LIVE BLOG Turul Franței – Riblon intră în istorie pe Alpe d’Huez! Froome a dat primele semne de dificultate! Contador își păstrează cu greu locul 2!

LIVE BLOG Turul Franței - Riblon intră în istorie pe Alpe d'Huez! Froome a dat primele semne de dificultate! Contador își păstrează cu greu locul 2!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Chris Froome și-a extins avantajul în fruntea clasamentului general din Turul Franței la 4 minute și 34 de secunde în fața lui Alberto Contador. Însă spaniolul nici nu se gândește la înfrângere. Se pregătește să atace azi, conform team-managerului echipei Saxo-Tinkoff, Bjarne Riis, în etapa regină a ediției centenare a Turului Franței. Șase cățărări îi așteaptă pe rutieri (de două ori Alpe d’Huez – de categorie specială, trei de categoria a doua și una de categoria a treia). Ce tactică va avea Contador? Rămâne de văzut!


UPDATE 19:40: Froome a fost penalizat 20 de secunde pentru că s-a realimentat în ultimii kilometri!


UPDATE 18:33: Clasamentul general:


UPDATE 18:28: Clasamentul etapei:


UPDATE 18:26: Contador vine într-un grup cu Fuglsang și Nieve! Grupul celor trei vine la 4 minute și 15 secunde, ceea ce înseamnă că ibericul își păstrează locul 2 pentru doar câteva secunde!


UPDATE 18:24: Froome și Porte vin la 3 minute și 17 secunde! Froome a părut fragil și nu a reușit să urce la fel de bine! Britanicul a pierdut 1 minut și 6 secunde. Vine și Valverde!


UPDATE 18:23: Purito și Nairo Quintana vin sprintând! Quintana vine la 2 minute și 11 secunde, iar Purito vine la 2 minute și 14 secunde!


UPDATE 18:21: Van Garderen vine pe locul 2, la 58 de secunde! Moser vine pe locul 3, la 1 minut și 26 de secunde.


UPDATE 18:20: Riblon trece primul peste cățărare și începe să se bucure! Francezul a câștigat incredibile pe un munte mitic! 


UPDATE 18:18: E clar! Francezul de la AG2R-La Mondiale va câștiga etapa! Riblon a trecut pe lângă van Garderen ca un TGV!


UPDATE 18:16: Riblon în prinde pe van Garderen!


UPDATE 18:15: Francezii sunt în delir! Riblon vine excelent și recuperează secundă după secundă față de Tejay! Americanul mai are doar 17 secunde avantaj, dar suferă teribil!


UPDATE 18:13: Riblon se apropie de Tejay! Are doar 24 de secunde deficit!


UPDATE 18:12: Froome are o întârziere de 20 de secunde față de Quintana. Probleme mari pentru Froome! El nu s-a hrănit la timp și suferă!


UPDATE 18:12: Quintana atacă puternic, iar Froome pare că are probleme, fiind dus în trenă de Porte.


UPDATE 18:11: Porte i-a adus un baton lui Froome, în timp ce Quintana și Rodriguez au atacat!


UPDATE 18:10: Froome are probleme la bicicletă, în timp ce Richie Porte a rămas în spate!


UPDATE 18:09: Riblon începe să recupereze timp față de van Garderen, având 35 de secunde în spatele lui van Garderen.


UPDATE 18:08: Timpul de ascensiune va fi mai slab de 40 de minute, mult mai slab decât cel al lui Pantani din 1999.


UPDATE 18:06: Porte pare mai puternic azi decât Froome, venind în fruntea grupului său!


UPDATE 18:05: Contador are un minut în spatele grupului lui Froome! Spaniolul avea 2 minute și 25 de secunde în fața lui Quintana! Columbianul speră la locul 2 la clasamentul general!


UPDATE 18:04: Richie Porte a venit în grupul lui Froome!


UPDATE 18:03: Froome și-a revenit și rezistă în coada grupului. Pentru Contador a venit Kreuziger în grupul său. Van Garderen are avantaj de 44 de secunde față de Riblon! Mai sunt 6 kilometri!


UPDATE 18:00: Purito Rodriguez a atacat și i-a lăsat în spate pe Quintana și Froome. Liderul e pentru prima dată în dificultate!


UPDATE 17:57: Porte și Valverde îl las pe Contador în spate! E incredibil cum Contador nu poate da o replică!!


UPDATE 17:57: Grupul Froome – Rodriguez – Quintana merge excelent. Cei trei se succed la trenă, iar Contador pierde timp.


UPDATE 17:54: Daniel Moreno și Purito Rodriguez au plecat după Froome și Quintana. Contador are mari probleme, a rămas în spate!


UPDATE 17:52: Roman Kreuziger a rămas în spate! Froome a atacat din nou! Doar Quintana s-a apropiat de liderul cursei.


UPDATE 17:51: Tejay van Garderen a rămas singur în față! L-a detașat și pe Riblon, în timp ce Voigt a plecat de lângă Moser.


UPDATE 17:50: Porte, Froome, Purito Rodriguez, Serpa, Anton, Valverde, Quintana, Fuglsang și Kreuziger sunt cei care rămân în grupul favoriților.


UPDATE 17:48: Cu 12 kilometri înainte de final, Chris Froome a atacat! Englezul i-a prins din câteva pedale pe Anton și Valverde.


UPDATE 17:46: Și Bauke Mollema a rămas în spate pe trena lui Richie Porte! Încă o lovitură primită de olandezul de pe locul 4, care se afla pe 2 în urmă cu două etape.


UPDATE 17:45: Locul 7 din clasamentul general, Laurens Ten Dam (Belkin) e lăsat în spate de pluton! Igor Anton și Alejandro Valverde au atacat!


UPDATE 17:45: Voigt a dus o trenă puternică și s-a apropiat de lideri!


UPDATE 17:43: Movistar a rupt plutonul, iar avantajul fugarilor a scăzut destul de mult! Doar 5 minute și 30 de secunde mai au fugarii!


UPDATE 17:40: Trena lui Movistar a prins grupul lui Rolland, Schleck și Nieve. Foarte puternic merge echipa spaniolă în fruntea plutonului.


UPDATE 17:39: Moreno Moser a pierdut deja contactul cu cei doi colegi din evadare. Riblon și van Garderen au rămas primii chiar pe primele pante!


UPDATE 17:38: Începe a doua ascensiune pe Alpe d’Huez!


UPDATE 17:34: Mai sunt doar 3 kilometri până la primele pante ale lui Alpe d’Huez. Contador a rămas în spate pentru a schimba bicicleta!


UPDATE 17:33: Mutarea lui Contador a eșuat. Cei doi rutieri de la Saxo-Tinkoff au fost prinși de trena lui Movistar. Tejay van Garderen a revenit în frunte.


UPDATE 17:30: Movistar duce trena puternic în urma lui Contador și Kreuziger, sperând la un loc trei pentru Quintana. 


UPDATE 17:26: Riblon e un expert în evadări de acest gen. El a câștigat deja pe Ax-3-Domaines în 2008, astfel că rutierul francez are șanse să câștige și azi. Ar fi primul ciclist din Hexagon care reușește să câștige o etapă în acest Tur.


UPDATE 17:20: Contador i-a luat deja câteva secunde bune lui Froome pe coborâre, rulând pe coborâre alături de Kreuziger!


UPDATE 17:16: Ibericul are un coleg în față, în timp ce Froome e dus în trenă de doi coechipieri. Britanicul e calculat, dar e un coborâtor mai slab decât Contador.


UPDATE 17:16: Contador a atacat pe Col de Sarenne!!! Froome e în spate, dar ibericul a luat deja câteva secunde!


UPDATE 17:15: William Bonnet (FDJ) a abandonat.


UPDATE 17:13: Începe să plouă pe coborârea lui Sarenne. Poate fi carnagiu în pluton!


UPDATE 17:12: RIBLON, APROAPE DE DEZASTRU! Francezul a căzut într-un șanț, dar a scăpat nevătămat!


UPDATE 17:11: Grupul de contraatac l-a prins pe Sylvain Chavanel. Avansul lui Moser și Riblon e de 6 minute și 10 secunde!


UPDATE 17:09: Laurens ten Dam are probleme! E dus în trenă de Robert Gesink, dar olandezul va pierde timp important azi!


UPDATE 17:08: Probleme pentru van Garderen în față! Americanul are probleme cu lanțul, fiind prins de Moser! Italianul l-a prins și pe Riblon! Ce coborâre au de parcurs rutierii!


UPDATE 17:07: Grupul lui Schleck a câștigat 2 minute față de pluton! Urmează 27 de kilometri de coborâre pentru evadați și rutieri! 


UPDATE 17:05: Van Garderen trece primul peste Sarenne! Urmează coborârea nebună de pe această ascensiune de categoria a doua! În pluton, un rutier de la Movistar a trecut la trenă!


UPDATE 17:00: Surprinzător, Moreno Moser rămâne în spatele celor din față! Deși s-a descurcat bine pe Alpe d’Huez, italianul a rămas la cel puțin 15 secunde în spatele foștilor săi colegi.


UPDATE 17:00: Coborârea de pe Sarenne a fost închisă mașinilor încă de pe 14 iulie, fiind considerată extrem de periculoasă!


UPDATE 16:59: Evadații au intrat pe ascensiunea lui Col de Sarenne, în timp ce plutonul se relaxează pe coborârea de pe Alpe d’Huez.


UPDATE 16:54: Grupul Schleck a luat un minut față de pluton! Să fie oare victoria luxemburghezului azi?


UPDATE 16:51: Urmează Col de Sarenne, a cărui coborâre va pune mari probleme plutonului!


UPDATE 16:49: Kwiatkowski și Dan Martin au pierdut contactul cu grupul de frunte. Ceea ce înseamnă că vor exista schimbări în top 10.


UPDATE 16:48: Rolland rămâne fără Voeckler, în timp ce Schleck preia trena în grup.


UPDATE 16:44: Moser a trecut primul peste Alpe d’Huez! Italianul s-a desprins de Riblon și Tejay van Garderen. Urmează Col de Sarenne.


UPDATE 16:44: A atacat Andy Schleck din pluton! Îi va prinde pe Rolland, Nieve, Voeckler și Poels.


UPDATE 16:43: Moser și Riblon l-au prins pe van Garderen pe finalul lui Alpe d’Huez! Cu siguranță, italianul pare cel mai în formă în acest moment.


UPDATE 16:41: Andy Schleck a avut din nou probleme cu lanțul! Ce ghinion pentru luxemburghez!


UPDATE 16:40: A atacat și Andrew Talansky!


UPDATE 16:39: Moser și Riblon îl văd pe Van Garderen și reușesc să se apropie de lider.


UPDATE 16:38: Grupul de contraatac a reușit să se distanțeze la 15 secunde de pluton. A evadat și Mikel Nieve pentru punctele de pe cățărare.


UPDATE 16:35: Thomas Voeckler (Europcar) și Laurent Didier (RadioShack-Leopard) au atacat din pluton!  Cei doi sunt urmați și de Wout Poels  (Vacansoleil-DCM). În grupul de contraatac a venit și Pierre Rolland, colegul lui Voeckler.


UPDATE 16:33: Riblon i-a dat un brânci unu spectator care îl urmărea timp de câțiva metri!


UPDATE 16:30: E o adevărată nebunie pe Alpe d’Huez! Sute de mii de spectatori se află pe traseu, iar rutierii trec cu greu prin zidul uman!


UPDATE 16:29: Avantajul lui van Garderen crește constant. Acum, americanul are 8 minute și 20 de secunde, fără să forțeze prea mult. Are șanse bune de victorie dacă va menține acest timp.


UPDATE 16:25: Mutarea celor de la Saxo-Tinkoff a eșuat. Contador a riscat cu doi coechipieri și i-a pierdut pe ambii! Îi mai are lângă el doar pe Hernandez, Rogers și Kreuziger.


UPDATE 16:24: Tur foarte slab făcut de Cadel Evans! Australianul care a câștigat Turul în 2011 a rămas în spatele plutonului!


UPDATE 16:22: Sergio Paulinho va fi prins și el de pluton! Sky are patru oameni în față – Siutsou, Stannard, Kennaugh și Porte.


UPDATE 16:18: Van Garderen s-a distanțat în frunte când a trecut peste curba cu numărul 15 din cele 21 de viraje infernale. Să fie oare etapa lui, după ce a ratat șansa unui loc bun la clasamentul general?


UPDATE 16:16: Rutierul de la BMC l-a lăsat în spate și pe Riblon. Asta în timp ce Roche a fost prins de pluton.


UPDATE 16:16: van Garderen și Riblon au atacat din grupul de frunte și s-au distanțat clar. Voigt încearcă să îi prindă, dar are șanse mici.


UPDATE 16:14: Sky intră puternic pe Alpe d’Huez, după ce Paulinho l-a părăsit pe Roche în grupul de contraatac. În frunte, van Garderen a atacat! 


UPDATE 16:06: Evadații au ajuns la poalele lui Alpe d’Huez! Începe nebunia!


UPDATE 16:04: Aproape de prima ascensiune a lui Alpe d’Huez, cinci rutieri din grupul din față s-au rupt de colegii lor. E vorba de Moser, Chavanel, van Garderen, Riblon și Boom. Voigt, Moser, Jeannesson și Danielson au rămas în spate!


UPDATE 15:54: Ascensiunea de pe Col d’Orson a fost câștigată de Arnaud Jeannesson (FDJ), urmat de Sylvain Chavanel și Jens Voigt.


UPDATE 15:46: „Nu e un secret că vom ataca. Dar unde va veni acest atac? Pe Col d’Ornon, pe coborârea lui Col d’Ornon, pe Alpe d’Huez sau pe Sarenne? Doar drumul ne va spune asta”, a spus directorul sportiv al lui Saxo-Trinkoff, Philippe Mauduit.


UPDATE 15:44: În urmă cu o lună, coborârea de pe Col de Sarenne a fost afectată de o avalanșă de bolovani care au blocat drumul!


UPDATE 15:41: Sky nu se omoară deloc să tragă puternic la trenă, astfel că avantajul evadaților a crescut la opt minute și 10 secunde! Grupul Paulinho/Roche e la 5 minute și 20 de fugari.


UPDATE 15:23: Fanii de pe Alpe d’Huez așteaptă cu nerăbdare sosirea cicliștilor.


 

UPDATE 15:17: Până în acest moment, s-au făcut 198 de controale anti-doping înaintea startului Turului, 166 de controale în timpul competiției, 41 de controale pentru EPO, hormon de creștere și 138 de controale la urină. Deocamdată, nu s-a înregistrat niciun pozitiv.


UPDATE 15:09: Ca în fiecare zi, plutonul merge mai repede decât cel mai rapid orar stabilit de organizatori. Astfel, primele pante ale primei ascensiuni de pe Alpe d’Huez ar trebui să înceapă la ora 16:05.


UPDATE 15:06: David Millar (Garmin-Sharp) glumește pe Twitter! Englezul îi roagă pe cei de la Orica-GreenEdge să parcheze autobuzul sub linia de sosire înainte ca rutierii să treacă prima dată peste Alpe d’Huez, la fel ca în prima etapă.


UPDATE 14:47: Dacă Saxo-Tinkoff ar urma să se alieze cu Euskaltel și Movistar, Sky și-ar fi găsit un aliat în persoana celor de la Belkin!


 

UPDATE 14:33: Tom Danielson (Garmin-Sharp) și Christophe Riblon trec primii peste Rampe de Motty.


UPDATE 14:32: Sergio Paulinho și Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) au plecat din pluton. Ambii rutieri vor încerca să îl ajute pe Contador pe Alpe d’Huez să câștige timp în raport cu Froome. Cei doi se duc spre evadare!


 

UPDATE 14:25: Tânărul Alexei Luțenko (Astana) a abandonat! De la echipa kazahă au mai rămas doar cinci rutieri în cursă: Jakob Fuglsang, Assan Bazaiev, Dmitri Muraviev, Enrico Gasparotto și Francesco Gavazzi.


UPDATE 14:23: Virajul cu numărul 7 de pe Alpe d’Huez este cel mai celebru de pe ascensiune. Acolo stau fanii olandezi în celebrul „Colț al Olandei”


UPDATE 14:22: Avantajul evadaților a crescut la cinci minute, dar trebuie să fie pe o pantă ascendentă în continuare. Cei din față au nevoie de cel puțin de 10 minute la poalele primei ascensiuni de pe Alpe d’Huez


UPDATE 14:15: Discuțiile dintre Porte și Rogers continuă. Asta deși Rogers i-a atacat pe cei de la Sky în urmă cu câțiva kilometri.


UPDATE 14:11: Ibericul se afla la mașina tehnică pentru a repara o problemă la frânele bicicletei sale.


UPDATE 14:09: Contador s-a dus în spatele plutonului la mașina tehnică, în timp ce Froome discută cu Michael Rogers, coechipierul lui Contador.


UPDATE 14:03: Nouă rutieri au un avans de 22 de secunde la kilometrul 20. Aceștia sunt Tejay Van Garderen (BMC), Christophe Riblon (AG2R-La Mondiale), Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step), Tom Danielson (Garmin-Sharp), Arnold Jeannesson (FDJ), Lars Boom (Belkin), Andrey Amador (Movistar), Jens Voigt (RadioShack-Leopard) și Moreno Moser (Cannondale).


UPDATE 13:56: Porte a revenit în grupul fruntaș alături de Froome!


UPDATE 13:53: S-a trecut peste Col de Manse. Hesjedal a venit primul, urmat de Jeannesson (FDJ) și Voeckler (Europcar).


UPDATE 13:50: Froome a rămas singur! La fel și Contador, dar cei de la Movistar au patru rutieri în față!


UPDATE 13:49: Contador a atacat din nou! Froome s-a luat după el, fiind urmat de Kwiatkowski și Valverde. În față sunt 10-15 oameni! Ce început nebun de cursă!


UPDATE 13:47: Contador atacă încă de pe prima cățărare a zilei. Are circa patru rutieri în față, dar a fost urmat imediat de Froome. Ce haos în etapă!


UPDATE 13:43: Start destul de nervos. Nicio evadare nu se formează, iar Froome e aproape în fruntea plutonului.


UPDATE 13:40: Pe primele pante ale lui Col de Manse (6,6km la 6,2%) au plecat Jesus Hernandez (Saxo-Tinkoff) și Igor Anton (Euskaltel-Euskadi). Doar Hernandez a rămas în față!


UPDATE 13:39: Începe ascensiunea către vârful lui Col de Manse. Este aceeași cățărare pe care a atacat Contador la finalul etapei de marți, unde a căzut pe coborâre.


UPDATE 13:36: 92 de puncte sunt disponibile pentru rutieri în clasamentul cățărătorilor azi!


UPDATE 13:32: Au plecat aproximativ 15-20 de cicliști. În evadare se află Jens Voigt, plus rutieri de la Sky, Saxo-Tinkoff sau Europcar. Plutonul e însă aproape și a ajuns evadarea.


UPDATE 13:30: S-a dat startul real al cursei! Primul rutier care a plecat a fost Johnny Hoogerland.


UPDATE 13:28: Rutierii se pregătesc de startul real al etapei. Se așteaptă atacuri încă din primii metri!


UPDATE 13:12: Cam așa arată coborârea de pe Col de Sarenne, care va veni după prima ascensiune de pe Alpe d’Huez.


UPDATE 13:11: Organizatorii nu au scurtat etapa, deși existau zvonuri că vremea proastă ar putea duce la această decizie. Ne pregătim de o etapă care ar putea deveni legendară.


UPDATE 12:50: Sunt șanse mari ca lupta pentru tricoul alb cu buline roșii să se decidă azi. Froome are 19 puncte în fața lui Nairo Quintana și 35 de puncte în fața lui Mikel Nieve. 


UPDATE 12:45: Sute de rulote au ajuns deja pe Alpe d’Huez. Urmărește live pe un Webcam 360 ce se întâmplă acum pe muntele pe care vor trece rutierii în cateva ore.


UPDATE 12:38: Au mai rămas mai puțin de 40 de minute până la startul manșei!


UPDATE 12:32: Cei doi favoriți par prieteni la start, dar Contador va încerca orice pentru a câștiga timp în fața lui Froome!



 


UPDATE 11:58: Froome a urcat pe Alpe d’Huez în 2008 în Le Tour, când mergea pentru echipa Barloworld. Atunci, pe ascensiunea alpină a câștigat Carlos Sastre, cu un avantaj de 2 minute și 3 secunde în fața lui Samuel Sanchez și a lui Andy Schleck. Froome a venit pe locul 31, la 11 minute și 41 de secunde, chiar în fața olandezului Laurens ten Dam.


UPDATE 11:49: Marco Pantani a urcat cel mai bine pe Alpe d’Huez în Le Tour (1997), în 37 de minute și 35 de secunde. Pe doi în acest top se clasează Lance Armstrong (37m36s) în 2004, podiumul fiind completat tot de Pantani (38m) în 1994.


 

UPDATE 10:58: Fost câștigător al tricoului alb cu buline roșii în 1984, Robert Millar critică tactica echipelor din acest Tur. Scoțianul crede că prea multe formații au ajutat-o pe Sky să își ușureze misiunea din acest Tur, britanicii reușind să controleze plutonul exact în momentele cheie din munți din această cauză.


UPDATE 10:48: Froome e lider la general, cu 4 minute și 34 de secunde în fața lui Contador și cu 4 minute și 51 de secunde în fața lui Kreuziger. Va fi interesantă și lupta pentru locul 3, pentru că e aproape sigur că Nairo Quintana va ataca azi.


UPDATE 10:21: Între cele două ascensiuni pe Alpe d’Huez, rutierii vor trece și pe Col de Sarenne. Nu ascensiunea este problema, ci coborârea, una incredibil de tehnică și de periculoasă. Urmăriți clipul de mai jos pentru a vă familariza cu parcursul acestei coborâri.


UPDATE 10:19: Peste 700.000 de spectatori sunt așteptați azi pe Alpe d’Huez, iar rulotele cu care se deplasează aceștia au paralizat stațiunea de ski din Alpi.


UPDATE 10:16: Dacă „L’Equipe” a deschis ziarul apărându-l pe Froome, cotidianul „La Liberation” titrează mare „Turul îndoielii”. Credibilitatea ciclismului a atins cote minime după ce Armstrong a recunoscut că s-a dopat, iar „Froome plătește pentru asta”, conform celor de la „Daily Mail”.


UPDATE 10:07: Echipa Sky a oferit datele lui Chris Froome cotidianului „L’Equipe”. După analiza doctorului echipei FDJ, Frederic Grappe, numerele nu au arătat nimic anormal. Citiți mai multe aici!


UPDATE 09:33: Rutierii vor trece azi de două ori peste Alpe d’Huez, unul dintre munții legendari ai Turului Franței. Ce înseamnă ascensiunea pentru Turul Franței? ProSport vă dezvăluie câteva particularități ale acesteia.


UPDATE 09:19: Contador nu a câștigat niciodată pe Alpe d’Huez în Turul Franței. S-a impus în 2011 în Criteriul Dauphine și părea că o va face și în Marea Buclă, dar Pierre Rolland i-a furat atunci victoria. În plus, Contador s-a enervat după ce un spectator îmbrăcat în doctor l-a alergat cu o seringă.


UPDATE 09:15: În schimb, Froome e liniștit. „Mă așteptam să pierd timp la contratimp, deci sunt foarte fericit că am câștigat. Nu mă sperie niciun atac, vom lupta pentru victorie și pe Alpe d’Huez”, a spus liderul clasamentului general.


UPDATE 09:13: Însă ce va încerca Alberto Contador? E posibil ca el să își trimită câțiva rutieri în față, precum Jesus Hernandez sau Nicolas Roche, în evadarea zilei, pentru ca apoi aceștia să îl ajute spre finalul etapei. Ibericul ar putea ataca pe prima ascensiune a lui Alpe d’Huez, pentru ca apoi să riște totul pe coborârea lui Col de Sarenne, una extrem de periculoasă.


UPDATE 09:10: Contador a demonstrat deja că vrea să atace cu orice preț în etapa de marți, când a dat câteva lovituri pe ascensiunea lui Col de Manse, înainte ca spaniolul să cadă pe coborâre! „Vom ataca cu siguranță și vom încerca să îl izolăm pe Froome”, a fost explicația lui Bjarne Riis, team-managerul lui Saxo-Tinkoff.


Etapa 18: Regina centenarului (Gap – Alpe d”Huez, 172,5 km)

Cum ar putea fi caracterizată o etapă care în final ascensiunea de pe Alpe d”Huez? Probabil că legendară, având în vedere importanța și spectaculozitatea cățărării. Cum ar putea fi descrisă o manșă în care Alpe d”Huez nu apare o dată, ci de două ori? Probabil că epică și una care va intra în istorie! Exact la asta s-au gândit organizatorii când au realizat o buclă în jurul miticii ascensiuni alpine, cu 21 de viraje, numite după rutierii care au reușit să îmblânzească muntele! În doar 64 de kilometri, cicliștii vor trebui să treacă de două ori peste Alpe d”Huez! Pentru prima oară în istoria Turului! Însă pe lângă ascensiunea de categorie specială, pe parcurs mai apar și alte trei cățărări de categoria a doua și una de categoria a treia! O manșă perfectă pentru un Tur perfect! Favoriți sunt, evident, rutierii care se vor bate pentru clasamentul general. Nici Contador, nici Froome nu au câștigat pe Alpe d”Huez, dar spaniolul a pierdut în 2011 șansa de a câștiga pentru doar câteva secunde în fața lui Pierre Rolland și vrea răzbunare! Interesant e că organizatorii mizează pe 500,000 de spectatori la ora cursei.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…