David Popovici a revenit în România și are ambiții mari: „Mi-ar plăcea să fim în fața tuturor! Vreau să devin cel mai rapid din istorie!” Toate declarațiile de la revenirea marelui campion sunt AICI

David Popovici a revenit în România și are ambiții mari: „Mi-ar plăcea să fim în fața tuturor! Vreau să devin cel mai rapid din istorie!” Toate declarațiile de la revenirea marelui campion sunt AICI
  • Publicat:
  • Actualizat:

David Popovici s-a întors în România după ce a făcut senzație la Campionatul Mondial, iar evenimentul a fost LIVE pe prosport.ro.

UPDATE 22:00: „Budapesta este un oraș foarte frumos, dar mi-a fost dur de București. Pot să sper că valul pe care l-am creat va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta. E clar că e nevoie de o resuscitare. O să văd ce o să-i cer ministrului, depinde cum mă simt mâine. Sper ca oamenii să aibă o viață mai sănătoasă, e unul dintre obiectivele mele personale. Eu și echipa mea avem filozofia de a ne îndrepta cât mai mult spre perfect, atâta timp cât încerci să fie mereu cea mai bună versiune. Cred că asta e o rețetă spre o viață fericită. Ungaria este o forță mult mai puternică în înot, dar poate este un nou început. Mi-ar plăcea să fim în fața tuturor. Voi mai avea multe competiții.

Cel mai mare vis este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă pot într-o probă. Și mai super dacă reușesc asta în două probe. Înotul e un sport minunat pentru mușchi, pentru inimă. E o relație specială pe care o avem cu apa. Toată lumea simte ceva. E un sport atât de imprevizibil, dar m-am înconjurat de oameni superbi. Cât ar dura carierea mea? Nu știu. Am avut adversari foarte buni, de 38, 39 de ani. Sunt campioni mondiali la Budapesta și la 15 ani. Cât timp ești foarte pasionat, poți să faci performanță la orice vârstă. Sunt onorat să fiu idolul unor puști. Mi-a fost tare rușine să-i cer un autograf lui Glință, așa cum se întâmplă acum cu mine. Încă am autograful lui Robert undeva prin sertare, e bine să ai idoli care să te inspire atât de tare. Construirea unor noi bazine este unul dintre scopurile mele clare”, a spus David Popovici.

Mihai Covaliu: „Să-l ajutăm pe Popovici să fie cel mai bun din lume!”

UPDATE 21:40: „David a creat un val extraordinar în toată România. Sper ca acest val să nu se oprească. Poate deveni cel mai rapid om pe distanța de 100 de metri din lume. Asta s-a vorbit la Budapesta, Camelia știe foarte bine. Avem datoria să-l ajutăm să realizeze acest obiectiv, să fie cel mai bun sportiv din lume. Toată lumea știe că poți (n.n. se uită spre David Popovici). Felicitări, Camelia! Mai este un pas până la Jocurile Olimpice. Felicitări tuturor și mult succes în continuare”, a spus Mihai Covaliu.


UPDATE 21:34: Mai jos sunt declarațiile oferite de David Popovici, Robert Glință și antrenorul Adrian Rădulescu.

„Nu sunt obișnuit cu atâta lume și atâta atenție. Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine și tuturor românilor care m-au urmărit. A fost superb și multă lume ar vrea să fie în situația mea. Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a spus David Popovici, în prima sa reacție.

„Niciodată nu am avut o masă de oameni atât de mare de care să fim susținuți. Nu am avut această împingere de la spate. Asta este în mare măsură și datorită lui David. Fără aceste rezultate colosale, nici eu n-aș fi avut parte de așa ceva. David, îți mulțumesc că sunt contemporan cu tine”, a spus Robert Glință.

„Poate emoțiile vin mereu către sportivi. Dar și noi, cei mai puțin vizibili, vă mulțumim pentru susținere și vă așteptăm la Otopeni, acolo unde sperăm să vă facem iar mândri”, a spus Adrian Rădulescu.


UPDATE 21:25: A vorbit și ministrul Eduard Novak: „Sunt extrem de emoționat, dar foarte fericit pentru această seară istorică. Acest campion ne-a făcut mândri și am simțit că suntem uniți, puternici. David ne-a demonstrat că sportul ne unește, este cel mai bun ambasador, ne face mândri că suntem români. Vreau să-i mulțumesc lui David, care a reușit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. Putem să sperăm că România poate să aibă sportul pe care ni-l dorim.

Până voi conduce acest minister, sportul va fi prioritar. Am sprijinit înotul și azi suntem aici. David Popovici a devenit o stea a României și o să putem să ne mândrim cu el. Acesta este doar începutul. Talentul nu este de ajuns. David, prin mentalitatea sa de profesionist, a arătat cum trebuie să fie un sportiv. El este modelul de urmat și va motiva toată țara, să avem foarte mulți campioni. Avem un diamant în România și nu uitați acest lucru. Trebuie să sprijinim aceste valori”, a spus Eduard Novak.


UPDATE 21:20: David Popovici nu a fost uitat nici de profesorii de la Colegiul Național „George Coșbuc”, fiind felicitat pentru performanțele de la Budapesta.

UPDATE 21:10: Avionul în care se află David Popovici a ajuns în România. Așteptat și de părinți (foto), marele nostru sportiv va susține în curând o conferință de presă la Salonul Oficial.

VIDEO:

UPDATE 20:55: Interesul este unul uriaș la natație, după ce David Popovici a luat două medalii de aur la Budapesta: „După cum observați, rezultatele au fost pe măsură. Meritul aparține într-o mare măsură sportivului. Noi am încercat să sprijinim dezvoltarea spre înaltă performanță. Asigurăm toate condițiile pentru staff, antrenament și ce înseamnă recuperarea. Bugetul nu s-a modificat. Conform legislației, trebuie să oferim 50% din cât oferă MTS. Noi avem banii pentru premieri blocați la începutul anului, iar dacă sportivii nu obțin performanțe, sunt repartizați în altă parte.

Nu prea mai avem locuri să fie înscriși copiii. Am atins o limită. Orele de vârf sunt 17:00-20:00. Mai trebuie să facem un bazin. Am fost la Budapesta alături de părinții lui David. E un copil cât se poate de normal, modest, are o planificare riguroasă a vieții. Părinții sunt foarte importanți. Mai avem o surpriză… și nu doar la natație. Tot la un sport olimpic”, a spus Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, pentru ProSport.


UPDATE 20:43: Camelia Potec: „Ne dorim o infrastructură mai bună. Ne dorim cât mai multe bazine olimpice, cel puțin în fiecare reședință de județ. Proiectul ideal ar fi ca fiecare școală mare să aibă un bazin de 25 de metri. Avem în continuare probleme, dar de mâine vom vorbi mai mult, să fim și noi așa cum sunt cei din Ungaria. Îi așteptăm pe toți să încurjeze echipa României de juniori la Otopeni.

Majoritatea copiilor își vor dori să meargă la piscină, să-l întâlnească și pe David. Popovici a încercat să înoate și 400 de metri, performanțele sunt destul de bune. Ne va mai surprinde, dar este un an lung, cu multe competiții. El are un program de pregătire pe care trebuie să-l urmeze. De mâine, va intra în cantonament pentru ultimul lui campionat de juniori. Știu cât de greu se câștigă fiecare medalie”, a spus fosta mare sportivă.


Noul star al sportului din România va avea parte de o primire specială și este de așteptat ca Popovici să dezvăluie tuturor secretul succeselor formidabile de la Budapesta.

După aurul din proba de 200 de metri liber, puștiul minune, în vârstă de doar 17 ani, a câștigat și proba de 100 de metri liber. Înaintea acestui an, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 – 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 – 200 m spate).

David Popovici revine duminică în România! Evenimentul este LIVE, de la ora 21:00

David Popovici a uimit lumea sportului la Budapesta, iar românul revine azi la București, acolo unde va avea parte de o primire senzațională, precum Simona Halep, după victoriile de la Roland Garros și Wimbledon. Evenimentul este LIVE pe prosport.ro, de la ora 21:00.

„Porecla racheta românească a venit de la unchiul meu care mai comentează pe la postări. Dacă această poreclă reușește să inspire lumea, mă bucur. Popovici este un puști care înoată repede, sunt un om banal”, a declarat David Popovici, pentru TVR.

Redactorul-șef ProSport a analizat ceea ce a reușit să facă David Popovici la Campionatul Mondial: „Performanța se plătește foarte bine, statul român nu ar trebui să se oprească aici. Ar trebui ajutat, dieta lui consumă foarte mulți bani. Cred că nutriția lui îi consumă aproape jumătate din salariul de la Dinamo, pe când în alte țări lucrurile acestea sunt suportate de federație. Nu poți să faci sport de performanță fără bani”, a spus Andrei Trifan, la ProSport Live.

Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele