LIVE BLOG Turul Franței – Rui Costa a câștigat a doua sa etapă în patru zile! Meci nul între favoriți înainte de ultima etapă montană

LIVE BLOG Turul Franței - Rui Costa a câștigat a doua sa etapă în patru zile! Meci nul între favoriți înainte de ultima etapă montană
  • Publicat:
  • Actualizat:

În ciuda unei penalizări de 20 de secunde încasate pentru că s-a realimentat în ultimii șase kilometri ai etapei de ieri, cu final pe Alpe d’Huez, Chris Froome (Sky) și-a consolidat poziția de lider în Turul Franței, având un avantaj de 5 minute și 11 secunde în fața lui Alberto Contador (Saxo-Tinkoff). Dar din spate vine puternic Nairo Quintana (Movistar), columbianul de 23 de ani având doar 21 de secunde în spatele lui Contador. În plus, rutierul de la Movistar s-a descurcat mai bine decât Alberto Contador atât pe Mont Ventoux, cât și pe Alpe d’Huez. Și e de așteptat ca rutierul lui Movistar să atace și azi, într-o etapă cu final în coborâre (Bourg d’Oisans – Le Grand Bornard, 204 km). 12 kilometri mai au de parcurs rutierii după ascensiunea de pe Col de la Crox Fry, însă până atunci plutonul va trece peste două ascensiuni de categoria specială, una de categoria 1 și una de categorie secundă.


UPDATE 18:19: Clasament general:


UPDATE 18:16: Clasament etapă:


UPDATE 18:10: Grupul favoriților ajunge în același timp! Nu există schimbări masive în clasamentul general.


UPDATE 18:06: Favoriții nu riscă nici pe coborâre, grupul acestora fiind mai mare, cu Contador, Froome, Rodriguez, Quintana, Valverde sau Porte.


UPDATE 18:02: Kloden a venit pe locul 2, la 47 de secunde de Costa. Locul 3 e ocupat de Jan Bakelants, iar pe 4 a venit Alexandre Geniez (FDJ). 


UPDATE 18:01: Rui Costa (Movistar) a câștigat a două etapă în patru zile din acest Tur! Mutare excelentă a rutierului portughez, care a evadat pe ultima cățărare.


UPDATE 18:00: Costa bate palma cu directorul sportiv, apropiindu-se de finalul de la La Grand Bornard. 


UPDATE 17:59: Froome atacase pe coborâre, dar nu i-a distanțat pe adversari. Costa mai are 1,5 kilometri și se îndreaptă către a doua victorie.


UPDATE 17:56: Quintana atacă din nou, în timp ce clasamentul cățărătorilor e definitivat, cel puțin până în etapa de mâine.


UPDATE 17:55: Purito Rodriguez a atacat din pluton! Spaniolul a fost urmat imediat de Contador, Quintana și Froome.


UPDATE 17:52: Valverde și Gadret l-au prins pe Rojas și au 12 secunde în fața plutonului.


UPDATE 17:49: Coborârea este extrem de periculoasă, asfaltul fiind umed. Costa însă rulează foarte rapid.


UPDATE 17:47: Portughezul a terminat ascensiunea de pe Croix Fry și are 1 minut și 15 secunde avantaj.


UPDATE 17:45: Costa are aproape un minut avantaj  în fața celorlalți evadați. E clar că portughezul va câștiga cea de-a doua sa etapă din acest Tur.


UPDATE 17:43: Contador a rămas doar cu Kreuziger în fruntea plutonului, în timp ce Froome îl mai are doar pe Richie Porte.


UPDATE 17:42: Valverde a plecat din pluton! Încearcă să urce în top 10.


UPDATE 17:40: Rui Costa are 41 de secunde în fața celorlalți evadați. E aproape de o nouă victorie mare.


UPDATE 17:38: Pierre Rolland a fost desemnat drept cel mai combativ rutier al zilei


UPDATE 17:35: Dacă trece pe locul 2 în cățărarea de pe Col de Croix Fry, Mikel Nieve e noul tricoul alb cu buline roșii! Dar Nieve rămâne în spate!


UPDATE 17:33: Costa are deja 30 de secunde în fața adversarilor săi și se îndreaptă spre a doua victorie de etapă!


UPDATE 17:31: Bakelants, Nieve și grupul Navarro l-au prins pe Rolland și l-au și depășit pe francez!


UPDATE 17:29: Francezul a cedat, iar Rui Costa merge către a doua victorie de etapă în patru zile după cea reușită la Gap!


UPDATE 17:28: Rolland mai are doar 7 secunde în spatele lui Rolland! Francezul de la Europcar nu mai are nicio șansă!


UPDATE 17:27: E infernal de rulat în aceste condiții. Rui Costa a evadat din grupul urmăritorilor și merge către Rolland.


UPDATE 17:24: Ploaie puternică pe coborârea pe care se află plutonul! Rutierii trebuie să aibă mare grijă! În față, Rolland mai are 44 de secunde avantaj.


UPDATE 17:20: Au răspuns Bart de Clercq, Mikel Nieve și Jose Serpa. Avantajul lui Rolland scade după un nou atac al lui Navarro.


UPDATE 17:19: A atacat Daniel Navarro! Spaniolul e un cățărător bun, fiind om de bază pentru Contador în trecut. 


UPDATE 17:17: Rolland a intrat pe Col de Croix Fry. Francezul mai are 1 minut și 9 secunde avantaj.


UPDATE 17:14: Pe vârful lui Col de Croix Fry este o ploaie destul de puternică!


UPDATE 17:13: Francezul din frunte se masează la coapsă pe coborârea dinaintea lui Col de Croix Fry. Mai sunt circa 5 kilometri până pe primele pante ale ascensiunii de categoria 1.


UPDATE 17:11: Rolland continuă să aibă un avantaj de 1 minute și 30 de secunde în fața grupului din spate. Are picioare francezul pentru a reuși să câștige și etapa?


UPDATE 17:10: O coregrafie spectaculoasă i-a așteptat pe rutieri în etapa de azi.


UPDATE 17:01: Rolland va prelua tricoul alb cu buline roșii oentru că Froome poartă galbenul! Pentru a fi primul mai are nevoie de două puncte pe Col de Croix Fry, ultima ascensiune a zilei, în lungime de 11 kilometri, cu o rampă medie de 7%.


UPDATE 17:00: Nieve a venit pe locul secund. Clasamentul cățărătorilor arată astfel: Froome 104 Rolland 103 Quintana 97 Nieve 96 Riblon 93 


UPDATE 16:54: Rolland s-a descurcat excelent și pe Col d’Epine! Francezul a mai câștigat 10 puncte, astfel că acum e pe locul secund, în spatele lui Froome, la un singur punct. Și are aproape două minute avans în fața grupului de evadați!


UPDATE 16:50: Saxo-Tinkoff continuă să ducă trena în pluton, însă pare că a înăsprit ușor ritmul.


UPDATE 16:46: Rolland continuă să se țină bine în frunte, iar avantajul său e cifrat în continuare la 1 minut și 15 secunde. Dar pantele dure ale lui Col d’Epine încep să apară.


UPDATE 16:39: S-a intrat pe primele pante ale lui Col d’Epine. Rolland are 1 minut și 15 secunde avantaj.


UPDATE 16:30: Rolland speră să poarte din nou tricoul alb cu buline roșii. Ar urca pe locul 2 în această ierarhie dacă va câștiga pe Col d’Epine.


UPDATE 16:29: Trena celor de la Saxo-Tinkoff nu reușește să reducă handicapul față de rutierii din față. Să piardă azi echipa daneză șefia în clasamentul pe echipe?


UPDATE 16:22: Urmează o coborâre de 15 kilometri până pe primele pante ale lui Col d’Epine (categoria 1, 6,1 km lungime pe o rampă medie de 7,3%). Să îl prindă fugarii pe Rolland?


UPDATE 16:15: Clasamentul cățărătorilor: Froome 104 Quintana 97 Riblon 93 Rolland 93 Nieve 88  


UPDATE 16:20: Sicard a venit pe locul secund, conducând grupul aflat în spatele lui Rolland. Diferența e de 1 minut și 46 de secunde.


UPDATE 16:19: Rolland trece primul și peste Col de Tamie. A mai câștigat cinci puncte pe ascensiunea de categoria a doua. Va reuși Nieve să termine pe locul 2?


UPDATE 16:17: Hesjedal a fost lăsat în spate și de grupul masiv aflat în spatele lui Rolland.


UPDATE 16:13: Etapa de azi a fost „fatală” pentru cinci rutieri. Jack Bauer (Garmin-Sharp), Marcel Sieberg (Lotto-Belisol) au abandonat din cauza unor căzături, iar Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM), Christophe Le Mevel (Cofidis) și Tom Veelers din cauza unor probleme fizice.


UPDATE 16:10: Aflat în evadare, Christophe Riblon a cedat și a fost prins de pluton. În schimb, Christophe Le Mevel (Cofidis) a abandonat. Hesjedal a fost prins de grupul de evadați.


UPDATE 16:08: Avantajul lui Rolland începe să scadă. Francezul mai are 2 minute și 4 secunde în spatele grupului masiv de evadați, care trag puternic în spatele francezului care speră să urce pe primul loc în clasamentul cățărătorilor.


UPDATE 16:07: Daniel Navarro ar urca pe locul opt la general în acest moment, fiind la un minut chiar și de locul 7, ocupat de Jakob Fuglsang.


UPDATE 16:04: Rolland l-a rupt pe Hesjedal și are deja 32 de secunde deficit. E clar că rutierul canadian va capota și că va fi prins de grupul lui Nieve.


UPDATE 15:38: Pe coborârea lui Madeleine, Sieberg a căzut și se pare că și-a rupt clavicula.


UPDATE 15:36: Saxo-Tinkoff duce trena în pluton, înăsprind ritmul. În schimb, în evadare se formează o regrupare, grupul masiv formându-se din nou în spatele lui Rolland și Hesjedal.


UPDATE 15:32: Evadații mai au 3 minute și 57 de secunde avans, iar cei de la Euskaltel încearcă să reducă handicapul. Marcel Sieberg (Lotto-Belisol) a căzut și a fost nevoit să abandoneze.


UPDATE 15:15: Nieve a venit pe locul 3 pe Madeleine, reușind să ia 16 puncte. Clasamentul cățărătorilor: Froome 104 Quintana 97 Riblon 93 Nieve 89 Rolland 88 


UPDATE 14:53: Rolland trece primul peste Col de la Madeleine și mai ia 25 de puncte în clasamentul cățărătorilor. Rolland are 88 de puncte, fiind pe 4, la 16 puncte de Froome, 9 de Quintana și 6 de Peraud. Trebuie să vină și Mikel Nieve, care va urca și el.


UPDATE 14:48: După Madeleine, urmează o lungă coborâre, de circa 50 de kilometri până pe ascensiunea lui Col de Tamie (8,6 km pe 6,2% rampă medie).


UPDATE 14:42: Cadel Evans chiar are un tur teribil de prost. Australianul a fost lăsat în spate de pluton, fiind într-un grup cu Marcel Kittel și Mark Cavendish.


UPDATE 14:38: Rolland l-a prins pe Hesjedal, care pare că se chinuie teribil. Probabil Rolland va reuși să-și treacă în cont 25 de puncte, cu care ar urca, teoretic, pe locul 4 în clasamentul tricoului alb cu buline roșii.


UPDATE 14:36: Hesjedal pierde timp în fața lui Pierre Rolland (Europcar), care mai are doar 26 de secunde până la canadian. Rutierul de la Europcar vrea tricoul alb cu buline roșii!


UPDATE 14:30: Mutarea lui Kwiatkowski, Pineau și Cavendish a eșuat, cei trei sunt prinși de pluton.


UPDATE 14:29: Din cei 39 de rutieri aflați în grupul de evadați au mai rămas doar 16!


UPDATE 14:26: Cățărarea pe Madeleine este criminală! Hesjedal merge de 20-30 de minute pe ascensiune, dar mai are 9 km până în vârf!


UPDATE 14:20: Michal Kwiatkowski a câștigat 3 minute față de pluton! Polonezul a rulat foarte bine pe Madeleine, alături de Cavendish și Vanmarcke.


UPDATE 14:17: Rui Costa și Serpa au evadat din grupul de frunte. Hesjedal continuă să conducă, Rolland fiind intercalat între canadian și cei doi rutieri care au atacat.


UPDATE 14:12: Grupul masiv din față începe să se rupă. Costa și Serpa duc o trenă puternică, în timp ce Rolland l-a prins pe Izaguirre.


UPDATE 14:06: Și Tom Veelers (Argos-Shimano) a abandonat!


UPDATE 14:00: Hesjedal l-a lăsat în spate pe Izaguirre pe cățărarea lui Col de la Madeleine.


UPDATE 13:59: Jack Bauer a căzut destul de serios. S-a lovit de un gard de sârmă ghimpată, iar paramedicii l-au scos cu greu de acolo. Conform unor reporteri, neo-zeelandezului îi curgea sânge din gură.


UPDATE 13:55: Rolland a evadat din grupul celor cinci din față! Are deja 20 de secunde


UPDATE 13:52: Victoria de etapă va fi o afacere între evadați. Plutonul e la 10 minute în spate și nu poate emite pretenții. Interesant e că grupul lui Kwiatkowski, Cavendish și Pineau are 1 minut și 15 secunde în fața plutonului!


UPDATE 13:49: Grupul de cinci aflat în spatele lui Izagirre si Hesjedal e la 1 minut și 35 de secunde, iar grupul masiv din spate e la doar 40 de secunde de atacanți.


UPDATE 13:41: Riblon, Moser, Rolland, Cunego și Flecha se află la 2 minute și 10 secunde de Hesjedal și Izagirre.


UPDATE 13:36: Neo-zeelandezul Jack Bauer (Garmin-Sharp) a abandonat. Se pare că rutierul ar fi căzut.


UPDATE 13:33: Incredibil! Cavendish, alături de Kwiatkowski și Velits au evadat din pluton.


UPDATE 13:28: Rutierii se apropie de Col de la Madeleine, o cățărare mitică, cu o lungime de 19,2 kilometri și o rampă medie 7,9%. În față, Rolland, Moser, Riblon și Cunego s-au desprins de grupul celorlalți atacanți.


UPDATE 13:24: Se dă o bătălie interesantă pentru tricoul de cel mai bun cățărător. În acest moment, clasamentul cățărătorilor arată astfel: Froome 104 Quintana 97 Riblon 93 Nieve 73 Moser 72 Rolland 63


UPDATE 13:16: Riblon vine pe locul 3 pe Col de Glandon, urmat de De Marchi și Rolland. Riblon a câștigat 16 puncte și se apropie la 11 puncte de Froome în clasamentul cățărătorilor.


UPDATE 13:14: Romain Bardet e cel mai bine plasat rutier din evadarea de 41 de oameni din spatele lui Izaguirre și Hesjedal. E pe locul 21, la 41 de minute și 18 secunde de Froome.


UPDATE 13:11: Plutonul a renunțat să mai alerge după evadați. Hesjedal și Izaguirre au 2 minute și 45 de secunde, iar Hesjedal a trecut primul peste Col de Glandon.


UPDATE 13:00: Hesjedal și Izaguirre au ajuns într-o zonă în care ploaia cade puternic. Să fie probleme pentru rutieri?


UPDATE 12:57: Chris Froome a revenit la mașina tehnică în spatele plutonului, dar revine încet-încet în grupul de rutieri.


UPDATE 12:52: Trei rutieri care au fost puși sub acuzare în procesul de la Mantova, în care au fost acuzați de dopaj, sunt în Tur. E vorba de Damiano Cunego (Lampre-Merida), Francesco Gavazzi (Astana) și Manuele Mori (Lampre-Merida).


UPDATE 12:47: Hesjedal și Izaguirre s-au distanțat la 1 minut și 30 de secunde de grupul de 41 de rutieri intercalat între lider și pluton.


UPDATE 12:38: Col de Glandon chiar e o ascensiune atipică, în care există chiar și porțiuni de coborâre destul de periculoase.


UPDATE 12:33: Hesjedal și Izaguirre continuă să se afle în frunte, la 20 secunde în fața grupului masiv de atacanți


UPDATE 12:27: În evadare se mai află și alți rutieri importanți precum Alessandro De Marchi (Cannondale), Jan Bakelants (RadioShack-Leopard), Blel Kadri (AG2R-La Mondiale), Jesus Hernandez și Sergio Paulhino (Saxo-Tinkoff), Rui Costa și Ruben Plaza (Movistar), Jerome Coppel (Cofidis), Jose Serpa (Lampre-Merida), Robert Gesink (Belkin)


UPDATE 12:22: 39 de evadați sunt în față! Plutonul e la 1 minute și 30 de secunde în spate. Jerome Cousin (Europcar) i-a prins pe Izagirre și Hesjedal în față.


UPDATE 12:21: În evadare se află și Rui Costa (Movistar), David Millar (Garmin-Sharp), Damiano Cunego (Lampre-Merida), Jerome Cousin (Europcar) sau Sergio Paulinho (Saxo-Tinkoff).


UPDATE 12:18: În grupul de contra-atac se află și Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM), Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) sau Christophe Riblon (AG2R-La Mondiale), ultimul încercând să își asigure tricoul alb cu buline roșii.


UPDATE 12:17: Col de Glandon este o ascensiune de 21,5 kilometri, care are o rampă medie de doar 5,1%. Însă acest lucru se datorează faptului că pe acest versant există și coborâri cu pante de 6% timp de 2-3 kilometri. În rest, rampele sunt mari, de 7-8%.


UPDATE 12:15: Sky nu forțează, în timp ce primii rutieri ajung pe Col de Glandon.


UPDATE 12:13: O evadare uriașă a plecat din pluton! Circa 35-40 de rutieri au plecat din grupul mare și se apropie de evadați.


UPDATE 12:11: Peter Sagan a făcut din nou spectacol pe Alpe d’Huez! Slovacul a mers pe o roată pe legendara cățărare la rugămințile spectatorilor!


UPDATE 12:04: Deocamdată, doar Jon Izaguirre (Euskaltel-Euskadi) și Lars Ytting Bak (Lotto-Belisol) au evadat. Cei doi se află în față, dar sunt urmați de un grup de cinci rutieri, din care fac parte Jose Joaquin Rojas (Movistar), Elia Favili (Lampre-Merida) și Marcus Burghardt (BMC).


UPDATE 12:03: Froome conduce plutonul, iar atacurile încep să zboare din pluton! Un rutier de la BMC, unul de la Sojasun și unul de la Euskaltel au plecat. 


UPDATE 12:00: Se apropie startul real al etapei, plutonul e deja pregătit de atacuri.


UPDATE 11:43: Rutierii se află deja la startul fictiv și se pregătesc pentru startul real care va avea loc la ora 12:00.


UPDATE 11:35: Christophe Riblon, câștigătorul etapei de ieri, va purta tricoul alb cu buline roșii azi. El e pe locul 3 în clasamentul cățărătorilor, după Froome (tricoul galben) și Quintana (tricoul alb).


UPDATE 10:54: Bauke Mollema (Belkin) a avut mari probleme în ultimele etape. Olandezul nu s-a simțit deloc bine și a fost aproape chiar să abandoneze azi. Totuși, liderul lui Belkin va lua startul după ce a căzut de pe locul 2 pe locul 6 în ultimele etape.


UPDATE 10:49: Rutierii vor pleca azi din Bourg d’Oisans la ora 12:00, etapa fiind transmisă integral de Eurosport.


UPDATE 10:35: Startul etapei de azi va fi unul dificil! 21 de kilometri de cățărare până în vârful lui Col de Glandon îi așteaptă pe rutieri, iar Movistar sau Saxo-Tinkoff ar putea lansa primele atacuri încă din primii metri.


UPDATE 10:30: Conform presei engleze, problemele de realimentare și penalizarea lui Chris Froome au venit ca urmare a unei defecțiuni a mașinii tehnice pe Col de Sarenne.


UPDATE 10:19: Cu 75 de puncte maximum posibile aflate pe traseu, există șansa ca azi să se decidă și câștigătorul tricoului alb cu buline roșii. Lider e, deocamdată, Froome, dar există șansa ca Mikel Nieve sau Christophe Riblon să evadeze și azi pentru a câștiga puncte.


UPDATE 10:06: David Millar, un rutier britanic care a avut probleme cu dopajul în trecut, dar care este unul dintre cei mai importanți luptători împotriva acestui flagel, a oferit un interviu pentru cotidianul „L’Equipe”, în care l-a apărat pe Chris Froome. „Știu cât se antrenează și cât muncește. E curat”, a spus Millar.


UPDATE 09:57: Fără reușite importante în acest Tur, Sylvain Chavanel așteaptă prelungirea contractului cu Omega Pharma-Quick Step, scadent în această vară. Deocamdată, francezul care vrea să rămână la formația belgiană are alte trei oferte.


UPDATE 09:43: Adam Hansen s-a simțit bine ieri pe Alpe d’Huez, spre deosebire de alți rutieri. Australianul de la Lotto-Belisol și-a permis chiar să ia o bere de la suporterii olandezi aflați în virajul 7 al ascensiunii pe care a băut-o în drum spre final.


UPDATE 09:19: Atât Richie Porte, cât și Chris Froome au fost amendați ieri cu 200 de franci elvețieni și penalizați cu 20 de secunde pentru că Froome s-a realimentat în zona interzisă din ultimii cinci kilometri, iar Porte i-a adus gelul. Directorul sportiv al lui Sky, Nicolas Portal, a fost și el amendat cu 1000 de franci elvețieni.


UPDATE 09:17: Etapa de ieri a schimbat din nou ierarhia la general. Quintana  a urcat pe locul 3, la 21 de secunde în spatele lui Contador, depășindu-l cu 12 de secunde pe cehul Kreuziger, care a tras pentru liderul său. În mixul pentru poziția a treia de pe podium a intrat și Purito Rodriguez, care se află la 26 de secunde de Quintana.


UPDATE 09:15: Deși nu pare, traseul poate fi considerat mai dificil decât cel al manșei de ieri. Col du Glandon și Col de la Madeleine sunt ascensiuni dificile, care vor turna plumb în picioarele unora dintre rutieri. 


Etapa 19: Cât mai pot duce rutierii? (Le Bourg d”Oisans – Le Grand Bornard, 204,5 km)

Nu este o manșă cu final în ascensiune, dar rutierii vor avea mari probleme după etapa precedentă. După doar 83,5 kilometri, plutonul va fi trecut peste alte două cățărări de categorie specială, Col du Glandon și legendarul Col de la Madeleine. Dar dificultățile nu se opresc aici. Urmează două ascensiuni de categoria I și una de categoria a doua, astfel că etapa se anunță extrem de interesantă. E clar că încă din primii kilometri se va rula tare, iar o evadare se va forma chiar pe Glandon. Poate fi o manșă decisivă pentru cicliștii care se bat pentru tricoul alb cu buline roșii.

Favoriți: Thomas Voeckler, Sylvain Chavanel
Jokeri: Rui Costa, Andrey Amador, Mikel Astarloza

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele