Turul Franţei 2019 | Simon Yates a primit „bilet de voie” şi a obţinut un succes uriaş în prima etapă din Pirinei. Urmează o zi explozivă la Pau

18 iul 2019 1363 afişări Ciclism
Turul Franţei 2019 | Simon Yates a primit „bilet de voie” şi a obţinut un succes uriaş în prima etapă din Pirinei. Urmează o zi explozivă la Pau

Simon Yates a câştigat etapa a 12-a a Turului Franţei desfăşurată între Toulouse şi Bagnères-de-Bigorre, pe distanţa a 209,5 kilometri, prima în Pirinei. Britanicul s-a impus într-o rundă destul de calmă în privinţa bătăliei pentru clasamentul general, cursa fiind mai degrabă una de tranziţie către contratimpul individual de mâine.

Marii favoriţi s-au menajat mai degrabă înaintea unor zile mult mai dificile în Pirinei. Evadarea zilei s-a format destul de greu, însă după câţiva zeci de kilometri s-au desprins de pluton nu mai puţin de 38 de ciclişti, inclusiv nume importante care nu mai contează însă în clasamentul general. Rând pe rând, Calmejane, Clarke şi Simon Yates au condus pe căţărări. Ultimul a rezistat până în vârful ultimei ascensiuni a zilei, fiind urmat de Pello Bilbao (Astana) şi Gregor Mühlberger (BORA).

Venit în Turul Franţei să-l ajute pe fratele lui Adam Yates pentru clasamentul general, Simon a primit „liber” azi şi a mers perfect pe ultimii 30 de kilometri. La final, el a reuşit să-şi învingă colegii de evadare şi să obţină, aşadar, un succes uriaş al carierei. După Elia Viviani şi Caleb Ewan, Simon Yates a devenit al treilea ciclist din această ediţie care a triumfat în Turul Franţei, după Giro d’Italia şi La Vuelta.

Julian Alaphilippe şi-a păstrat tricoul galben şi după această etapă. Top 10 a rămas neschimbat. Mâine, oamenii de general vor avea o adevărată încercare, contratimpul individual de la Pau pe distanţa de 27,2 kilometri.

Sursa foto: www.letour.fr

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.