De ce are CSA nevoie de banii de la fotbal. Sub conducerea lui Boroi, sporturile de echipă n-au mai câştigat un titlu în ultimii şapte ani

12 feb 2015 7201 afişări Alte Sporturi
De ce are CSA nevoie de banii de la fotbal. Sub conducerea lui Boroi, sporturile de echipă n-au mai câştigat un titlu în ultimii şapte ani George Boroi a fost numit comandant al clubului Steaua în 2004 de către ministrul MApN Ioan Mircea Paşcu 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7908/13816961/2/handbal-steaua-2008.jpg

O adevărată emulaţie are loc în această perioadă printre suporterii Stelei. În ultima vreme, nemulţumiţi de faptul echipa de fotbal se va numi doar FCSB şi nu va purta emblema binecunoscută, membrii celor două galerii, Peluza Nord şi Peluza Sud, ameninţă că nu vor mai veni la meciurile formaţiei antrenate de Constantin Gâlcă atâta vreme cât identitatea echipei e pusă sub semnul întrebării.

Profitând însă şi de pauza în care se găseşte campionatul intern de fotbal, fanii iau cu asalt sălile de sport unde echipele Clubului Sportiv al Armatei evoluează cu sigla originală pe piept. Poate pe nedrept, celelalte discipline sportive ale clubului Steaua au fost date uitării în ultimii ani, dar nici performanţele înregistrate sub mandatul colonelului George Boroi, atenţie - de 11 ani în funcţia de comandant al CSA Steaua, nu au fost deloc mulţumitoare pentru fani.


7 ani au trecut de când Bucureştiul nu a mai câştigat un titlu naţional la sporturile de echipă, cu excepţia fotbalului


Rugby, handbal, baschet, volei, hochei pe gheaţă şi polo sunt sporturile de echipă cu care Steaua se mândrea înainte de 1989. De pildă, la rugby (24), handbal (28) şi hochei (40), clubul din Ghencea încă deţine recordurile de cele mai multe titluri naţionale obţinute în decursul anilor, dar astăzi situaţia e de-a dreptul jalnică.


2008, ultima dată când handbaliştii stelişti s-au bucurat pentru obţinerea unui titlu naţional 

În mandatul colonelului George Boroi, CSA Steaua a câştigat un singur titlu la handbal în 2008, iar rugbyul, hocheiul şi secţia de polo au respirat ultima oară în 2005 şi 2006. Toate acestea în 11 ani! Secţia de handbal a fost simbolul sportului românesc de echipă, a fost în B acum doi ani, iar acum nu mai bate pe nimeni de patru meciuri şi e la un pas de play-out. La hochei, Steaua după ce devenise un sparring partner pentru Ciuc şi Braşov, în acest sezon a prins aripi. A câştigat sezonul regulat şi nu are nicio înfrângere în turneele de calificare ce vor decide semifinalistele. În momentul de faţă, suporterii îşi leagă speranţele de obţinerea primelor titluri naţionale, după atâta amar de vreme, la baschet, acolo unde Steaua CSM e lider, cu un punct în faţa celor de la CSU Asesoft Ploieşti, şi la polo unde conduce în clasament, la egalitate de puncte cu CSM Oradea.


Meciurile dintre Steaua şi Sport Club Miercurea Ciuc erau extraordinare, iar fanii le simt lipsa  


INFO Boroi (50 de ani) are în palmares două recorduri naţionale (60 metri garduri şi 110 m garduri), este vicecampion european la 60 m g - Paris Bercy (1994), a obţinut peste 20 de titluri de campion naţional şi balcanic şi a participat la două ediţii ale JO (Barcelona - 1992 şi Atlanta - 1996). El l-a înlocuit din funcţie pe colonelul Laurenţiu Roşu


În acest context, CSA Steaua doreşte bani de la echipa de fotbal a lui Gigi Becali dacă aceasta va dori să folosească marca în continuare. Lucru legitim, mai ales că e “certificat” de decizia dată în luna decembrie a anului trecut de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Problema pe care Ministerul Apărării ar trebui însă să şi-o pună e dacă banii care ar proveni până la urmă din partea fotbalului ar fi gestionaţi sufficient de bine de actuala conducere pentru a se realiza, în sfârşit, performanţele la care fanii Stelei tot visează.


INFO După ce la finalul anilor 80 domina campionatul intern, voleiul stelist n-a mai luat un titlu din 1992


      

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.