Turul Franţei 2019 | Surpriză de proporţii la contratimp: Julian Alaphilippe a scos cel mai bun timp, după ce anul trecut a pierdut peste 3 minute într-o astfel de cursă

19 iul 2019 1827 afişări Ciclism
Turul Franţei 2019 | Surpriză de proporţii la contratimp: Julian Alaphilippe a scos cel mai bun timp, după ce anul trecut a pierdut peste 3 minute într-o astfel de cursă

Julian Alaphilippe a câştigat azi etapa a 13-a a Turului Franţei, un contratimp individual de 27,2 kiliometri la Pau. Francezul şi-a întărit poziţia de lider în clasamentul general.

Înaintea rundei, specialiştii estimau faptul că Alaphilippe îşi va păstra tricoul galben, dar va pierde timp în raport cu marii favoriţi. Francezul a plecat ultimul în cursă, însă chiar de la primul punct intermediar a dat ceasurile „peste cap”. Julian a fost cel mai rapid şi la al doilea punct de cronometraj şi a reuşit chiar să mărească ritmul pe finalul cursei, câştigând cu un avans de 14 secunde în faţa lui Geraint Thomas.

Etapa de la Pau s-a încheiat, aşadar, cu o surpriză uriaşă. Anul trecut, Alaphilippe a pierdut în contratimp peste 3 minute, dar acum, tricoul galben i-a oferit o altă putere. Francezul şi-a mărit avasul în clasamentul general şi Franţa începe să viseze!

Doar Geraint Thomas a mai rămas la sub 2 minute întârziere în clasamentul general (1 minut şi 26 de secunde), în rest, toată concurenţa a fost deocamdată spulberată.

Mâine, plutonul ajunge pe Tourmalet, la peste 2.000 de metri altitudine, iar cu această ocazie avem un răspuns şi mai clar în privinţa lui Alaphilippe, dacă poate sau nu să lupte pentru titlu în acest an. Deocamdată, francezul a obţinut a doua victorie în această ediţie.

Sursa: letour.fr

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.