Turul Franţei 2019, Etapa a 3-a. Gazdele sunt în extaz! Alaphilippe a câştigat o etapă cu final deluros şi a preluat şi tricoul galben. Francezul, surprins de final: „Nu mă aşteptam să plec singur”

8 iul 2019 1334 afişări Ciclism
Turul Franţei 2019, Etapa a 3-a. Gazdele sunt în extaz! Alaphilippe a câştigat o etapă cu final deluros şi a preluat şi tricoul galben. Francezul, surprins de final: „Nu mă aşteptam să plec singur”

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) a câştigat etapa a 3-a a Turului Franţei 2019 la ciclism, desfăşurată între Binche şi Epernay (215 km), în urma unui final de excepţie. Francezul a luat cursa pe cont propriu în ultimii 16 kilometri, iar la final a dat o dublă lovitură, reuşind să preia şi tricoul galben.

  • Julian Alaphilippe este la a treia victorie personală în Turul Franţei, după ce a câştigat doup etape la ediţia precedentă.
  • Francezul a obţinut pentru prima dată în carieră tricoul galben.

Etapa a 3-a a avut un profil deluros pe finalul cursei, cu patru căţărări de categoriile 3 şi 4, plus un final tot în urcare pe ultimii 500 de metri, cu o pantă medie de 8%. Aşadar, o ocazie ideală pentru aşa-zişii rutieri „punchers”, categorie în care intra şi Alaphilippe. Toată lumea se aştepta ca francezul să atace pe finalul cursei, singurul semn de întrebare fiind momentul pe care îl va alege.

Rutierul de la Deceuninck-Quick-Step a ales să atace pe ultima căţărare de categoria a 3-a, cu aproximativ 16 km înainte de final. Surprinzător, nimeni nu i-a luat urma, astfel că Alaphilippe s-a lansat într-o cursă solitară până la final. Tricoul galben Mike Teunissen s-a sufocat, francezul a prins aripi şi a zburdat practic până la linia de sosire. La final, Alaphilippe a pus un avans de 26 de secunde faţă de 11 ciclişti, printre care s-au aflat doar doi mari favoriţi, Pinot şi Bernal. Toţi ceilalţi pretendenţi la tricoul galben au sosit cu o întârziere de 31 de secunde faţă de învingător! Pe locurile 2-3 au încheiat Michael Matthews şi Jasper Stuven.

La finalul etapei, Julian Alaphilippe a mărturisit că nu se aştepta să plece singur: „Ştiam că acest final mi se potriveşte. Am reuşit să evit capcanele şi accidentele, m-am simţit bine, aşa că am accelerat pe urcarea de la Mutigny, dar nu am dat totul acolo. Apoi, am auzit că am un avans de 30-40 de secunde avans. Este dificil să răspunzi atunci când eşti văzut favorit, dar sunt încântat că am reuşit”.

Alaphilippe este noul lider în clasamentul general, după ce fostul lider, Mike Teunissen, a sosit la peste 4 minute întârziere. Francezul are un avans de 20 de secunde faţă de Wout van Aert şi 25 de secunde faţă de Steven Kruijswijk.

Clasament general după Etapa a 3-a, Turul Franţei 2019

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.