Novak despre demiterea sa de la conducerea FR Ciclism: "Un abuz cu acordul MTS"

13 nov 2013 339 afişări Comentează şi tu Ciclism
Novak despre demiterea sa de la conducerea FR Ciclism: "Un abuz cu acordul MTS"

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard-Carol Novak, care a fost demis în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al forului de specialitate, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că demiterea sa reprezintă un abuz realizat cu acordul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Eduard Novak susţine că numai el, în calitate de preşedinte, putea convoca Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism.

"Acum am venit la minister să ne interesăm care este treaba. Conform Statutului, Consiliul de Administraţie se poate convoca doar de către preşedinte. Ei au convocat de capul lor, au cerut doi reprezentanţi din partea MTS, au făcut şedinţa, m-au suspendat cu încă cinci cluburi. Este un abuz din partea MTS că a avut doi reprezentanţi la această şedinţă. Am cerut control financiar din partea MTS şi nu am primit niciun răspuns. Parcă îi acoperă pe oamenii de acolo. Aşteptăm o poziţie oficială a MTS legată de această şedinţă şi în funcţie de asta ne decidem dacă mergem sau nu în instanţă. Nici nu am deschis procesul verbal. Eu mă bazez doar pe faptul că acest Consiliu de Administraţie nu este convocat statutar. Cele 25 de motive aş putea să le combat", a spus Novak.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard-Carol Novak, a fost demis din funcţie, marţi, de Consiliul de Administraţie al forului, în urma încălcărilor Statutului şi Regulamentului de Organizare ale FRC, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism, întrunit statutar în şedinţă, cu participarea a şase din nouă membri, în data de 12 noiembrie 2013, la sediul FRC, luând act de Raportul Comisiei de disciplină, a hotărât demiterea domnului Carol Eduard Novak din funcţia de preşedinte al FRC, în urma încălcărilor grave ale Statutului şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale FRC", se arată în comunicatul citat.

Printre cele 25 de motive de nerespectare a regulamentelor, imputate de Consiliul de Administraţie, se numără:

- neconvocarea Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism în data de 26 martie, încâlcând astfel prevederile Art. 27 şi ale Art. 66, punctul 6) din Statutul Federaţiei Române de Ciclism, blocand toată activitate federatiei;

- a decis participarea loturilor naţionale la campionate mondiale, europene şi balcanice, fără autorizaţie de la MTS şi fără consultarea Comisiei tehnice, cu sportivi selecţionaţi pe criterii subiective, de cele mai multe ori aparţinând Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, în detrimentrul altor ciclişti mult mai bine clasaţi şi mai bine cotaţi, cu şanse reale la medalii;

- a solicitat întocmirea şi eliberarea licenţelor pentru sportivi aparţinând unor structuri sportive neafiliate sau suspendate, licenţe pe care acei sportivi le-au utilizat spre a participa la concursuri interne, dar şi internaţionale;

- nu a permis startul în Turul Ţinutului Secuiesc a echipelor de club româneşti, precum CS Dinamo Bucureşti şi CS Petrolul Ploieşti;

- a convocat, ajutându-se de câteva structuri sportive neafiliate, Adunarea Generală extraordinară, în data de 12 octombrie, la Marghita, cu toate că fusese notificat de către Ministerul Tineretului şi Sportului despre faptul că adunarea era nestatutară,

Consiliul de Administraţie a decis convocarea Adunării Generale extraordinare de alegeri a Federaţiei Române de Ciclism în data de 5 decembrie şi numirea în funcţia de antrenor federal a lui Lucian Hugeanu, post care era vacant după demisia Domnului Sorin Cristian Ungur.

Eduard-Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, el învingându-l cu 14-13 pe fostul conducător al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009.

Pe lângă titlul paralimpic de la Londra, Eduard Novak mai are două medalii de argint, una la Beijing 2008 şi una la Londra 2012, precum şi cinci medalii mondiale de aur.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.