CM de Scrimă de la Moscova | Prima medalie pentru România: sabrerul Tibi Dolniceanu a cucerit bronzul. El a fost învins în semifinale de americanul Daryl Homer, cu 15-14

Autor: Mirela Basescu Publicat: 14 Jul. 2015, 20:44 Actualizat: 14 Jul. 2015, 21:10 Alte Sporturi

Prima finală și prima medalie pentru România la Campionatul Mondial de Scrimă ce are loc la Moscova. Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a cucerit marți medalia de bronz, după ce a fost învins în semifinale de americanul Daryl Homer, cu 15-14. Ieșeanul legitimat la CS Dinamo obține astfel a treia medalie consecutivă de bronz la Mondiale, după cea de la Budapesta din 2013 și cea de la Kazan 2014. Titlul mondial a fost cucerit de rusul Alexey Yakimenko care l-a învins pe americanul Homer cu 15-5.

Pe tabloul principal de 64, Tibi l-a învins pe  georgianul Sandro Bazadze, cu 15-12, ca apoi să treacă de japonezul Kenta Tokunan cu 15-9. În optimi, Tibi a avut un adversar redutabil, pe rusul Veniamin Reshetnikov, campionul mondial din 2013, pe care l-a învins cu 15-9, iar în sferturi a trecut de sud-coreanul Eun Oh, campion olimpic cu echipa la Londra 2012 cu 15-14.

Tot la individual, Alin Badea a terminat pe locul 35,  Iulian Teodosiu pe locul 43 și Mădălin Bucur, pe locul 82.

Tot astăzi au avut loc și calificările la spadă feminin, unde Loredana Dinu și Simona Pop s-au calificat pe tabloul de 64, unde Ana Maria Brânză și Simona Gherman s-au calificat direct datorită locului din clasamentul mondial.


UPDATE 20:05 Tiberiu Dolniceanu a cucerit a treia medalie consecutivă de bronz, după cea de la Budapesta din 2013 și Kazan 2014.


Tiberiu va trage joi și vineri pentru podium, în proba pe echipe FOTO: FRScrimă/Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE 20:00 Finala de sabie feminin, dintre Cecilia Berder (Franța) și rusoaica Sofya Velikaya este arbitrată de românul Marius Florea, cel mai bun arbitru de sabie din lume în ultimii doi ani. Rusoaica a câștigat titlul mondial, cu 15-12.


UPDATE 19:40 În finala Campionatului Mondial se va întâni Daryl Homer cu rusul Alexey Yakimenko care a trecut lejer de germanul Max Hartung, scor 15-6.


UPDATE 19:35 Tiberiu Dolniceanu păstrează bronzul după un meci de infarct cu americanul Daryl Homer. Tibi a condus permanent duelul, distanțându-se la un moment dat la 11-8, însă americanul a revenit și a egalat. 13-13. Finalul a fost dramatic cu Tibi alunecând la o fandare și primind îngrijiri medicale la glezna dreaptă. A revenit și a reușit să facă 14-13, însă o decizie ciudată a arbitrului a adus o tușă în dreptul lui Homer, 14-14, care pe final a „înțepat”  decisiv pentru a urca în finală, 15-14. 


Tiberiu Dolniceanu s-a oprit în semifinalele Campionatului Mondial FOTO: FRScrimă/Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE 18:41 Vă reamintim că de la ora 19:20, Tibi Dolniceanu trage pentru a se califica în finala probei de sabie. Adversarul său va fi americanul Daryl Homer. Ieșeanul are deja bronzul asigurat și și-a egalat astfel performanța obținută anul trecut la Mondialele de la Kazan. Tibi pierdea atunci, în semifinale, în fața rusului Nikolay Kovalev, cu 15-9, cel care avea să și cucerească titlul mondial.
 


UPDATE 18:35 Meciurile de mâine ale româncelor, la spadă, pe tabloul pricipal de 64:
Loredana Dinu – Yujie Sun (China)
Simona Pop – Monila Sozanska (Germania)
Ana Maria Brânză – Michaela Kock (Finlanda)
Simona Gherman – Renata Knapik – Miazga (Polonia)


UPDATE 18:20 Spadasina Loredana Dinu s-a calificat și ea pe tabloul principal de 64, după ce a învins-o pe tabloul preliminar de 64 pe  Jamilya Yunusbayeva din  Kazakhstan cu 15-4. În meciul de p tabloul preliminar de 128, spadasina de la Dinamo a trecut de canadiana Alexis D. Anna Rudkovska cu 15-11. Ea se alătură astfel Simonei Pop, Simonei Gherman și Anei Brânză, pe tabloul de 64. Meciurile vor avea loc mâine.


Loredana Dinu s-a calificat pe tabloul principal de 64, după două meciuri în preliminarii FOTO: FRScrimă/Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE 18:00 Tibi va trage în semifinale cu americanul Daryl Homer.

În cea de-a doua semifinală rusul Alexey Yakimenko trage cu germanul Max Hartung.


UPDATE 17:17 Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în semifinale după ce l-a învins pe sud-coreanul Eun Oh cu 15-14. Dolniceanu are bronzul asigurat


UPDATE 16:23 Super meci pentru Dolniceanu în „optimi” unde l-a întâlnit pe campionul mondial din 2013, rusul Veniamin Reshetnikov. Ieșeanul a dominat meciul, s-a distanțat întâi la 2-0, 2-5, 4-7 dar de fiecare dată rusul a venit din urmă și a egalat. Sfătuit de pe margine de Mihai Covaliu, Tibi și-a calculat perfect fiecare tușă și a reușit desprinderea la 11-7, ca pe final să se impună cu 15-9.

În sferturi, Tibi va avea un alt meci de foc, cu sud-coreanul Eun Oh, campion olimpic cu echipa la Londra 2012. Acesta l-a eliminat în optimi pe un alt rus, Nikolay Kovalev, campionul mondial din 2014, cu 15-8.


UPDATE 16:00 În urma evoluțiilor din grupe, Simona Pop s-a calificat direct pe tabloul principal de 64, de miercuri, 15 iulie, iar Loredana Dinu trage în continuare în tururile preliminare. Pe tabloul preliminar de 128, Loredana Dinu se va duela cu Alexis D. Anna Rudkovska (Canada).


UPDATE 15:35  Un rezultat surprinzător s-a înregistrat în proba de sabie, feminin. Campioana mondială și liderul clasamentului mondial, ucraineanca Olga Kharlan a pierdut in optimi în fața lui Cecilia Berder (Franța) cu 10-15.


UPDATE 15:25  Tibi se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu reprezentantul gazdelor, Veniamin Reshetnikov, campionul mondial din 2013. Rusul  l-a eliminat pe tabloul de 32 pe italianul Diego Occhiuzii, cu 15-12.


UPDATE 15:20  Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în optimile de finală ale probei de sabie masculin. Sportivul ieșean, legitimat la Dinamo l-a învins pe tabloul de 32 pe japonezul Kenta Tokunan cu 15-9, la finalul unui duel pe care l-a controlat in totalitate. În timpul unui asalt la scorul de 6-3 pentru el, Tibi s-a accidentat ușor la glezna dreaptă și în releul al doilea a fost nevoit să primească îngrijiri medicale.


Tibi și adversarul de pe tabloul de 32, japonezul Kenta Tokunan FOTO: FRScrimă/Marie-Lan Tay Pamart
 


DE ȘTIUT : Tiberiu Dolniceanu este  neînvins la Moscova, unde a câștigat atât în 2014, cât și în 2015, Grand Prix-ul de sabie organizat aici


UPDATE 14:10 Intră în concurs, în grupele preliminarii la spadă, Loredana Dinu și Simona Pop.


Loredana Dinu și Simona Pop și-au făcut încălzirea trăgând una împotriva celeilalte FOTO: FRScrimă/Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE 13:00  Eliminată pe tabloul principal de 64, Bianca Pascu a ocupat la finalulul probei de sabie feminin, individual, locul 45.


UPDATE 13:00 Tiberiu Dolniceanu s-a calificat pe tabloul principal de 32, unde va trage cu japonezul Kenta Tokunan. Tibi l-a învins pe tabloul de 64 pe ibericul Pablo Moreno cu 15-13.


UPDATE 12:42 Iulian Teodosiu a fost și el eliminat de către georgianul Sandro Bazadze, cu 15-12. Singurul rămas în cursă este Tibi Dolniceanu.


Iulian Teodosiu a ținut aproape de georgianul Sandro Bazadze  FOTO: FRScrimă/Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE 12:15  România a mai rămas cu doi sabreri pe tabloul principal de 64 după ce Alin Badea a fost eliminat de către ibericul Fernando Casares, scor 15-9. În acest moment, Iulian Teodosiu este condus și el cu 8-6 de către georgianul Sandro Bazadze.


UPDATE 11:15  Meciurile românilor de pe tabloul principal de 64:
                            Alin Badea – Fernando Casares (Spania)
                            Iulian Teodosiu – Sandro Bazadze (Georgia)
                            Tiberiu Dolniceanu – Pablo Moreno (Spania)


UPDATE 11:10 Bianca Pascu a fost eliminată de pe tabloul principal de 64 după ce a fost învinsă de iberica Araceli Navarro cu 15-13.


Bianca Pascu a urcat pe tabloul principal de 64 după ce a câștigat în grupele preliminare FOTO: FRScrimă/Marie-Lan Tay Pamart


Campionatul Mondial de scrimă ce are loc în aceste zile la Moscova programează astăzi primele finale, la sabie masculin și feminin, individual. Astfel, principalul favorit la podiumul mondial este Tiberiu Dolniceanu, cel care cucerea „bronzul” la ediția trecută de la Kazan. Acesta va începe lupta pentru podium direct de pe tabloul principal de 64 unde a urcat direct datorită locului 4, pe care îl ocupă în clasamentul mondial.

Alături de el, pe tabloul principal de 64, s-au mai calificat Alin Badea și Iulian Teodosiu.

La feminin, pe tabloul principal de 64 se află Bianca Pascu, singura reprezentată a României în această probă.

Tot astăzi, vor intra în concurs, în faza calificărilor și fetele de la spadă, Loredana Dinu și Simona Pop, în timp ce Ana Maria Brânză și Simona Gherman sunt calificate direct pe tabloul principal de 64. Meciurile de la tabloul de 64, semifinalele și finala la spadă vor avea loc miercuri, 15 iulie.

Autor: Mirela Basescu Publicat: 14 Jul. 2015, 20:44 Actualizat: 14 Jul. 2015, 21:10 Alte Sporturi
Pe aceeași temă
A murit! Doliu uriaş în politica românească! Adrian Năstase a făcut anunţul tragic: "Era preşedinte..."
A murit! Doliu uriaş în politica românească! Adrian Năstase a făcut anunţul tragic: "Era preşedinte..."
VIDEO Semnal de alarmă tras de un inginer de aviaţie. „În trafic circulă maşini cu erori de fabricaţie”
VIDEO Semnal de alarmă tras de un inginer de aviaţie. „În trafic circulă maşini cu erori de fabricaţie”
Semnalul de alarmă al medicului Marinescu, după ce o femeie însărcinată a murit după ce s-a infectat cu SARS COV 2: Sarcina este un factor de risc
Semnalul de alarmă al medicului Marinescu, după ce o femeie însărcinată a murit după ce s-a infectat cu SARS COV 2: ...
Fost capitan de nationala care si-a pierdut mintile in fata unui arbitru. „Daca-mi dai rosu, te lovesc!” Ce a urmat
Fost capitan de nationala care si-a pierdut mintile in fata unui arbitru. „Daca-mi dai rosu, te lovesc!” Ce a urmat
Kelly Osbourne a slăbit 40 de kilograme. Imagini cu vedeta după slăbirea dramatică
Kelly Osbourne a slăbit 40 de kilograme. Imagini cu vedeta după slăbirea dramatică
Cosmina Păsărin, pe plaja de nudiști! Imagini rare cu ea în costumul lui Adam
Cosmina Păsărin, pe plaja de nudiști! Imagini rare cu ea în costumul lui Adam
Turist în România: „Scump şi prost! În Delta Dunării ne-au servit cu peşte cumpărat de la supermarket”
Turist în România: „Scump şi prost! În Delta Dunării ne-au servit cu peşte cumpărat de la supermarket”
Ce avere avea, de fapt, Pian? 'Palatul ăla costă UN MILION de EURO'
Ce avere avea, de fapt, Pian? 'Palatul ăla costă UN MILION de EURO'
A ridicat DRONA să filmeze doi URȘI care se jucau în apă. Ce a văzut apoi pe FILMARE este incredibil
A ridicat DRONA să filmeze doi URȘI care se jucau în apă. Ce a văzut apoi pe FILMARE este incredibil
Tatăl lui Emi Pian nu a ajuns la înmormântarea fiului său! Autoritățile nu au aprobat cererea de eliberare din închisoare 
Tatăl lui Emi Pian nu a ajuns la înmormântarea fiului său! Autoritățile nu au aprobat cererea de eliberare din închisoare 
Frații Dedeman au dat lovitura anului! Tun uriaș în plină pandemie
Frații Dedeman au dat lovitura anului! Tun uriaș în plină pandemie
Gigi Becali i-a dat lovitura devastatoare lui Gică Hagi! Vestea momentului în România
Gigi Becali i-a dat lovitura devastatoare lui Gică Hagi! Vestea momentului în România
Surpriză: OMV Petrom VINDE un activ important. Cum îl poţi cumpăra
Surpriză: OMV Petrom VINDE un activ important. Cum îl poţi cumpăra
Îmbătrâneşti? Aceste 9 vitamine te pot ajuta să te simţi în formă
Îmbătrâneşti? Aceste 9 vitamine te pot ajuta să te simţi în formă
Povestea fabuloasă a limuzinei Mercedes pe care chinezii au vrut să o copieze, dar nu au reușit niciodată
Povestea fabuloasă a limuzinei Mercedes pe care chinezii au vrut să o copieze, dar nu au reușit niciodată
A pus un selfie pe internet, dar nu a fost atentă la reflexia de la fereastră. Ce a urmat e uluitor
A pus un selfie pe internet, dar nu a fost atentă la reflexia de la fereastră. Ce a urmat e uluitor
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Jador a dat VESTEA CE MARE! Va avea propria lui emisiune
Jador a dat VESTEA CE MARE! Va avea propria lui emisiune
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Lili Sandu a născut! Vedeta a adus pe lume un băiețel. Primele imagini cu micutul
Lili Sandu a născut! Vedeta a adus pe lume un băiețel. Primele imagini cu micutul
Dezastrul FĂRĂ PRECEDENT care ne schimbă viaţa radical. Cu ochii după COVID şi după criză, nimeni nu se aştepta. Nici bogaţii nu se pot ascunde
Dezastrul FĂRĂ PRECEDENT care ne schimbă viaţa radical. Cu ochii după COVID şi după criză, nimeni nu se aştepta. ...
Momentul în care sicriul lui Emi Pian a ajuns la cimitir! Oamenii au aruncat cu petale de flori peste mașină, i-au strigat numele și l-au aplaudat / PAPARAZZI
Momentul în care sicriul lui Emi Pian a ajuns la cimitir! Oamenii au aruncat cu petale de flori peste mașină, i-au strigat ...
ȘOC! Florin Salam a plecat în mijlocul funeraliilor lui Emi Pian: ”Nu mă lasă”
ȘOC! Florin Salam a plecat în mijlocul funeraliilor lui Emi Pian: ”Nu mă lasă”
Discursul regizorului Cristi Puiu de la TIFF a încins spiritele în spaţiul public
Discursul regizorului Cristi Puiu de la TIFF a încins spiritele în spaţiul public
Mașini nou-nouțe găsite ABANDONATE într-un depozit. Cum arată mașinile care ZĂCEAU ACOLO din anii `90
Mașini nou-nouțe găsite ABANDONATE într-un depozit. Cum arată mașinile care ZĂCEAU ACOLO din anii `90
FOTO. Andreea Bănică, fără lenjerie intimă pe ea! Rochița a lăsat la vedere totul
FOTO. Andreea Bănică, fără lenjerie intimă pe ea! Rochița a lăsat la vedere totul
FOTO. Nicoleta Nucă, topless! Vedeta s-a pozat fără inhibiții
FOTO. Nicoleta Nucă, topless! Vedeta s-a pozat fără inhibiții