Cum am pierdut meciul de la Soci contra Rusiei la rugby. Marile erori comise și ce e pozitiv, reacții dure ale fanilor dezamăgiți | ANALIZĂ de Daniel Nazare

Cum am pierdut meciul de la Soci contra Rusiei la rugby. Marile erori comise și ce e pozitiv, reacții dure ale fanilor dezamăgiți | ANALIZĂ de Daniel Nazare
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a debutat prost în ediţia 2021 a Rugby Europe Championship, după ce a fost învinsă de echipa Rusiei cu scorul de 18-13 (6-10), sâmbătă, la Soci, în meciul de debut al competiţiei.

Rusia a câştigat astfel prima ediţie a Cupei Kiseleff. Trofeul, acordat în onoarea contelui rus Pavel Kiseleff, este pus în joc din acest an în toate meciurile directe internaţionale.

În următorul său meci din Rugby Europe Championship 2021, care contează şi în calificările pentru Cupa Mondială din 2023, România va întâlni Portugalia pe 13 martie, în deplasare.

Cum am pierdut meciul de la Soci contra Rusiei la rugby. Marile erori comise și ce e pozitiv, reacții dure ale fanilor dezamăgiți

Ce a fost rău? Ce a fost bine? Totul mai jos într-o analiză detaliată și apoi reacția fanilor din rugby. Fani care, dincolo de ironie, trag și concluzii.

Unele dure, altele firești, unele poate exagerate. La nervi spunem multe, contează ce facem mai departe. E doar un meci, mai sunt 9 din preliminariile REC.

Puncte slabe

-numărul de penalități comise în rândul stejarilor

14 – foarte mult la un asemenea nivel, în general greseli tehnice individuale elementare.

Rușii au avut la dispoziție 8 lovituri de pedeapsă, din care s-au înscris 6 prin Raimil Gaisin. 6 transformări de câte trei puncte, 18 puncte pentru ruși suficiente să câștige partida de la Soci

-momentele-cheie tratate greșit din punct de vedere tactic

1) minutul 65, Vlaicu preferă să joace la eseu la scorul de 10-15, cu un sfert de oră înainte de final, în locul unei lovituri „la bețe”. Scorul ar fi fost 13-15 și aveam șansa de a înscrie o nouă lovitură care ne aducea victoria. Timp mai era.

Evident, că dacă ieșea eseul, era și mai bine și nu discutam acum atât de mult. „A fost o decizie în urma căreia a fost o consultare comună”, a explicat la final Florin Vlaicu.

2) margine executată greșit în minutul 78, în momentul în care eram foarte aproape de eseu. Am pierdut balonul și șansa de a obține victoria

Care sunt punctele forte ale „stejarilor”

– din punct de vedere fizic echipa am stat mai bine în teren. Rușii n-au înscris niciun eseu, în condițiile în care anul trecut la Krasnodar ne-au marcat 4.

Adversarii, în ciuda atacurilor repetate, n-au reușit să străpungă apărarea noastră, singurul moment tensionat fiind finalul primei reprize când timp de 7 minute s-au dictat 6 grămezi orodnate și am scăpat, în cele din urmă, fără eseu primit

-am reușit să luăm punctul bonus defensiv, care poate fi important într-o luptă de calificare la un turneu final, meciuri disputate pe parcursul a doi ani.

Care sunt circumstanțele atenuante?

– lipsa meciurilor oficiale pentru jucători. Ultimul meci internațional a fost acum fix un an tot contra Rusiei, iar în campionat în 2020 au fost foarte puține. Din cauza Covid-19 și meciurile interne s-au rărit. Georgia a participat la Autumn Cup și a susținut meciuri-test.

campania de la calificare la Cupa Mondială 2023 cuprinde 10 meciuri, iar nivelul este unul echilibrat în care până și Georgia dă semne că a scăzut nivelul față de anii trecuți când domina autoritar competiția

– ecartul dintre noi și ruși va crește în viitor. Pentru cei care nu știu de mai bine de 10 ani, Rusia a introdus sportul cu balonul oval în școli. Aria de selecție crește la ei și scade la noi.

-lipsa unui campionat intern puternic de unde să ai de unde să alege. Marea problemă a rugby-ului românesc este că jucătorii nu evoluează în mai multe partide. „Uitați-vă câte partide bifează într-un an un englez sau un scoțian și vedeți cât are un român. Soluția e să fie mai multe echipe și mult mai multe meciuri”, declara Andy Robinson în ianuarie 2020 într-un interviu pentru ProSport.

Ce zice președintele Alin Petrache?

O înfrângere care ne doare pe toți, dar cel mai mult pe jucători, atât mental, cât și fizic. La noi, în România, aruncatul cu pietre e sport național.

Fiecare e cel mai bun selecționer, antrenor, jucător, fiecare ar fi luat alte decizii, care ar fi fost cu adevărat cele mai bune. Decizii care ar fi câștigat meciul.

Vă lansez o provocare. Fiți alături de jucători și de staff pentru că ei sunt primii care își fac autocritica, ei sunt primii care analizează și caută soluții.

Ce spun jurnaliști experți pe rugby?

Naționala noastră a avut imaginea acelei echipe care „se antrenează prin mall” despre care a vorbit FRR. Însă e o imagine care se tot conturează de vreo 20 de ani. Nu mai postez lista meciurilor pierdute pe erorile jucătorilor noștri fiindcă îmi dau seama că nu folosește nimănui.

Observ aceeași aroganță din urmă cu câțiva ani când un jucător se laudă în gură mare, prin tribună, la Arc, că „cine mai e că noi” cu trei cupe în vitrină (CEN, Antim Ivireanu și Pershing), iar apoi s-a pierdut acel meci în Spania, iar ulterior s-a ratat calificarea la Cupa Mondială din Japonia…

Fiindcă nu pot numi decât aroganță decizia de a trimite balonul în tușa pentru un eseu care poate să fie sau nu (și nu a fost) în loc de a concretiza o penalitate din față buturilor (cu acele 3 puncte România ar fi câștigat la Soci). (Marian Burlacu, jurnalist)

Care sunt reacțiile fanilor de rugby pe Facebook?

Cu antrenamente făcute pe unde s-a putut, prin Mall uri, prin bazele altor echipe, privați de un centru sportiv de 5 stele, prin bunăvoința MTS și a ministrului Eduard Novak, era oarecum normal să începem să regresăm din punct de vedere al rezultatelor și al performanțelor (Zaman Bogdan Șeherezada)

Pe vremea mea, mingea avea mâner (Marian Mar)

Marii jucători care băteau Franta nu au avut condițiile pe care le au cei de azi să le spună Marin Ionescu pe unde se antrena la juniori și ce pregătirea fizică făcea (Silviu Popescu)

Sunt împotriva conducerii federației și îmi doresc că naționala să aibă un stadion de 1zilion de euro. Dar azi nu a jucat Petrache. Ne-a lipsit luciditatea, creativitatea, un capitan „versat”.

Trebuie să jucăm cu zâmbetul pe buze nu cu capul plecat. Uită-te la „mă doare-n p**a” in min 79 după ce a trimis balonul în margine. Un om bătut, capul plecat lipsit de idei. Tremura izmenele pe el… Surugiu cred că comunicat mai mult cu arbitrul decât căpitanul. (Mihai Ficu)

Huooo Novak, scriu fanii pe rețelele sociale

Oameni buni, dacă luăm în considerare FAPTUL că (in afară de Belgia) România are o mică bază de selecții, dar si cel mai mic buget comparat cu Georgia, Spania, Rusia si Portugalia, nu ar trebui să ne mirăm că pierdem contra echipe care sunt pur si simplu mai buni la ora asta de timp decât noi. (Ștefan Petrescu)

Ne-a învins indisciplina și inconștiența….. ne-au batut fără să vadă de prea multe ori 22-ul nostru!!! (Ionuț Lungu Marian)

La cum jucam, stadionul din Parcul Copilului e suficient. Ultima tusa, spune totul… Plus ca, daca dadeam la bete toate liberele castigam, cum au facut o rusii dealtfel.

Dar nu e nimeni sa calculeze! Avem Presedinte, mai vrem si Stadion, ne mai trebuie echipa.
Huuu Novak. El e de vina? (Radu Bogdan Tănasă)

Cum sa vrei sa castigi cand:

– pierzi baloanele pe propria repunere in margine;
– pierzi balonul pe propria introducere in gramada;
– pasezi la arbitrul de margine;
– esti dominat in 95% din gramezile ordonate;
– alegi marginea in detrimentul executarii unei lovituri de pedeapsa in urma careia acumulai puncte necesare sa te apropii de punctajul rusilor;
– etc., etc.
Slab, foarte slab! (Bălan Andrei)

Exemplul Italiei: are 30 de eșecuri la rând!

Pacat ca am pierdut , suntem alaturi de baieti in continuare ! Totusi daca aveam 10 echipe in Super Liga si 15 in DNS acest rezultat nu se intampla ! (Astefanoaie Ioan)

Am vazut o echipa a Romaniei imbatranita, incremenita intr-un joc batranicios, cu jucatori supraponderali care nu nai pot tine pasul dpdv fizic cu jocul modern.

Centrii lipsesc cu desavarsire, fiind mereu plecati dupa sifoane. Jucatori cu mari carente la capitolul tehnica individuala si mai ales la cunostinte de tactica sau regulament! (Alin Sibiescu)

Italia are 30 de înfrângeri consecutive în Six Nations, asta nu îi împiedică să meargă mai departe sau să fie iubiți în țara lor. aşa sîntem noi , în loc să ne sprijinim echipele aruncăm cu noroi şi căutăm vinovați (Andrei Castaliu)

Naționala de rugby a României a debutat în ediția 2021 a Rugby Europe Championship pe Fisht Stadium din Soci, contra Rusiei, victoria revenind gazdelor cu rezultatul de 18-13 (6-10). Această partidă a marcat și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța.

Credit foto: Twitter / @Russian Rugby

Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…