CULISE | Proiectul noii Polivalente din Timişoara a "ras" vechea sală de conferinţe şi sala de fitness de la Stadionul "Dan Păltinişanu". "Terenul urmează să fie pus la dispoziţia CNI"

9 nov 2018 4070 afişări Alte Sporturi
CULISE | Proiectul noii Polivalente din Timişoara a "ras" vechea sală de conferinţe şi sala de fitness de la Stadionul "Dan Păltinişanu". "Terenul urmează să fie pus la dispoziţia CNI"
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA
  • În urmă cu două săptămâni, vechea sala de conferinţe de presă, cortul unde se luau declaraţii şi sala de fitness de la Stadionul „Dan Păltinişanu” au fost demontate, deşi erau perfect utilizabile. Construcţiile aparţin Consiliului Judeţean Timiş, care a trebuie să le demonteze, deoarece aşa a cerut proprietarul terenului, Primăria Municipiului Timişoara.
  • Motivul este că autorităţile vor să includă şi toată parcarea de la stadion în terenul pus la dispoziţia Companiei Naţional de Investiţii pentru o Sală Polivalentă de 16.000 de locuri.
  • Silviu Bălace, care vrea să ridice o arenă de fotbal mai mică în zonă, e direct afectat.

Sala de conferinţe şi cea de fitness erau construite din tâmplărie PVC, iar alături de cortul pentru zona mixtă, se aflau în mare parte în parcarea stadionului din 2009. La vremea respectivă, Poli cea a lui Marian Iancu a jucat în cupele europene şi a fost nevoie de îmbunătăţiri faţă de ce oferea ”Dan Păltinişanu”. Aşadar, vorbeam de o sală de conferinţă la rigorile UEFA. Până acum două săptămâni, când totul a fost demontat, bucată cu bucată, iar aparatele din sala de fitness au fost depozitate în magazia stadionului.

Autorităţile au confirmat că terenul va fi inclus în documentaţia pentru o sală nouă

Consiliul Judeţean Timiş şi-a demontrat construcţiile de pe terenul primăriei, care vrea să includă terenul în documentaţia pentru proiectul unei Săli Polivalente de 16.000 de locuri. ”Acel teren este al primăriei şi am cerut eliberarea sa, deoarece nu mai există activitate permanentă la stadion. Terenul urmează să fie pus la dispoziţia CNI”, a declarat Florin Răvăşilă, de la Direcţia de Patrimoniu Est din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara.

Stadionul pe care doreşte să-l ridice Silviu Bălace, blocat de primărie

Şi mai interesant este că în docomentaţia trimisă la CNI pentru finanţarea unei noi săli polivalente este inclus şi terenul fostei fabrici Electrometal.

Acesta este luat în concesiune de fostul fotbalist Silviu Bălace şi asociatul său, Goran Corojor. Cei doi au şcoala de fotbal Galaxy Timişoara şi au vrut să ridice pe acel teren un stadion omologabil inclusiv la nivel de Liga a 3-a, cu o bază sportivă care să includă şi un restaurant. Primăria însă i-a dat în judecată! ”Pentru acel teren există o serie de litigii. Se lucrează la proiect, inclusiv cei de la Direcţia Edilitară lucrează la un proiect de drumuri”, a precizat Florin Răvăşilă.

Conferinţele se ţin într-o sală, aflată lângă vestiarul oaspeţilor

Până vara aceasta, la stadion ”locuiau” permanent cei de la ACS Poli. În vară, Consiliul Judeţean Timiş le-a spus că nu mai pot utiliza vestiarele în afară meciurilor decât dacă acceptă să plătească alţi bani pe lângă chiria pentru evenimente în sine. A ieşit un scandal mare, yalele s-au schimbat la stadion, iar antrenorul de atunci, Ionel Ganea, l-a acuzat pe preşedintele CJT, Călin Dobra, că face acest lucru, deoarece are o relaţie naş-fin cu Cosmin Petruescu, antrenorul concitadinei ASU Politehnica. Până la urmă, ACS Poli a părăsit de tot fostul ei stadion pentru arena Electrica.

Pe ”Dan Păltinişanu” joacă însă meci de meci ASU Politenica şi Ripensia Timişoara. De asemenea, echipa de rugby Timişoara Saracens îşi joacă acolo toate partidele de cupe europene. ”Noua” sală de conferinţe este o încăpere perete în perete cu vestiarul oaspeţilor, fostul birou de ticketing al celor de la ACS Poli.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.