentrucă regulamentul nu prevedea un timp în care trebuia să termin. Amîncercat să sosesc, am facut-o şi după două minute de la finişulcelorlalţi, dar tribunele mă aplaudau chiar dacă nu ştiau că ampagaia ruptă. Am fost la cântar, totul a fost în regulă, dar pebuletinul oficial am figurat ca abandon, iar delegaţia de-atunci afăcut o contestaţie şi după o noapte am fost acceptat inrecalificările pe care le-am câştigat, ca apoi să reuşesc să învingşi în semifinalele şi chiar să obţin primul loc în finală, fărădrept de apel, cu patru secunde avans, în ultima parte chiar fărăsă trag", a declarat Patzaichin pentru Sport TotalFM.

Şaptemedalii olimpice: doar aur şi argint!

Aur - Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980, Los Angeles1984

Argint - Munchen 1972, Moscova 1980, Los Angeles 1984

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.