LIVE BLOG Turul Franței – Racheta Cavendish la a 25-a victorie de etapă în Marea Buclă! Vântul a provocat haos în pluton! Lovitură de maestru a lui Contador în fața lui Froome! Valverde, ghinionistul zilei!

LIVE BLOG Turul Franței - Racheta Cavendish la a 25-a victorie de etapă în Marea Buclă! Vântul a provocat haos în pluton! Lovitură de maestru a lui Contador în fața lui Froome! Valverde, ghinionistul zilei!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marcel Kittel este noua senzație a sprintului din plutonul profesionist. Cu rezultate bune în ultimii ani, dar fără să explodeze în Marea Buclă, neamțul a surprins pe toată lumea când i-a învins de trei ori în 12 etape pe Cavendish, Greipel sau Sagan, Neamțul de la Argos-Shimano are șansa să facă azi „poker-ul”, adică să câștige cea de-a patra etapă din acest Tur, la finele unei etape plate între Tours și Saint-Armand-Montrond, în lungime de 173 de kilometri. În schimb, liderul Chris Froome l-a pierdut pe Edvald Boasson Hagen, după ce acesta și-a fracturat ieri clavicula și a abandonat.


UPDATE 18:24: Valverde a ieșit din top 10, iar Mollema și Contador au redus handicapul față de Froome la 2 minute și 28 de secunde, respectiv la 2 minute și 45 de secunde!


UPDATE 18:14: Mollema și Contador au dat lovitura. I-au luat lui Froome un minut și 10 secunde! Cum va reacționa britanicul în munți?


UPDATE 18:12: CAVENDISH CÂȘTIGĂ‚ ÎN FAȚA LUI SAGAN! E A 25-A VICTORIE DE ETAPĂ‚ PENTRU BRITANIC ÎN TUR!


UPDATE 18:10: Au mai rămas 1500 de metri! Cavendish sau Sagan? Cât va pierde Froome?


UPDATE 18:07: Se fac jocurile pentru sprint. Cavendish îi arepe Chavanel și Terpstra cu el! Froome e la un minut în spate.


UPDATE 18:06: Froome a rămas singur! Siutsou și Stannard au pierdut contactul cu grupul liderului. Avantajul a crescut la aproape un minut!


UPDATE 18:04: Pentru victorie  clar că se vor bate Cavendish, Sagan și Bennati. Componența grupului din față e foarte interesantă!


UPDATE 18:03: Froome e la 47 de secunde în spatele lui Contador! Ce lovitură dă spaniolul înainte de Mont Ventoux!


UPDATE 17:59: Diferența s-a stabilizat! Cei de la Saxo-TInkoff par că nu mai pot susține același ritm. Au mai rămas 9 kilometri, iar Froome e la 44 de secunde în spate.


UPDATE 17:55: Froome l-a pierdut și pe Kennaugh, în timp ce Saxo-Tinkoff ascute trena în față. 45 de secunde întârziere are Froome.


UPDATE 17:53: Pentru Valverde Turul Franței se încheie azi. A ajuns la 6 minute în spatele grupului de frunte.


UPDATE 17:52: 30 de secunde are Froome în spatele lui Contador! Ibericul e la aproape 4 minute de britanic însă în ierarhia generală.


UPDATE 17:49: Ritmul e întețit în față! Froome a mai pierdut 9 secunde în ultimii 3 kilometri și se află la 21 de secunde în spate. Au mai rămas 20 de kilometri.


UPDATE 17:47: Accelerările din frunte l-au dus pe Valverde la 4 minute în spatele liderilor! Cât timp a pierdut spaniolul azi!


UPDATE 17:44: În față se află și Bauke Mollema, ocupantul locului trei în ierarhia generală!


UPDATE 17:43: Grupul lui Froome e la 15 secunde în spatele lui Contador. Spaniolul are patru coechipieri alături de el. În față sunt 14 oameni, printre care și Cavendish și Sagan.


UPDATE 17:40: Iar acum Froome a fost rupt de cei de la Saxo-Tinkoff. Contador câștigă timp în fața britanicului,


UPDATE 17:37: Froome a rămas în față doar cu Kennaugh, Thomas și Stannard. Porte a fost lăsat în urmă de pluton la kilometrul 130.


UPDATE 17:33: Acțiunea celor de la Omega Pharma-Quick Step, care au tras tare pentru ca Kittel să nu revină în pluton, i-a provocat probleme lui Valverde. Rui Costa (Movistar), Mikel Nieve, Igor Anton (ambii Euskaltel) și Daniel Moreno (Katiușa) sunt și ei prinși în plutonul secund, care e la 2 minute și 25 de secunde în spate.


UPDATE 17:32: Bauke Mollema va urca pe locul 2, în timp ce Contador va fi pe 3. Kittel e și el prins în spate. Ce dezastru îtr-o etapă care se anunța liniștită!


UPDATE 17:30: Plutonul nu l-a cruțat pe Valverde, care se află la 2 minute și 9 secunde în spatele grupului tricoului galben. Asta înseamnă că spaniolul va pierde cu siguranță locul 2!


UPDATE 16:20 Locul doi din clasamentul general, Alejandro Valverde, a spart! Spaniolul este la 35 de secunde în spatele lui Froom! Va pierde el locul doi azi?

Dat fiind ritmul rapid al plutonului, evadarea a fost deja prinsă. Deși s-a părut că revine, grupul Kittel a ajuns la aproape un minut în spatele plutonului.


UPDATE 16:06: Și Purito Rodriguez are probleme, rămânând în grupul lui Kit


UPDATE 16:04: Dat fiind faptul că Saxo-Tinkoff și Cannondale au revenit la trenă, grupul lui Kittel revine. S-a apropiat la 10-15 secunde, iar joncțiunea e iminentă.


UPDATE 16:02: E clar acum! Cei de la Omega Pharma-Quick Step duce o trenă puternică din cauza faptului că Marcel Kittel a rămas în spate. Germanul are un minut aproape în spatele grupului lui Cavendish. Să fie stop joc pentru neamț?


UPDATE 15:59: Sky și Movistar trec la trenă, alături de Omega Pharma-Quick Step. Cine a rămas însă în spate?


UPDATE 15:57: Henderson, Voeckler sau Hesjedal au fost prinși în grupurile din spate. Vântul bate cu 20-25 km/h, iar ruptura s-a întâmplat din cauza neatenției unora dintre rutieri.


UPDATE 15:55: Viteza mare din pluton a dus la crearea unor borduri importante. Plutonul s-a rupt destul în patru grupuri, iar principalul grup e dus în trenă de Omega Pharma-Quick Step. Froome e și el în față, la fel și Greipel, Kittel sau Valverde.


UPDATE 15:43: Se rulează liniștit, fără prea mari probleme. Etapa se va încheia la sprint, întrucât fugarii nu au reușit să se distanțeze nici măcar în primii kilometri la mai mult de 4 minute!


UPDATE 15:42: Un alt membru al echipei Lotto-Belisol din Turul Franței, Bart de Clercq, a anunțat că a semnat prelungirea contractului pe doi ani cu echipa belgiană.


UPDATE 15:34: Mark Cavendish are probleme la unul dintre pantofi, iar britanicul a rămas în spatele plutonului. Cav are o singură victorie de etapă și mai are doar două șanse în acest Tur: azi și în ultima etapă, la Paris.


UPDATE 15:32: Media orară a primelor 60 de minute a fost de 44,5 km/h. Se merge destul de repede atât în față, cât și în pluton.


UPDATE 15:25: Mici probleme pentru Alberto Contador care a spart. Spaniolul va fi așteptat de colegii săi și va reveni în pluton.


UPDATE 15:11: Davide Rebellin a câștigat etapa de azi din Turul Sibiului, cu final pe Transfăgărășan. Italianul are 41 de ani și evoluează pentru echipa CCC Polkowice.


UPDATE 14:59: Lansatorul lui Andre Greipel de la Lotto-Belisol, Greg Henderson, și-a prelungit contractul cu echipa belgiană pentru următorii doi ani.


UPDATE 14:55: Un alt sprinter, Jose Joaquin Rojas (Movistar), a terminat ieri pe locul 7, a 27-lea etapă în care spaniolul termină în Top 10. Deocamdată însă, rutierul de la Movistar nu are vreo victorie de etapă în Marea Buclă, ca de altfel în oricare dintre cele trei Mari Tururi.


UPDATE 14:53: În fruntea plutonului se află tot echipele sprinterilor. Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step și Argos-Shimano duc trena pentru a controla cursa pentru sprinterii lor.


UPDATE 14:51: Din cauza vântului care bate din față, plutonul merge destul de repede, iar evadații nu s-au distanțat la mai mult de două minute.


UPDATE 14:48: Site-ul oficial al Turului Franței anunță că de șapte ani câștigătorul Turului nu a avut două abandonuri în echipă. În acest moment, Froome nu mia poate conta pe Kirienka (care a venit în afara timpului regulamentar în etapa 8) și pe Boasson Hagen. În 2006, Pereiro Sio îi pierduse pe Valverde, Galvez și Brard, colegii săi de la Caisse d’Epargne.


UPDATE 14:38: E o evadare atipică, cu trei sprinteri (Gene, Boeckmans și Lemoine) și un rutier bun pe munte, Niemiec. Polonezul de la Lampre-Merida e și cel mai bun om în clasamentul general, pe locul 36, la 24 minute și 58 de secunde de Froome. Niemiec a terminat pe 6 în Giro din acest an!


UPDATE 14:35: S-a format deja evadarea zilei! E formată din Yohann Gene (Europcar), Luis Angel Mate (Cofidis), Ruben Perez Moreno (Euskaltel-Euskadi), Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida), Kris Boeckmans (Vacansoleil-DCM) și Cyril Lemoine (Sojasun).


UPDATE 14:35: Șase rutieri au evadat la kilometrul trei al etapei.


UPDATE 14:32: A început etapa! 181 de rutieri au plecat din Tours către Saint-Armand-Montrond.


UPDATE 14:06: Sean Kelly, câștigător de patru ori al tricoului verde în Le Tour, încearcă să explice dominația lui Kittel din această ediție a Marii Bucle. „Nu cred că Mark Cavendish e într-o formă foarte rea. E adevărat, parcă e mai încet, dar Kittel e extraordinar în această perioadă”, a spus Kelly pentru Velonation.com.


UPDATE 14:03: Dominația germană din Tur a însemnat că niciun rutier din Franța, Italia sau Spania nu s-a impus în vreo etapă până acum în Marea Buclă. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1926!


UPDATE 13:53: Rutierii se pregătesc de startul fictiv al etapei. Propriu-zis, manșa va începe la 14:30.


UPDATE 13:05: Fotografii echipei Sky și-au făcut din nou treaba și au capturat un instantaneu senzațional cu Edvald Boasson Hagen după etapa de ieri. Norvegianul și-a fracturat clavicula și a abandonat.


UPDATE 12:54: Turul Franței a devenit mai mult decât o competiție. E o adevărată industrie, care aduce încasări uriașe pentru orașele de start. Conform primarului orașului Gap, în bugetul municipiului de la poalele Alpilor ajung câte 2,5 milioane de euro pe an de fiecare dată când Turul pleacă sau se oprește în Gap. Totuși, pentru a găzdui un start sau un final de etapă, fiecare oraș trebuie să verse 60.000 de euro în cazul în care e oraș de plecare sau 100.000 de euro dacă e cap de linie, în contul ASO, organizatoarea Turului Franței.


UPDATE 12:32: „Nu eu am abandonat Turul, ci Turul m-a abandonat pe mine”. Sunt cuvintele lui Edvald Boasson Hagen, rutierul care a abandonat ieri după ce și-a fracturat clavicula.


UPDATE 12:30: Trei rutieri ruși au fost prinși dopați. E vorba de Artem Ovecikin, Roman Maikin și Andrei Solomennikov. Cei trei făceau parte din echipa Pro Continentală Rusvelo.


UPDATE 10:46: Mark Cavendish și-a recunoscut eșecul după etapa de ieri, lăudându-l pe Marcel Kittel după ce neamțul a sprintat spre victorie.

 


UPDATE 10:44: Cine a spus că în Turul Franței rutierii nu se distrează? Jerome Cousin și Pierre Rolland, coechipieri la Europcar, s-au imortalizat în ipostaze care îi vor face pe suporteri să râdă cu poftă. Cousin și-a lăsat mustața să crească și seamănă cu popularul personaj de jocuri Luigi, în timp ce Rolland, în kit-ul său de cel mai bun cățărător, este Toad, unul dintre ajutoarele lui Mario.


UPDATE 10:12: Tinkov i-a îndemnat pe rutierii echipei sale să „dea totul pe șosea sau să moară” pentru a-l bate pe Froome

 


UPDATE 10:10: Unul dintre sponsorii echipei Saxo-Tinkoff, omul de afaceri rus Oleg Tinkov, este un personaj excentric. A șocat de multe ori prin declarațiile sale, dar nu a vorbit niciodată public despre rivalii rutierilor echipei sale. Rusul a doborât însă și această barieră, când pe Twitter a promis că își va cumpăra un câine, îl va boteza Froome și nu îi va da de mâncare timp de trei săptămâni și îl va bate de fiecare dată dimineața și seara.


UPDATE 10:07: Manșa este programată să înceapă la ora 14:25, iar transmisiunea Eurosport va debuta la ora 15:00.


UPDATE 10:05: Etapa de azi este ultima rezervată sprinterilor înainte de cea de la Paris, cu final pe Champs-Elysees. Astfel, bătălia promite să fie antrenantă între Kittel, Greipel și Cavendish. Mâine urmează o etapă cu șapte cățărări de categorie inferioară, iar duminică plutonul va urca pe legendarul Mont Ventoux.


UPDATE 10:02: Rămasă fără sponsor după ce Vacansoleil a anunțat că va renunța după 2013, echipa olandeză caută o nouă companie care să investească. Juan Antonio Flecha s-a aflat în numeroase evadări, în timp ce Danny van Poppel s-a descurcat la sprinturi, deși e cel mai tânăr rutier din ultimii 80 de ani din Tur. Totuși, echipa ar putea să rămână doar cu un statut Pro Continental (divizia a II-a), în cazul în care nu va găsi un sponsor care să ofere 6-7 milioane de euro. Citat de Cyclingnews.com, Daan Luyckx, managerul echipei, a spus că producătorul de biciclete Bianchi a promis că va ajuta echipa cu 2-3 milioane de euro, dar suma nu e suficientă pentru a rămâne în World Tour.


UPDATE 9:59: Boasson Hagen este al doilea rutier pe care îl pierde Froome din echipa sa. Primul a fost Vasili Kirienka, bielorusul nereușind să ajungă în timpul regulamentar la finalul manșei de duminica trecută. În schimb, Contador l-a pierdut doar pe Benjamin Noval, în timp ce Movistar este la sută la sută din potențial.


UPDATE 9:31: Finalul este iar bizar. Rutierii au de trecut peste o serie de viraje dreapta-stânga chiar în ultimul kilometru, care ar trebui să pună ceva probleme plutonului.


UPDATE 9:25: Dacă neamțul de la Argos-Shimano se simte bine, nu același lucru se poate spune și despre Chris Froome. Echipa Sky, care a părut deja slabă, a mai pierdut un om important. E vorba de Edvald Boasson Hagen, norvegianul care a suferit ieri o fractură de claviculă după căzătura din finalul etapei. 


UPDATE 9:24: „Sunt foarte fericit, trăiesc un vis. Părinții mei sunt beți, am vorbit deja cu ei”, a spus ieri Kittel pe Twitter după finalul etapei.


UPDATE 9:19: Kittel a apărut pe prima scenă a ciclismului internațional în 2009, când a câștigat medalia de aur la Europenele Under 23 contratimp. Dar germanul nu a fost niciodată un contratimpist de elită, ci mai degrabă un sprinter care a avut nevoie de îndrumare. A explodat în 2011, când a câștigat patru etape în Turul Poloniei, patru manșe în cele Patru Zile de la Dunkerque și o etapă în Turul Spaniei. Toate la doar 23 de ani! Iar în acest an a surprins pe toată lumea când s-a impus de trei ori în manșe din Turul Franței! În plus, în 2013, Kittel a câștigat trei etape în Turul Turciei, una în Paris-Nisa și una în ZLM Toer.

 


Etapa 13: Cu viteză printre vii (vineri, 12 iulie, Tours – Saint-Amand-Montrond, 173km)

În ciuda faptului că cel puțin patru etape sunt rezervate sprinterilor până în acest moment, specialiștii cred că tricoul verde s-ar putea afla pe umerii unui rutier cu ambiții de clasament general în cazul în care victoriile de etapă în manșele plate sunt împărțite. Astfel, plutonul ar putea fi foarte nervos în această etapă, care îi poartă pe rutieri până în centrul Franței, într-o zonă plină de vii. Nervozitatea plutonului ar putea fi alimentată și de faptul că aceasta ar putea fi și ultima șansă a sprinterilor până la Paris, astfel că Greipel, Cavendish, Kittel sau Goss se vor bate, mai mult ca sigur, și pentru această victorie de etapă.

Favoriți: Mark Cavendish, Andre Greipel, Marcel Kittel
Jokeri: Samuel Dumoulin, Matt Goss

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…