Singurul ciclist român medaliat la Mondiale, Gigi Lăutaru, nu are linişte nici după moarte !

30 iun 2010 1534 afişări Comentează şi tu Ciclism
Singurul ciclist român medaliat la Mondiale, Gigi Lăutaru, nu are linişte nici după moarte ! Singurul ciclist român medaliat la Mondiale, Gigi Lăutaru, nu are linişte nici după moarte !

Gigi Lăutaru a murit la 49 de ani, în urma neglijenţei unuimedic de la Urgenţă. Avea varice nedescoperite, datorită masei maride muşchi. O boală profesională ce s-a transformat întromboflebită, datorită anilor petrecuţi în şosea, ca poliţist decirculaţie. Ajuns la spital, medicul şi-a dat seama de gravitateabolii şi a decis internarea de urgenţă, dar a omis să-l imobilizezepe pacient la pat, să-l ferească de mişcări bruşte. « Gigi s-asperiat de ceea ce i-a spus doctorul, s-a albit la faţă şi a venitla mine, emoţionat peste măsură. I-au fost fatale mişcările şiemoţia, a căzut brusc, s-a învineţit şi până să fie resuscitat,şi-a dat sfârşitul », ne-a declarat doamna Stela, soţia fostuluiciclist. Era 18 ianuarie, 2010!

Acum, la aproape 6 luni de la dispariţia soţului ei, Stela Lăutarunu s-a obişnuit încă cu gândul că Gigi nu mai vine acasă. Şi aravea atâta nevoie de el, pentru că greutăţile au început s-osufoce. « Soţul meu avea un credit, pe care trebuie să-l plătesceu, acum, pentru că firma de asigurare a acelui credit invocă nuştiu ce motive şi refuză să achite integral acea datorie. Laserviciu, altă rată, la un împrumut tip CAR, iar eu, din salariulmeu de instructor de gimnastică aerobică, nu mă mai pot descurcafinanciar. De aproape 6 luni, Ministerul Administraţiei şiInternelor, fostul loc de muncă al lui Gigi, mă tot duce cu vorba :trebuie să-mi dea nişte bani ce i se cuvin soţului meu, din salariicompensatorii şi alte drepturi, şi astfel m-aş descurca. Aproape zide zi dau telefoane la financiar şi mă tot amână. Nici nu mă mirăatitudinea lor, pentru că nici banii de înmormântare nu mi i-au dat», ni se destăinuie doamna Stela, cu vocea gâtuită de emoţie şi cucâteva lacrimi pe obraz.

« Nici Ministerul unde a lucrat ani şi ani şi unde s-a îmbolnăvitde atâta stat în picioare, nici Clubul Dinamo, pentru care acucerit zeci de medalii, dar nici Federaţia de Ciclism, undefigurează ca fiind singurul ciclist român medaliat la Mondiale(celălalt medaliat, Eduard Novak, a obţinut succesul la Mondialelepersoanelor cu dizabilităţi şi intră, astfel, în altă categorie,n.r.) n-au venit cu o floare la înmormântarea lui Gigi. Din atâţiaprieteni câţi avea când era în viaţă, doar Mircea Romaşcanu,colegul lui de la Dinamo, a venit cu o coroană de flori. Ştiu sigurcă soţul meu nu are linişte nici pe lumea cealaltă ! Este mâhnit deatitudinea şefilor săi, de indiferenţa clubului unde a făcutperformanţă şi a prietenilor care au roit în jurul lui când era inviaţă », a completat soţia defunctului.

Familia Lăutaru era compusă în totalitate din sportivi : GigiLăutaru, Maestru al Sportului, multiplu campion naţional de ciclismpe şosea şi velodrom, câştigător cu echipa în Turul Turciei şimedaliat cu argint la Jocurile Mondiale Universitare de laEdmonton, Canada, în 1983 ; Stela Lăutaru, fostă Oltean, soţie,handbalistă de liga naţională, la Mureşul Tg.Mureş, participantă încupele europene şi selecţionată în echipa naţională, Maestra aSportului ; Cristina Lautaru, fiica, fostă campioană naţionala lagimnastică ritmică, după care a trecut la gimnastică aerobică unde,chiar în aceste zile, a câştigat titlul mondial în proba pe echipe; Adrian Lăutaru, fost jucător de tenis, actualmente angajat alunei agenţii de turism.


"Şi copiii îi simt lipsa lui Gigi. Fetiţa mea chiar plângea, dupăce a câştigat titlul mondial, şi mă întreba dacă tatăl ei va aflavreodată de performanţa ei", Stela Lăutaru, soţia fostului mareciclist Gigi Lăutaru.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.